Gelaagd Gehaktbrood met Kaas
Een origineel gehaktbrood met een verrassende presentatie. Gehakt wordt in laagjes met kaas gestapeld, waardoor een smeuïge en smaakvolle maaltijd ontstaat. Bereid in de oven of braadpan.
Equipment
- Oven of braadpan
- Bakblik of Cakeblik
- Folie (of cellofaan)
Ingrediënten
- 500 g gehakt
- ⅛ liter melk
- 1 zakje gehaktmix of ingrediënten voor eigen gehaktbereiding
- 5 plakken belegen kaas
- 100 g boter voor braadpan bereiding
Instructies
- Maak het gehakt aan volgens de aanwijzingen op de verpakking van de gehaktmix, of bereid het gehakt naar eigen voorkeur met ei, beschuit, zout en kruiden.
- Verdeel het gehakt in 5 of 6 gelijke delen.
- Druk elk deel plat tussen 2 vochtige vellen cellofaan of folie om lapjes gehakt van gelijke grootte te vormen.
- Leg een lapje gehakt op een bakblik (of in een cakeblik/vuurvaste schaal).
- Leg hierop een plak kaas.
- Herhaal de lagen: gehakt, kaas, gehakt, kaas, enz.
- Sluit af met een lapje gehakt.
- Druk het gestapelde gehaktbrood goed aan en zorg ervoor dat de zijkanten goed gesloten zijn.
Bereiding in de oven:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Zet het gehaktbrood in de oven en verlaag de temperatuur na 15 minuten naar 185°C.
- Bak het gehaktbrood in ca.40 minuten gaar.
- Controleer de gaarheid door met een breinaald in het midden van het gehaktbrood te prikken.
- De breinaald moet heet zijn, en de temperatuur in het midden 68°C.
Bereiding in de braadpan:
- Laat 100 g boter in een braadpan goudbruin worden.
- Bak het gehaktbrood op matig vuur onder een schuin op de pan liggend deksel in ca.45 minuten gaar.
- Draai het gehaktbrood af en toe voorzichtig om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer het gelaagde gehaktbrood met gekookte aardappelen, aardappelpuree of frietjes en een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g
