Zomerstamppotje met veldsla en romaatjes
Allerhande 2002
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1½ kg aardappels kruimige
- zout
- 250 g romaatjes kleine tomaatjes
- 12½ zakje bieslook verse
- 150 gr veldsla
- 125 ml crème fraîche
- versgemalen peper
- nootmuskaat
- 35 g spekreepjes uitgebakken
Bereidingswijze
- Aardappels schillen en in pan met bodem water en zout in ca. 20 à 25 minuten gaarkoken.
- Tomaatjes wassen en halveren.
- Bieslook fijn knippen.
- Worteltjes van veldsla verwijderen.
- Aardappels afgieten en met crème fraîche, peper en mespunt nootmuskaat tot stevige puree
- stampen.
- Veldsla, tomaatjes, bieslook en spekreepjes door puree scheppen.
Tips / Opmerkingen
Als stamppot te veel is afgekoeld, pan nog even op het vuur zetten.