Gemarineerde visspiesen met tomaten

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 4 visspiesen
  • versgemalen peper
  • zout
  • 5 takjes verse koriander
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • ½ Spaanse rode peper
  • 4 tomaten
  • 1 bosje peterselie
  • 3 eetlepel(s) paneermeel

Instructies

  • Pers de limoen uit en besprenkel de visspiesen er mee en bestrooi met peper.
  • Was en hak de koriander fijn.
  • Pel en snipper de sjalotjes en knoflook.
  • Roer de helft van de knoflook door de olie.
  • Was en verwijder de zaadlijst van de Spaanse rode peper en snij zeer fijn.
  • Meng de peper met de sjalot, koriander en de rest van de knoflook.
  • Vet een vel aluminiumfolie in met olijfolie.
  • Wrijf de spiesen in met het sjalotmengsel en leg ze op het folie. (niet dichtvouwen)
  • Was, halveer de tomaten en leg ze op een stuk ingevet aluminiumfolie.
  • Was en hak de peterselie zeer fijn.
  • Meng paneermeel met de peterselie en de knoflookolie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het mengsel over de zijkanten van de tomaten en rooster ze opd e barbeque ca. 9 minuten.
  • Rooster de spiesen ca. 10 minuten op de barbeque en serveer ze met de tomaten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

vervang de paneermeel door gemalen beschuit

Wijnadvies:

Castillo de Liria rosado, Spaanse rosé wijn
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Vis