Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- grill
Ingrediënten
- 4 grote aardappels
- 100 gram ham blokjes
- 1 bosje bieslook
- 10 cl kookroom
- 80 gram geraspte Comté of Gruyère
- 20 gram boter
- zout
- peper uit de molen
Instructies
- Boen de aardappels on de kraan schoon.
- Zet een ruime pan met water en wat zout op.
- Kook de aardappels in ong. 30 minuten gaar.
- Hol ze in de lengte uit en bewaar het uitgelepelde in een kom.
- Laat ong. 5 cm over in de schil.
- Rasp de kaas. Snijd de bieslook fijn.
- Verwarm de oven voor op 180°c
- Prak de aardappel in de kom fijn met een vork.
- Voeg de ham, de bieslook, de kookroom, ⅔ van de geraspte kaas en de boter toe en meng goed door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vul de uitgeholde aardappelen met het mengsel.
- Zet de aardappelen in een ovenschaal.
- Strooi de rest van de kaas erover.
- Plaats de schaal in de oven en laat gedurende 15 minuten gratineren.
- Wil je een mooi korstje zet hem dan nog even onder de grill.