Gehaktbrood van Astrid Veltman 3
Ingrediënten
- 750 gram gehakt
- 1 geraspte ui
- 2-3 eetlepels paneermeel
- 2 ei
- een scheutje room
- zout peper
- salie
- 50 gram basterdsuiker
- ½ flesje tomatenketchup
- een vleugje mosterdpoeder
Instructies
- Maak het gehakt met de eieren, het paneermeel, de ui, zout, peper en de fijngewreven blaadjes salie aan.
- Voeg zoveel room toe dat het een smeuïg mengsel is geworden en kruid dat flink pikant.
- Vul een cakeblik hiermee en bedek het gehakt met een sausje van bruine suiker, ketchup en mosterdpoeder; het sauslaagje moet ± 1 cm dik zijn.
- Bak het gehaktbrood ± 1 uur in een matig warme oven (175°C).
- Laat het in de vorm ± 5 minuten afkoelen voor het op een schaal op te dienen.