Hachee van zuurvlees

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram doorregen runderlappen
  • 150 ml azijn
  • zout
  • peper
  • 2 kruidnagel
  • 2 ui
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 2 à 3 eetlepel(s) appelstroop
  • 1 dikke plak ontbijtkoek
  • 1 pak aardappel puree (voor 4 personen)
  • 100 gram jong belegen kaas

Instructies

  • Snij het vlees in stukken van 2 x 2 cm.
  • Schenk de wijnazijn en 250 ml water erbij.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Voeg de kruidnagels toe.
  • Laat het vlees afgedekt 1 nacht staan.
  • Haal het vlees uit de marinade en bewaar de helft van de marinade.
  • Dep het vlees droog.
  • Pel de uien en snij ze in parten.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de ui ca. 3 minuten.
  • Voeg het vlees aan de ui toe en strooi de bloem erover.
  • Bak het vlees al omscheppend aan.
  • Voeg de stroop, ontbijtkoek en de helft van de marinade toe en laat dit afgedekt ca. 2 uur stoven.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarmd e oven voor op 240 C.
  • Maak intussen de aardappelpuree klaar.
  • Schep de hachee in een ovenschaal en dek het geheel af met de aardappelpuree.
  • Strooi de kaas over de puree.
  • Laat de schotel in ca. 15 minuten in de oven gratineren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip: lekker met rode kool en appel
Wijnadvies: Club de Sommeliers Bergerac Rouge
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel / Vlees