Eendenborstfilet met groene pepersaus
Ingrediënten
Instructies
- Pel en snipper de sjalot.
- Verwarm de boter in een steelpannetje en fruit de sjalot met wat zout.
- Voeg de cognac, kalfsfond, groene peperkorrels en zet het vuur laag.
- Laat 15 à 20 minuten inkoken en voeg dan de crème fraîche toe.
- Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
- Zet een koekenpan op hoog vuur.
- Snijd de eendenborst aan de vetkant kruislings in.
- Bak de eendenborst op de vetkant aan gedurende ongeveer 8 minuten.
- Voeg zout, peper en de tijm toe en keer hem dan om.
- Bak deze zijde nog 5 minuten tot de gewenste gaarheid. (Voor mij rosé)
- Voeg zout, peper en de tijm toe
- Haal de eend uit de pan en laat hem 5 minuten rusten op een bord onder aluminiumfolie.
- Snijd de eendenborst in plakken en verdeel over de borden en giet er de saus over.
- Ik gaf er haricots verts bij.
Voedingswaarden
Calories: 317 kcal