Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerstamppotje met veldsla en romaatjes

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stamppot
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen en in pan met bodem water en zout in ca. 20 à 25 minuten gaarkoken.
  • Tomaatjes wassen en halveren.
  • Bieslook fijn knippen.
  • Worteltjes van veldsla verwijderen.
  • Aardappels afgieten en met crème fraîche, peper en mespunt nootmuskaat tot stevige puree
  • stampen.
  • Veldsla, tomaatjes, bieslook en spekreepjes door puree scheppen.

Tips / Opmerkingen

Als stamppot te veel is afgekoeld, pan nog even op het vuur zetten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm saffraansoep met zeeaster

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Nederland
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schoonboenen.
  • Met scherp mes aardappels in dunne plakjes snijden.
  • 2 ovenbestendige borden licht met olie invetten.
  • Aardappelplakjes in cirkel op borden rangschikken.
  • In midden van elk bord zalmvink leggen.
  • Vis en aardappelplakjes bestrijken met olie.
  • Borden op rooster in midden van hete oven (220 °C) zetten en ca. 15 minuten bakken tot vis gaar is en aardappelplakjes beginnen te kleuren.
  • Bestrooien met grof zout en zwarte peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmfilet met rode peperkorst en limoenaardappeltjes

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Limoenen schoonboenen en groene schil eraf raspen.
  • 1 limoen uitpersen.
  • Aardappels schoonboenen en bij elk 2 millimeter tot bijna aan onderkant insnijden en op bakplaat zetten.
  • Limoenschil erover strooien en besprenkelen met enkele druppeltjes limoensap en 2 eetlepels roerbakolie.
  • Royaal zout en peper erboven malen.
  • Rode pepers en sereh schoonmaken en heel fijn hakken.
  • Koriander fijnhakken.
  • In kom peper sereh, koriander, kokos en rest van olie goed mengen.
  • Zout naar smaak toevoegen.
  • Zalmfilets uitspreiden en rode-pepermengsel erover uitstrijken.
  • Goed aandrukken.
  • Oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5.
  • Aardappels ca. 30 minuten roosteren.
  • Zalmfilets naast aardappels op bakplaat leggen en in ca. 10 minuten gaar en bruin laten worden. Zalmfilets met pannenkoekmes voorzichtig op voorverwarmde borden scheppen.
  • Aardappels ernaast zetten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Struisvogeltournedos met knolselderijpuree en rode wijnjus

Allerhande 2002
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Biefstukken halveren en elke helft in plakje ham wikkelen.
  • In pan wijn, port en fond met tijm tot helft inkoken.
  • Aardappels schillen, wassen, in blokjes snijden en in pan met weinig water in ca. 15 minuten gaarkoken.
  • In andere pan 25 g boter smelten, knolselderij met 2 eetlepels ingekookt fond afgedekt in ca. 15 minuten zachtjes gaarstoven. 1/3 van knolselderij overdoen in kleine pan.
  • Rest met aardappelblokjes en crème fraîche tot puree stampen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • 25 g boter verhitten en struisvogeltournedos in ca. 4 minuten rondom bruin bakken.
  • Op warm bord leggen en warm houden onder aluminiumfolie. Ingekookt fond door bakvet roeren en laten doorkoken tot mooie jus.
  • Tijm uit jus verwijderen.
  • Rest van boter in klontjes snijden en met garde door jus kloppen.
  • Basilicum in reepjes snijden en door knolselderijpuree mengen.
  • Knolselderijpuree op vier warme borden scheppen.
  • Struisvogeltournedos erop leggen.
  • Blokjes knolselderij erover strooien.
  • Jus erover schenken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hutspot uit Leiden

AllerHande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stamppot, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden.
  • In pan met weinig water en zout aardappels en hutspotgroenten ca. 15 minuten zachtjes koken, af en toe omscheppen.
  • In andere pan spekblokjes in ca. 4 minuten zachtjes uitbakken.
  • Aardappels en hutspotgroenten afgieten.
  • Witte bonen met vocht en spek met vet erdoor scheppen.
  • Hutspot al omscheppend nog ca. 5 minuten zachtjes doorwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hutspot met runderlapjes

AllerHande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Stoofpot
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vlees in 4 gelijke stukken snijden.
  • Bestrooien met kerriepoeder, zout en peper.
  • In braadpan boter verhitten en vlees in ca. 5 minuten bruin bakken, halverwege keren.
  • Azijn en 2 dl water toevoegen.
  • Vlees afgedekt in ca. 1 1/2 uur zachtjes gaar stoven, af en toe keren.
  • Intussen aardappels schillen, wassen en in stukken snijden.
  • Aardappels en hutspotgroente aan vlees toevoegen en afgedekt in ca. 30 minuten zachtjes gaar koken.
  • Vlees uit pan nemen en op bord leggen.
  • Aardappels en groente boven kom afgieten.
  • Met pureestamper aardappels en groente fijnstampen.
  • Zoveel stoofvocht toevoegen tot smeuïge stamppot ontstaat.
  • Op smaak brengen met bouillonpoeder en peper.
  • Op halfhoog vuur al omscheppend in ca. 2 minuten door en door heet laten worden.
  • Vlees op stamppot leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Wortel uiensoep

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Soep, Vlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In grote pan olie verhitten.
  • Hutspotgroenten ca. 4 minuten zachtjes fruiten.
  • Intussen aardappels schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.

Aan hutspotgroenten toevoegen:

  • aardappelblokjes, 1 liter water, bouillontabletten, laurierblaadjes en foelie.
  • Aan de kook brengen en geheel in ca. 15 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Rookworst in plakjes snijden.
  • 1/4 Deel van hutspotgroenten en aardappels (met schuimspaan) uit soep op bord scheppen.
  • Rest van groenten en bouillon met staafmixer tot glad gebonden soep pureren.
  • Rookworst en rest van groenten erdoor roeren.
  • Soep nog ca. 2 minuten doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Overdoen in soepkommen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rode bieten stamppot

Recept categorieën: Groenten, Stamppot, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: snelklaar.nl

Bereidingswijze

  • De aardappels schillen en koken totdat ze gaar zijn.
  • De spekreepje op een zacht vuurtje aanbakken.
  • De bietjes raspen.
  • Alles door elkaar stampen.
  • Goed doorverwarmen (want de bietjes zijn natuurlijk koud).
  • Je kunt de geraspte bietjes ook even verwarmen in de magnetron.
  • Dan het zakje kaas erdoor en klaar is je heerlijke en gezonde stamppot.
  • Je kunt het nog lekkerder maken door er gefruite uitjes door te doen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Uienstamppot

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Stamppot
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.
  • In pan met 2 dl water en zout aardappel en ui in ca. 15 minuten gaarkoken.
  • Intussen korstjes van kaas snijden.
  • Kaas in blokjes snijden.
  • Aardappels en uien boven kom afgieten en met pureestamper fijnstampen.
  • Al roerend zoveel kookvocht toevoegen dat stamppot smeuïg wordt.
  • Azijn en boter erdoor roeren.
  • Kaas en ham erdoor scheppen en al roerend ca. 2 minuten meewarmen.
  • Op smaak brengen met peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Stamppot met snijbonen

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Stamppot
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden.
  • In pan met weinig water en zout aardappels en snijbonen in ca. 15 minuten gaarkoken.
  • Braadworstjes met vork hier en daar inprikken.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Braadworstjes in ca. 10 minuten bruin en gaarbakken.
  • In zeef witte bonen onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. Aardappels en snijbonen afgieten.
  • Met pureestamper fijnstampen.
  • Zoveel melk erdoor roeren dat smeuïge puree ontstaat.
  • Bakvet van braadworstjes en witte bonen erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Stamppot op twee borden scheppen en braadworstjes erop leggen.