Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse aardappeltortilla met bacon

Recept categorieën: Hapjes, Tortilla, Varkensvlees
Land van herkomst: Spanje
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • In koekenpan olie verhitten en bacon ca. 1 minuut zachtjes bakken.
  • Ui en knoflook toevoegen en alles ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Paprika's droogdeppen met keukenpapier en in reepjes snijden.
  • In kom eieren loskloppen met zout en peper.
  • Aardappel, paprika en uimengsel erdoor scheppen.
  • Springvorm invetten en aardappelmengsel erin scheppen, bovenkant gladstrijken. In midden van oven aardappeltortilla in ca. 25 goudbruin en gaar bakken.
  • Rand van springvorm verwijderen en tortilla op schaal schuiven.
  • In 8 punten snijden en peterselie erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Niet te koud: Spaanse aardappeltortilla is ook lauwwarm of op kamertemperatuur lekker, dus je kunt deze tortilla ook van tevoren bereidingstijd en dan laten afkoelen.
Serveer de tortilla niet te koud, dan gaat er veel van de smaak verloren.
35 bereidingstijd

Recept afdrukken
No ratings yet

Hamplapjes met aardappel en rozemarijn

Bereidingstijd10 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de hamlappen in blokjes, doe ze in een kom en maal er royaal peper over.
  • Schep het citroensap en de olijfolie door de vleesblokjes en laat ze 10 minuten afgedekt staan.
  • Pel de uien en snijd ze in dunne partjes.
  • Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes.
  • Hak de rozemarijn grof.
  • Laat de wok zonder vet goed heet worden op hoog vuur.
  • Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend op hoog vuur in 3-4 minuten bruin.
  • Schep de ui en de knoflook erdoor en roerbak het geheel 1-2 minuten.
  • Voeg de aardappelblokjes en rozemarijn toe.
  • Roerbak alles nog 3-4 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en warm het gerecht nog 2-3 minuten goed door.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een groene salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hamplapjes met aardappel en rozemarijn

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de hamlappen in blokjes, doe ze in een kom en maal er royaal peper over.
  • Schep het citroensap en de olijfolie door de vleesblokjes en laat ze 10 minuten afgedekt staan.
  • Pel de uien en snijd ze in dunne partjes.
  • Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes.
  • Hak de rozemarijn grof.
  • Laat de wok zonder vet goed heet worden op hoog vuur.
  • Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend op hoog vuur in 3-4 minuten bruin.
  • Schep de ui en de knoflook erdoor en roerbak het geheel 1-2 minuten.
  • Voeg de aardappelblokjes en rozemarijn toe.
  • Roerbak alles nog 3-4 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en warm het gerecht nog 2-3 minuten goed door.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een groene salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gekruid kipgehakt

Recept categorieën: Gevogelte, Kip
Land van herkomst: India
porties: 4 personen

ingrediënten

Variatie Geef er een curry bij van:

Bereidingswijze

  • Kruid het gehakt met de vindaloo-kruiden, de yoghurt en de geprakte aardappelen.
  • Vorm dit tot een groot 'brood', braad dit in wat bakboter rondom bruin en stoof het in 30 minuten langzaam gaar.
  • Snijd het daarna in plakken.

Tips / Opmerkingen

Geef er een curry bij van 1 gesnipperde ui, 1 teentje knoflook uit de pers, 1eetlepel kerriepoeder, 40 gr boter, 500 gr (halfgare) aardappelblokjes, 100 gr afgehaalde peultjes, 300 gr bloemkoolroosjes en 1 gesnipperde rode paprika.

Aardappel visschotel
Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel visschotel

Recept categorieën: Groenten, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien pellen en snipperen.
  • Sugar snaps schoonmaken en wassen.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Aardappelen ca. 5 minuten onder regelmatig omscheppen op hoog vuur bakken.
  • Uien toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
  • Sugar snaps toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
  • Vis toevoegen en geheel goed warm laten worden.
  • Basilicum grof hakken.
  • Schotel op smaak brengen met zout en peper.
  • Bestrooien met basilicum.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groentecurry met aardappel en broccoli

Recept categorieën: Curry's, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: astrid Veltman

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in ruim kokend water in ± 3 minuten beetgaar en kook
  • daarna de broccoli in ± 2 minuten beetgaar.
  • Spoel de aardappelen en de broccoli onder koud stromend water af en laat ze
  • uitlekken.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de groenten 3-5 minuten.
  • Voeg de tomaat en de kruidenpasta toe, schenk er 1 dl water bij en breng het
  • geheel aan de kook.
  • Roer er van het vuur af de yoghurt door en serveer de curry direct met rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Engelse stew met aardappel en bacon

Recept categorieën: Varkensvlees
porties: 2
Auteur: C1000

Bereidingswijze

  • In hapjespan 1 eetlepel boter verhitten en aardappel en hutspotgroenten ca. 5 minuten bakken, regelmatig omscheppen.
  • Melk en ½ eetlepel boter toevoegen en wortelmengsel in ca. 7 minuten afgedekt zachtjes laten garen.
  • Intussen in koekenpan rest van boter verhitten en bakbacon in ca. 5 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege keren.
  • Wortelmengsel kort met stamper tot grove puree mengen.
  • Stew op smaak brengen met zout en peper.
  • Over twee borden verdelen en bakbacon erop leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipcurry met roergebakken spinazie

Recept categorieën: Curry's, Gevogelte, Kip
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit 3 eetlepels olie in een wok en roerbak de kip, de aardappel en de ui hierin ± 4 minuten.
  • Voeg de Chicken Curry Masala mix en de amandelen toe en bak die op matig vuur ± 5 minuten mee.
  • Roer de yoghurt met de maïzena glad en schenk dit bij de kip.
  • Laat het gerecht nog ± 30 minuten sudderen tot de kip gaar is.
  • Bak intussen de knoflook in 1 eetlepel olie in ± 3 minuten lichtbruin.
  • Voeg de spinazie toe, laat die op hoog vuur al omscheppend slinken en verdeel de spinazie over de kipcurry.