Gehaktbrood van Astrid Veltman 3

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram gehakt
  • 1 geraspte ui
  • 2-3 eetlepels paneermeel
  • 2 ei
  • een scheutje room
  • zout peper
  • salie
  • 50 gram basterdsuiker
  • ½ flesje tomatenketchup
  • een vleugje mosterdpoeder

Instructies

  • Maak het gehakt met de eieren, het paneermeel, de ui, zout, peper en de fijngewreven blaadjes salie aan.
  • Voeg zoveel room toe dat het een smeuïg mengsel is geworden en kruid dat flink pikant.
  • Vul een cakeblik hiermee en bedek het gehakt met een sausje van bruine suiker, ketchup en mosterdpoeder; het sauslaagje moet ± 1 cm dik zijn.
  • Bak het gehaktbrood ± 1 uur in een matig warme oven (175°C).
  • Laat het in de vorm ± 5 minuten afkoelen voor het op een schaal op te dienen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees