Franse boeren bonensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Franse boeren bonensoep

 

Franse boeren bonensoep

Recept afdrukken
CategorieSoepen
KeukenFrankrijk
porties2
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 1 ambachtelijke rookworst
  • 100 gr katenspek
  • 2 kopjes bruine bonen
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 1 stukje prei
  • zout
  • peper
  • 2 kopjes bouillon van tablet

Bereidingswijze

  • U kunt gedroogde bruine bonen gebruiken, mits u ze een nacht laat weken. Kook ze daarna gaar.
  • Bonen uit blik zijn natuurlijk direct klaar voor gebruik.
  • Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes.
  • Maak de prei schoon en zet hem samen met de aardappel in weinig water op het vuur.
  • Prak een kwart van de bonen met een vork zo fijn mogelijk of pureer ze.
  • Doe de bonen samen met de bouillon bij de aardappel en de groenten.
  • Laat de worst in een pannetje water wellen en snijd hem daarna in plakjes.
  • Snijd het katenspek in dobbelsteentjes.
  • Doe het spek en worst ook in de pan en strooi er royaal peper over.
  • Doe een deksel op de pan en laat alles door en door warm worden.
  • Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper en serveer direct.