Echine de porc marinée

gemarineerde varkensrollade
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Maak 24 uur van te voren de marinade.
  • Schil de sjalotjes en het teentje knoflook.
  • Leg het vlees in een kom, maak van tijm, laurier en peterselie een boeketje en leg het bij het vlees.
  • Leg er ook de sjalotjes en de knoflook bij.
  • Strooi er zout en peper over.
  • Schenk er dan de wijn over en laat het 24 uur marineren.
  • Keer de rollade vaak om.
  • Maak van 20 g boter en 20 g bloem een beurre manié door ze goed te kneden.
  • Haal het vlees uit de marinade, laat het uitlekken, droog het af en wrijf het in met 20 g boter.
  • Leg het op een treeftje in een oven van 170 C boven een lekbak en laat het 45 minuten sauteren.
  • Arroseer vaak met het vocht in de lekbak.
  • Passeer de marinade.
  • Doe het vocht in een pannetje en reduceer het op hoog vuur tot 2/3.
  • Als het vlees klaar is, legt U het op een verwarmde dienschaal.
  • Voeg de beurre manié onder kloppen bij het ingekookte vocht en geef hier ook het braadvocht van het vlees bij.
  • Klop met de garde totdat de saus bindt.
  • Geef de saus in een sauskom.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk