Goulashsoep 2 van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gr doorregen borstlappen
  • 50 gram reuzel
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 grote gesnipperde ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • 3 kruidnagel
  • 1 theelepel kummelzaadjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 paprika
  • zout

Instructies

  • Snijd het vlees in kleine stukken.
  • Verhit de gesneden reuzel in een braadpan en bak de stukjes vlees hierin snel aan alle kanten goudbruin.
  • Strooi de bloem erover en laat ook die lichtbruin kleuren.
  • Voeg de uisnippers toe en matig het vuur.
  • Roer er, als de uisnippers goudgeel zijn, de tomatenpuree door en voeg dan de knoflook, de kruidnagels, de kummelzaadjes, het paprikapoeder en de in repen gesneden paprika’s toe.
  • Giet er 1 ¼ liter water bij, leg een deksel op de pan en laat de soep op laag vuur 3 uur trekken.
  • Voeg dan de aardappelen en naar smaak zout toe en laat de soep nog opstaan tot de aardappelstukjes gaar zijn.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rundvlees / Soep