Hartige kaastaart met feta en gruyère
Een smeuïge en luchtige kaastaart boordevol feta, gruyère en kwark. Perfect als lunchgerecht of hartig bijgerecht voor iedere gelegenheid.
Ingrediënten
- 100 g boter
- 100 g geraspte gruyère
- 2 eieren
- 200 g kwark
- 250 g feta
- 50 g zelfrijzend bakmeel
- boter om in te vetten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Klop de eieren schuimend in een beslagkom.
- Smelt de boter zonder deze te bruinen.
- Klop de gesmolten boter door de eieren.
- Snijd de feta in kleine stukjes.
- Voeg feta, gruyère, kwark en zelfrijzend bakmeel toe aan het eiermengsel en meng goed.
- Vet een taartvorm in met boter.
- Schep het mengsel in de vorm.
- Bak de taart in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
- Laat iets afkoelen voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade met vinaigrette en wat verse tuinkruiden. Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Pinot Grigio past uitstekend bij deze hartige kaastaart.
Serveer met een frisse groene salade met vinaigrette en wat verse tuinkruiden. Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Pinot Grigio past uitstekend bij deze hartige kaastaart.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 14 g | Vet: 26 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 1 g