Extra gevulde erwtensoep van C1000

Extra gevulde erwtensoep van C1000

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g spliterwten
  • 500 g hamschijf
  • 1 laurierblad
  • peper
  • zout
  • 2 kruimig kokende aardappelen geschild en in stukken
  • 1 bak erwtensoepgroenten à 400 g
  • 1 slagers rookworst à 250 g

Instructies

  • Doe de spliterwten met de hamschijf, het laurierblad en ½ eetlepel zout in een ruime pan en voeg 2 l water toe.
  • Breng alles aan de kook.
  • Schep met een schuimspaan het schuim eraf.
  • Laat de soep ± 45 minuten koken.
  • Neem de hamschijf uit de pan.
  • Roer de aardappelen en de erwtensoepgroenten door de soep en breng alles aan de kook.
  • Haal het vlees van het bot en verdeel het in stukjes.
  • Voeg het aan de soep toe.
  • Kook de soep met de deksel op de pan in 30 minuten gaar.
  • Leg de laatste 10 minuten de worst in de soep.
  • Neem de worst uit de pan en snijd hem in plakjes.
  • Roer de soep goed door en schep de worst erdoor.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met roggebrood met grove mosterd.

Wijnadvies:

Huiswijn rosé, Frankrijk
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep