Gesouffleerde omelet met jam

Gesouffleerde omelet met jam

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • 200 g fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eetlepels aalbessenjam of andere jam near keuze
  • 30 g boter
  • zout

Instructies

  • Scheid de eiwitten van de eierdooiers en klop deze met de suiker en de vanillesuiker.
  • Klop de eiwitten met ½ koffielepel tot sneeuw.
  • Werk dooiers eiwitten voorzichtig dooreen, zonder het laatste te breken.
  • Verwarm het grilleergedeelte van de oven.
  • Verwarm de boter in een grote pan en doe er de mousse van de eieren in.
  • Laat enkele ogenblikken op hoog vuur staan, daarna 1 of 2 minuten op klein vuur.
  • Strooi de jam op de eieren en zet de pan onmiddellijk in de oven, onder het grilleergedeelte.
  • De warmte mag niet te hoog zijn, de mousse mag niet verbranden.
  • Duurtijd: hoogstens 3 tot 4 minuten,
  • Neem de pan uit de oven, schuif de omelet op een schotel en dien onmiddellijk op.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert – Nagerecht / Ei