Dilleaardappeltjes met gerookte paling

Dilleaardappeltjes met gerookte paling

Dit lekkere Franse visrecept is niet moeilijk om te bereiden. In plaats van gerookte paling kunt ook gerookte forel gebruiken.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,5 kg aardappels
  • 1 bosje dille
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 3 dl room
  • 3 dl kippenbouillon
  • 2 eetlepel(s) witte wijn
  • zout
  • peper
  • gerookte forel of paling

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd ze in plakken.
  • Kook ze vijf minuten voor in water met zout en laat ze vervolgens uitlekken.
  • Knip de dille fijn en houd wat takjes apart.
  • Maak een roux met de boter en de bloem en voeg de room, de bouillon en de witte wijn toe.
  • Breng dit alles aan de kook tot een gebonden kookvocht.
  • Kook hierin de aardappelschijfjes nog tien minuten en voeg ten slotte de fijngeknipte dille toe.
  • Garneer met een takje dille; een heerlijk gerecht bij gerookte forel of paling.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis
Land van herkomst Nederland