Gemarineerde krabbetjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ kg in 4 stukken verdeelde krabbetjes

Voor de marinade:

  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 3 knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree 68 gr
  • 3 eetlepel(s) citroensap
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel peper
  • 4 eetlepel(s) lichte sojasaus
  • 2 eetlepel(s) basterdsuiker
  • 1 dl kippenbouillon tablet
  • 2 eetlepel(s) worcestershiresaus

Instructies

  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook ± 3 minuten. 
  • Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de ingrediënten toe. 
  • Roer goed en schenk het dan over in een grote pan of schaal. 
  • Leg de krabbetjes in de marinade en zet ze afgedekt tenminste 3 uur in de koelkast.
  • Plaats een aluminium lekbakje onder het rooster in de houtskoolas, leg de krabbetjes op het rooster en grill ze 5 minuten aan elke kant.
  • Bestrijk ze met de marinade. 
  • Laat ze nog zo'n 50 minuten roosteren, waarbij u ze herhaaldelijk keert en met de marinade bestrijkt.
  • Laat het gare vlees op een vleesplank uitlekken en snijd het hierna tussen de botten los.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een pittige pruimensaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Vlees