Dilleaardappeltjes met gerookte paling
Dit lekkere Franse visrecept is niet moeilijk om te bereiden. In plaats van gerookte paling kunt ook gerookte forel gebruiken.
Ingrediënten
- 1,5 kg aardappels
- 1 bosje dille
- 25 g boter
- 25 g bloem
- 3 dl room
- 3 dl kippenbouillon
- 2 eetlepel(s) witte wijn
- zout
- peper
- gerookte forel of paling
Instructies
- Schil de aardappels en snijd ze in plakken.
- Kook ze vijf minuten voor in water met zout en laat ze vervolgens uitlekken.
- Knip de dille fijn en houd wat takjes apart.
- Maak een roux met de boter en de bloem en voeg de room, de bouillon en de witte wijn toe.
- Breng dit alles aan de kook tot een gebonden kookvocht.
- Kook hierin de aardappelschijfjes nog tien minuten en voeg ten slotte de fijngeknipte dille toe.
- Garneer met een takje dille; een heerlijk gerecht bij gerookte forel of paling.