Hachee van zuurvlees
Ingrediënten
- 500 gram doorregen runderlappen
- 150 ml azijn
- zout
- peper
- 2 kruidnagel
- 2 ui
- 50 gram boter
- 2 eetlepel(s) bloem
- 2 à 3 eetlepel(s) appelstroop
- 1 dikke plak ontbijtkoek
- 1 pak aardappel puree (voor 4 personen)
- 100 gram jong belegen kaas
Instructies
- Snij het vlees in stukken van 2 x 2 cm.
- Schenk de wijnazijn en 250 ml water erbij.
- Bestrooi met zout en peper.
- Voeg de kruidnagels toe.
- Laat het vlees afgedekt 1 nacht staan.
- Haal het vlees uit de marinade en bewaar de helft van de marinade.
- Dep het vlees droog.
- Pel de uien en snij ze in parten.
- Verhit de boter in een braadpan en bak de ui ca. 3 minuten.
- Voeg het vlees aan de ui toe en strooi de bloem erover.
- Bak het vlees al omscheppend aan.
- Voeg de stroop, ontbijtkoek en de helft van de marinade toe en laat dit afgedekt ca. 2 uur stoven.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarmd e oven voor op 240 C.
- Maak intussen de aardappelpuree klaar.
- Schep de hachee in een ovenschaal en dek het geheel af met de aardappelpuree.
- Strooi de kaas over de puree.
- Laat de schotel in ca. 15 minuten in de oven gratineren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: lekker met rode kool en appel
Wijnadvies: Club de Sommeliers Bergerac Rouge