Indische hachee

 

Indische hachee

Indische hachee geserveerd met rode kool en aardappelen is een variatie op 'Hollandse' hachee naar een recept uit het kookboek van Beb Vuyk het 'Groot Indonesisch Kookboek'. Uiteraard kan je het ook met rijst en een groentegerecht eten, maar andere Indische vleesgerecht zou ik persoonlijk niet met rode kool en appeltjes doen. Gebruik wel daon salam, dat geeft een toch andere smaak dan laurierblad.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram runderlappen met een klein randje grof gesneden
  • boter/margarine om te braden
  • 3 flinke uien in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 kruidnagels
  • 2 daon salamblaadjes
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 flinke eetlepel ketjap manis
  • zout
  • ½ blokjes vleesbouillon

Instructies

  • Braad het vlees in de boter/margarine rondom bruin.
  • Laat dit zo'n uurtje braden onder toevoeging van de kruidnagels, de salamblaadjes, de azijn, zout, bouillontablet en de ketjap.
  • Roer af en toe om.
  • Voeg dan de gesneden uien en knoflook toe en schep het vlees en de uien om.
  • Laat het nu nog zo'n uurtje à 1,5 uur stoven eventueel nog wat warm water toevoegen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Zoals gezegd lekker met de rode kool en gekookte aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------