Recept afdrukken
No ratings yet

Zuurkoolstamppot met ham

AllerHande 1996
Bereidingstijd45 min
Recept categorieën: Stamppot, Varkensvlees
porties: 4 personen
Calorieën: 320kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In pan met weinig water en zout
  • aardappels in ca. 20 minuten gaar koken.
  • Intussen zuurkool afgieten en kleiner snijden.
  • Ham in blokjes snijden.
  • Ananas in zeef boven kom afgieten, hierbij 3 eetlepels sap opvangen (rest van sap wordt niet gebruikt).
  • Ananas in kleine stukjes snijden.
  • Aardappels afgieten en met pureestamper fijnstampen.
  • Halvarine, ananassap en zoveel melk toevoegen tot smeuïge puree ontstaat. Zuurkool, ham en ananasstukjes erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Op halfhoog vuur stamppot al omscheppend in ca. 4 minuten door en door heet laten worden.

Nutrition

Calorieën: 320kcal | koolhydraten: 49g | Eiwit: 17g | Vet: 6g

Recept afdrukken
No ratings yet

Tofu gnocci met tomatensaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen ca. 30 minuten in de schil tot ze gaar zijn.
  • Zet de ui en knoflook aan in een pan met een scheut Bakken & Braden totdat ze glazig zijn.
  • Voeg de tomaten toe en laat deze 20 minuten sudderen op een laag vuur.
  • Schil de aardappelen en pureer ze.
  • Meng de gepureerde aardappel met de bloem en het ei en brokkel de tofu er doorheen.
  • Maak hiervan lange worstjes van vingerdikte en snijd deze in stukjes van 2cm.
  • Markeer deze met een vork.
  • Zet een pan op met ruim gezouten water.
  • Kook de gnocci in het kokende water tot ze drijven.
  • Serveer de gnocci’s met de tomaten saus, basilicum en geraspte parmezaanse kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Surinaamse roti

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Suriname
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Smoor de uien,knoflook en Spanjee peper in een scheut Bakken& Braden tot glazig.
  • Voeg de aardappelen, sperziebonen, Alpro® soya Fijngehakt, tomatenpuree en kerriepoeder toe aan het ui-mengsel en bak 2 minuten verder.
  • Voeg 150ml water met het verkruimelde groentebouillontablet toe, bedek met een deksel en laat het 25 minuten sudderen.
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer met de roti.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spruiten stamppot met cranberry saus

Recept categorieën: Groenten, Stamppot, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

voor de Cranberry saus:

Bereidingswijze

  • Begin met het maken van de cranberry saus.
  • Zet de cranberry’s op met suiker en sinaasappelsap.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes pruttelen gedurende 15 minuten.
  • Haal de pan dan van de warmtebron af.
  • Schil ondertussen de aardappelen en zet ze op met water en voeg zout naar smaak toe.
  • Laat de aardappelen 20 minuten koken.
  • Maak de spruiten schoon en halveer ze.
  • Snipper de sjalot.
  • Doe een scheutje Alpro® soya Bak en Braad in de pan.
  • Voeg de gesnipperde sjalot toe.
  • Smoor even kort en voeg de gehalveerde spruiten toe samen met 2 eetlepels water.
  • Doe de deksel op de pan en laat het geheel smoren totdat het gaar is, ca.10 minuten.
  • Haal de deksel van de pan en roer nog even door, zodat het water verdampt.
  • Voeg Alpro® soya reepjes toe en bak het geheel gedurende 2 minuten.
  • Giet de aardappels af en voeg de Alpro®soya Cuisine toe en stamp tot een fijne puree.
  • Meng de spuiten door de puree en serveer met de afgekoelde cranberry saus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sheperd’s pie

Land van herkomst: Engeland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij alle groente in blokjes van een halve centimeter en laat ze ongeveer 10 minuten smoren in de olijfolie in een pan met een zware bodem.
  • Voeg het Fijngehakt en de bloem toe en roer het geheel goed door.
  • Voeg als laatste de bouillon, de gesnipperde rozemarijn en zout en peper naar smaak toe.
  • Doe vervolgens het deksel op de pan en laat dit geheel op een laag vuur pruttelen.
  • Kook de aardappels tot ze gaar zijn, giet ze vervolgens af en stamp ze fijn.
  • Voeg hier voldoende Cuisine aan toe tot het een mooie gladde puree wordt.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe het gehakt in een ovenschaal met daarop de aardappelpuree.
  • Maak met een vork ruitjes in de puree.
  • Plaats de schaal ca.8minuten onder de gril,totdat de puree een krokante korst heeft.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fruitfilet met geroerbakte bloemkool

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Zet de aardappels op.
  • Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes.
  • Roerbak de bloemkoolroosjes 5 minuten in een diepe grote hapjespan in Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Bedek de pan daarna met een deksel en zet deze nog 8 minuten op een laag vuur.
  • Snipper de peterselie fijn en snijd de kappertjes grof.
  • Strooi deze vervolgens over de gare bloemkool.
  • Stamp de uitgelekte aardappels tot een mooie gladde puree met een scheutje Alpro® soya Cuisine en breng deze op smaak met zout en peper.
  • Bak de Fruitfilet om en om, in wat Bakken & Braden in 4 minuten tot goudbruin.
  • Presenteer de Fruitfilets met de bloemkool en de puree op de borden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fruitfilets met gesmoorde rode kool

Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet de oven op 180 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in dunnen plakjes.
  • Leg de aardappels dakpansgewijs in een ovenschaal.
  • Breng op smaak met zout en peper en gesnipperde knoflook.
  • Maak een mengsel van de cuisine en de melk en schenk dit over de aardappels.
  • Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet dit 1 uur in de oven.
  • Snipper de ui fijn en bak deze in een hoge pan voor ongeveer 5 minuten.
  • Snijd de rode kool in dunne reepjes en voeg toe aan de ui en laat dit voor 5 minuten smoren.
  • Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes en voeg deze samen met de wijn en de honing aan de rode kool toe.
  • Doe daarna het deksel erop en laat het een half uur smoren.
  • Haal de folie van de aardappels af, wanneer deze klaar zijn en zet de oven op 200 graden.
  • Laat de aardappels nu nog 15 minuten in de oven, zodat ze een knapperig bovenkantje krijgen.
  • Bak de Alpro® soya fruit filets 4 minuten om en om in de pan, in een beetje olie of boter, totdat ze goudbruin zijn.
  • Breng als laatste de rode kool op smaak met zout en peper.
  • Serveer de Fruit filets samen met de rode kool en de gratin.

Recept afdrukken
No ratings yet

Koude preisoep met aardappel

Voorbereidingstijd40 min
Bereidingstijd5 min
wachten3 u
Totale tijd3 u 45 min
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4
Calorieën: 170kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden

  • Aardappels schillen en in blokjes snijden.
  • Prei schoonmaken en in ringen snijden.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • In ruime (soep)pan boter verhitten en hierin prei en knoflook 2 minuten al omscheppend bakken.
  • Aardappels, bouillonblokjes en 1 liter water toevoegen en het geheel aan de kook brengen.
  • Soep 15 minuten zachtjes laten koken tot aardappels gaar zijn.
  • Geheel met zout en peper op smaak brengen.
  • Soep met behulp van keukenmachine of staafmixer pureren.
  • Soep weer in pan schenken en zure room erdoor mengen.
  • Soep afdekken en in koelkast zeer koud laten worden.

Bereiden

  • Knoflookbieslook fijn hakken.
  • Soep over vier kommen verdelen en garneren met fijngehakte knoflookbieslook.

Tips / Opmerkingen

De soep kan ook warm geserveerd worden.

Nutrition

Calorieën: 170kcal | koolhydraten: 19g | Eiwit: 4g | Vet: 9g

Recept afdrukken
No ratings yet

Elzasser zuurkool

Bereidingstijd1 u 40 min
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 6
Calorieën: 975kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Zuurkool in vergiet afspoelen.
  • Vocht uit zuurkool drukken.
  • In pan boter verhitten.
  • Uien op laag vuur 2 minuten fruiten.
  • Spek in plakken snijden en op de uien leggen.
  • Hierop de zuurkool, jeneverbessen, laurierblaadjes, peperkorrels scheppen en samen met riesling zachtjes aan de kook brengen.
  • Zuurkool zachtjes 1 1/2 uur laten sudderen, eventueel extra wijn of water toevoegen.
  • Na 50 minuten rookworst en bacon op zuurkool leggen.
  • Intussen in andere pan aardappels met zout in 20 minuten gaar koken.
  • Laatste 10 minuten Frankfurters op zuurkool leggen en meewarmen.
  • Zuurkool afgieten en in ovale schaal scheppen.
  • Aardappels afgieten en naast zuurkool scheppen.
  • Vlees over zuurkool verdelen.
  • Direct opdienen.

Nutrition

Serving: 1persoonsportie | Calorieën: 975kcal | koolhydraten: 56g | Eiwit: 41g | Vet: 56g

Recept afdrukken
No ratings yet

Aligot

aardappel-kaaspuree
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen en in pan met water en wat zout in 15 à 20 minuten gaar koken.
  • Aardappels afgieten.
  • Knoflook pellen en fijn hakken.
  • In grote pan zure room samen met knoflook zachtjes verwarmen.
  • Aardappels toevoegen en met pureestamper pureren.
  • Kaas en melk erdoor mengen en geheel tot zachte en luchtige puree kloppen.
  • Puree op smaak brengen met zout en peper.