Gehaktbrood van Astrid Veltman 2

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rond wit vloerbrood van 25 cm doorsnee
  • 2 ui
  • 150 gram belegen kaas
  • 100 gram taugé
  • 5 takjes peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram mager rundergehakt
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 ½ theelepel sambal

Instructies

  • Snijd het kapje van het brood en hol het uit; verkruimel de inhoud.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes, snipper de uien, was de taugé en knip de peterselie fijn.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de uien.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Voeg de broodkruimels toe en verwarm het geheel 3 minuten.
  • Voeg de taugé, sambal, mosterd en ketjap toe en roer alles goed door.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe. neem de pan van het vuur en voeg de kaas en de peterselie toe.
  • Vul het brood, zet het kapje erop en vouw er aluminiumfolie omheen.
  • Bak het 25 minuten in de oven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees