Gemarineerde krabbetjes
Ingrediënten
- 1 ½ kg in 4 stukken verdeelde krabbetjes
Voor de marinade:
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 ui
- 3 knoflook
- 1 blikje tomatenpuree 68 gr
- 3 eetlepel(s) citroensap
- ½ theelepel zout
- ¼ theelepel peper
- 4 eetlepel(s) lichte sojasaus
- 2 eetlepel(s) basterdsuiker
- 1 dl kippenbouillon tablet
- 2 eetlepel(s) worcestershiresaus
Instructies
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook ± 3 minuten.
- Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de ingrediënten toe.
- Roer goed en schenk het dan over in een grote pan of schaal.
- Leg de krabbetjes in de marinade en zet ze afgedekt tenminste 3 uur in de koelkast.
- Plaats een aluminium lekbakje onder het rooster in de houtskoolas, leg de krabbetjes op het rooster en grill ze 5 minuten aan elke kant.
- Bestrijk ze met de marinade.
- Laat ze nog zo'n 50 minuten roosteren, waarbij u ze herhaaldelijk keert en met de marinade bestrijkt.
- Laat het gare vlees op een vleesplank uitlekken en snijd het hierna tussen de botten los.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een pittige pruimensaus.