Gemarineerde visspiesen met tomaten
Equipment
Ingrediënten
- 1 limoen
- 4 visspiesen
- versgemalen peper
- zout
- 5 takjes verse koriander
- 2 sjalotjes
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- ½ Spaanse rode peper
- 4 tomaten
- 1 bosje peterselie
- 3 eetlepel(s) paneermeel
Instructies
- Pers de limoen uit en besprenkel de visspiesen er mee en bestrooi met peper.
- Was en hak de koriander fijn.
- Pel en snipper de sjalotjes en knoflook.
- Roer de helft van de knoflook door de olie.
- Was en verwijder de zaadlijst van de Spaanse rode peper en snij zeer fijn.
- Meng de peper met de sjalot, koriander en de rest van de knoflook.
- Vet een vel aluminiumfolie in met olijfolie.
- Wrijf de spiesen in met het sjalotmengsel en leg ze op het folie. (niet dichtvouwen)
- Was, halveer de tomaten en leg ze op een stuk ingevet aluminiumfolie.
- Was en hak de peterselie zeer fijn.
- Meng paneermeel met de peterselie en de knoflookolie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het mengsel over de zijkanten van de tomaten en rooster ze opd e barbeque ca. 9 minuten.
- Rooster de spiesen ca. 10 minuten op de barbeque en serveer ze met de tomaten.