Cremesterren

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 12 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 4 ei
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 4 ei
  • 60 gram suiker
  • 100 gram bloem

Voor de vulling:

  • 200 gram zachte chocola
  • 100 gram zeer zachte boter
  • 70 gram Cointreau (sinaasappellikeur)
  • biscuitrestjes

Om te dopen:

  • gesmolten chocola of chocoladeglazuur

Om te versieren:

  • suiker of -pillen

Instructies

  • De eidooiers met poedersuiker en vanillesuiker romig kloppen.
  • Klop vervolgens de eiwitten met suiker stijf en roer dit er voorzichtig doorheen.
  • Zeef de bloem daarover en schep dit er doorheen.
  • Het deeg gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat (30 x 35 cm) strijken.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. 
  • Het biscuit direct op een met suiker bestrooid papier storten, het bakpapier met koud water bestrijken en voorzichtig afnemen.
  • Steek uit de afgekoelde biscuit sterren met een doorsnede van 7 cm.
  • Voor de vulling chocolade met boter en Cointreau schuimig roeren.
  • De biscuitresten er kort doorheen roeren.
  •  Een biscuitster in de uitsteker leggen.
  • Iets vulling daarop verdelen en met de vinger aandrukken.
  • Met een biscuitster afdekken, gelijkmatig op de vulling drukken en met behulp van een wat kleinere steruitsteker uit de vorm drukken.
  • Herhaal deze handeling, totdat alle sterren en vullingen op zijn.
  • Zet de sterren 2 uur lang in de koelkast.
  • Het glazuur klaarmaken of de pure chocolade smelten en de sterren tot de bodem daarin dopen. 
  • De suikerparels op het nog zachte glazuur strooien en voor gebruik in de koelkast zetten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heteluchtoven: 180 graden Celsius
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Feestdagen etc Kerst