Recept afdrukken
No ratings yet

Ovenschotel van kabeljauw en aardappelen

Naselli alla messinese
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Italië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen 10 minuten in licht gezouten water.
  • Giet ze af en snijd ze in plakken.
  • Verdeel de vis in stukken.
  • Verhit de olijfolie in een ovenvaste pan en fruit de ui 5 minuten.
  • Voeg de geperste knoflook, de tijm en de laurierblaadjes toe en fruit ze 1minuut.
  • Voeg de stukken vis toe en bak ze 2 minuten.
  • Doe er de ontpitte tomaten en de wijn bij en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Voeg de olijven, de kappertjes en de aardappelen toe.
  • Sluit de pan, zet hem in de oven en laat het gerecht op 275°C 30 minuten bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aparte zuurkool

In het verleden heb ik voor Thuisafgehaald gekookt en dit recept was favoriet bij mijn afhalers.
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook aardappels en pureer deze met wat boter en melk
  • Laat de zuurkool uitlekken en roer door de puree, deze samen goed opwarmen
  • Snijd de kaas, chorizo en olijven in kleine blokjes.
  • Doe alles door elkaar en samen goed opwarmen.

Tips / Opmerkingen

Zorg voor warme borden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Smalandska raggmunkar

Aardappelkoekjes
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Zweden
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat een mixer op de hoogste snelheid draaien en doe er elke keer een paar aardappelblokjes in tot ze alle zijn fijngehakt.
  • Voeg zout en eventueel enkele druppels water toe.
  • Verhit in een grote koekenpan een dun laagje olie, doe voor elk koekje 2-3 eetlepels van het
  • aardappelmengsel in de hete pan, laat het beslag rond uitlopen en bak de koekjes op matig vuur aan iedere kant goudbruin en knapperig.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze direct op.

Recept afdrukken
No ratings yet

Andijviestamppot met Chinese/Indonesische kruiden

Mijn rug gebroken. Dat heeft dan de nodige consequenties. Eerst 12 dagen in het ziekenhuis en dan naar huis waar een speciaal bed in de woonkamer staat. Nu ik weer een beetje kan rondlopen ga ik ook weer kokkerellen. Dus vandaag staat bovenstaande stamppot op het menu.
Recept categorieën: Kip, Stamppot
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappels en pureer deze.
  • Ondertussen heb je met een 1/2 bakje Boemboe de kipfilet gebraden.
  • Snij de bos ui in ringetjes, hoeveelheid naar eigen inzicht.
  • Doe de andijvie door de puree met de schijfjes bosui.
  • Doe ook het 1/2 Boemboe blok er door met de ringetjes rode peper

Recept afdrukken
No ratings yet

Spruiten-wortelenstamp

Recept categorieën: Stamppot, Varkensvlees
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de puree met de spruiten, wortelen, spekblokjes, ui en verse worst.
  • Doe dit alles in een ovenschaal
  • Leg bovenop de blokjes rustique Münster en pijnboompitten
  • Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Tips / Opmerkingen

Serveer er een droge witte wijn bij!

Recept afdrukken
No ratings yet

Zuurkool, maar net even anders

Recept categorieën: Noten, Stamppot, Varkensvlees
porties: 3 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Heel simpel
  • Puree vermengen met de zuurkool
  • Goed warm laten worden
  • Daarna Spekblokjes, feta en walnoten erdoorheen.
  • Evt.
  • Wat vet van de Spekblokjes erbij doen.

Tips / Opmerkingen

Goed warm opdienen

Recept afdrukken
No ratings yet

Spruitjessoep van Cucina Christina v2

Dit is een aangepast recept van Libelle
porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spekreepjes samen met de ui en sjalot bakken
  • Doe nu alles bijelkaar in de pan, op een handje vol spruitjes na, voor garnituur en de Spekreepjes ook achterhouden, maar ui en sjalot in de pan.
  • Kruidentuiltje eruit halen en pureren
  • Doe de Spekreepjes en de spruitjes nu in de soep en goed warm maken.
  • Afmaken met walnoten en peterselie, vlak voor het opdienen

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel-preisoep met verse gember

Recept categorieën: Soep, Vis
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook dit alles in 75 cl water met 1 bouillonblokje
  • Na het koken, wanneer alles zacht is, pureren
  • Opdienen met de stukjes zalm als toppunt

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelgratin uit de Provence

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • 2 uien in ringen in 3 el olie 5 minuten bakken.
  • 400 gr Tomaatblokjes (blik), 2 el tomatenpuree, 1 tl basilicum, zout, peper en 2 geperste
  • knoflooktenen 5 minuten meebakken.
  • 1 kg Aardappels in dunne plakjes in ingevette ovenschaal leggen.
  • Tomaatmengsel erover schenken.
  • 2 El fijngesneden peterselie, 100 gr geraspte belegen kaas en 25 gr boter erover verdelen.
  • Afgedekt met aluminiumfolie 30 minuten in oven van 200°C bakken.
  • Folie verwijderen en nog 30 minuten bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Huzaren Salade van  Erwin Eisinger

Recept categorieën: Ei, Kalkoen, Kip, Salade
Auteur: Erwin Eisinger

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Alles in een grote bak mengen en dan eten.
  • Selamat Makan!