Erwtensoep van Astrid Veltman 3

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram ossenstaart
  • 2 stukken gegrild spek
  • 500 gram hamlappen
  • 2 rookworsten
  • 1 selderijknol
  • 1 kg prei
  • 1 winterpeen
  • 2 middelgrote ui
  • 2 grote aardappels
  • 2 pakken erwten
  • 1 bosje selderij
  • versgemalen peper
  • bouillonpoeder

Instructies

  • Braad de ossenstaart aan en voeg hieraan een ui toe.
  • Zet de staart onder water en laat die enkele uren trekken, tot het vlees gaar is.
  • Snijd het vlees daarna klein.
  • Snijd de groenten fijn en doe ze samen met de spliterwten in een grote pan.
  • Voeg 3 liter water en, als het water kookt, de hamlappen en het spek toe.
  • Voeg naar smaak peper toe en laat de soep ± 1 1/2 uur zachtjes pruttelen.
  • Neem het vlees uit de pan en pureer de soep met een staafmixer.
  • Snijd het vlees, het spek en de rookworst in stukjes en voeg die bij de soep.
  • Voeg er tenslotte het ossenstaartvlees en de bouillon bij en breng de soep op smaak met bouillonpoeder en peper.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep