Gemberkoekjes

Gemberkoekjes

Gemberkoekjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 100 gr volkorenmeel
  • 3 theelepels gemberpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel zuiveringszout verkrijgbaar bij de drogist
  • 250 gr zachte boter
  • 125 gr suiker
  • 1 groot ei
  • ¾ dl stroop
  • 2 eetlepels citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Meng in een kom bloem, volkorenmeel, gemberpoeder, zout en zuiveringszout.
  • Klop in een andere kom de zachte boter met suiker tot een romige massa.
  • Voeg het ei, stroop en citroensap toe aan het botermengsel en klop goed door.
  • Voeg het bloemmengsel toe aan het natte mengsel en kneed tot een glad en soepel deeg.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1/2 cm.
  • Snijd of steek koekjes uit het deeg.
  • Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van je gemberkoekjes!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Koek
Feestdagen etc Kerst