Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Snelkookpan rodekool met appeltjes

Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Groenten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rode kool fijn snijden en daarna in een pan doen.
  • Appels schillen, in 4en delen en bovenop de gesneden rode kool doen samen met 1 eetlepel
  • kaneel en 2 eetlepels suiker
  • 7 minuten onder hoge druk koken.
  • In vergiet laten uitlekken.
  • Terug in de pan doen en de maizena aanmaken met melk.
  • Met een stamper de rode kool fijn stampen, met maizena aanmaken en op smaak maken met zout en suike

Tips / Opmerkingen

Hierbij kan je de hachee eten, gemaakt als mijn recept draadjesvlees.
Deze maak je eerst in snelkookpan en bewaar deze in braadpan.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Selderiesalade á Aly

Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe in een ovenschaal de goed uitgelekte selderie, maak glad.
  • Leg hierop de in pakjes gesneden eieren.
  • Vervolgens een laag ham in blokjes gesneden.
  • Hierop een laag goed uitgelekte maïs.
  • Maak een sausje van de yogonaise en de slagroom (slagroom niet stijfkloppen).
  • Wat suiker aan toevoegen.
  • Doe de helft van de saus over de ingrediënten, glad maken.
  • Schil 2 appels, snijd ze in blokjes en leg ze op de saus.
  • Vervolgens de ananas in blokjes (goed uitlekken).
  • Dan de andere helft van de saus erop doen.
  • Snijd de prei zeer fijn en doe die als laatste over de salade.
  • Minimaal 2 uur in de koelkast.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Appelstrudel van Cucina Christina

Ik heb veel dingen omhanden, maar koken/bakken blijft zo leuk. Dus gisteren maar een strudel gebakken. Hiervoor gebruik ik een lange tartelette bodem met losse bodem.
Recept categorieën: Fruit, Gebak

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 220 graden voor
  • Wel de rozijnen en cranberries
  • Schil de appels en ik snijd deze in dunne plakjes
  • Pak een mixkom en vul deze met de ingrediënten.
  • Pak een zeef en zeef de custard over de ingrediënten.
  • Pak de tartelette bodem en verdeel het bladerdeeg erover en houd een brede plak, zo breed als de bodem over.
  • Verdeel nu de ingrediënten over de bodem en vouw de taart dicht.
  • Bak nu 20 minuten in de oven.
  • Even uitnemen en nat maken en strooi er 1 el kristalsuiker erover.
  • Nu nog 2 minuten in de oven.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk met een flinke toef slagroom!


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Waldorfsalade van Cucina Christina

Recept categorieën: Kip, Noten, Salade

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pak een grote kom en doe alles erin.
  • Pak een grote lepel en meng alles door elkaar.
  • Maak de schaal leuk op met hele walnoot, peterselie en rozijnen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hartige appeltaart

recept van Yvette van Boven
Recept categorieën: Fruit, Hartige taart, Kaas, Taart

ingrediënten

VOOR HET DEEG

VOOR DE VULLING

Bereidingswijze

  • Maak eerst het deeg.
  • Meng daarvoor de bloem, kaas, een snuf zout en veel peper in een grote kom.
  • Wrijf de boter erdoor tot het op broodkruim lijkt.
  • Kneed de dooier erdoor en zo nodig een drup (1 of 2) ijswater tot het deeg net samenkomt.
  • Vorm er een platte bal van en leg ingepakt in de koelkast om 1 uur te rusten.
  • Maak de vulling: kook de aardappelen 10 minuten in gezouten water.
  • Giet ze af met koud water.
  • Snij in dunne schijfjes.
  • Bewaar ze in een wijde kom en hussel voorzichtig de appels erdoor.
  • Fruit de sjalotten in de boter in een steelpan, draai het vuur lager en smoor ze onder af en toe roeren 15 minuten tot ze lekker bruinen.
  • Voeg de tijm en de bloem toe en roer op middelhoog vuur 5 minuten goed door.
  • Giet al roerend het bier erdoor tot een gladde uiensaus.
  • Kook hem zachtjes in en breng hoog op smaak met mosterd, zout en peper.
  • Laat iets afkoelen, schep een pollepel door het losgeklopte ei en roer dan het eiermengsel door de uiensaus.
  • Schep de dikke saus door de aardappel- en appelschijfjes.
  • Schep de em­men­ta­ler er ook door en breng alles met een wuif chipotle- of isotpeper op smaak.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel het deeg in eenderde en tweederde.
  • Rol het grootste stuk deeg uit tot een dunne lap die in een ingevette springvorm van 24 cm past.
  • Schep de vulling erin.
  • Rol de rest van het deeg uit en snij er stroken van.
  • Weef ze over de bovenkant en druk de randen met een vork aan.
  • Bestrijk de taart met het laatste losgeklopte ei.
  • Bak 50-60 minuten tot hij mooi bruin en goed gaar is.
  • Laat 15 minuten rusten voor het aansnijden.
  • Wij aten er een fris-bittere sla bij van witlof, dungesneden bleekselderij en heel veel bladpeterselie.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Jonagold strudel met gedroogde pruimen

Recept categorieën: Fruit, Gebak
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de Jonagold appelen en snijd ze in 4.
  • Verwijder het klokhuis en snijd de appelen in fijne plakjes.
  • Kruimel de beschuiten klein.
  • Snijd de pruimen in fijne plakjes.
  • Meng de appel en de pruimenplakjes, 40 gr beschuitkruim, de bruine suiker, de kaneel en het zout door elkaar.
  • Smelt 25 gr boter.
  • Leg het bladerdeeg op een bebloemde tafel en rol het uit tot een lap van 30 X 30 X 2.5 cm.
  • Met zowel links als rechts een marge van 9 tot 10 cm.
  • Duid deze marge aan door zijdelings met een lat het deeg in te drukken.
  • Strijk het deeg met een kwastje in met gesmolten boter.
  • Verdeel het mengsel over het middelste gedeelte.
  • Klap de marge links en rechts naar binnen en druk aan met de deegrol.
  • Druk het deeg met de vingers bovenaan en aan alle naden heel goed aan, zodat de vulling er bij het bakken niet uitloopt.
  • Schik het met de naad naar beneden op een met boter ingestreken bakplaat.
  • Strijk het bovenaan in met boter en strooi er het resterende broodkruim over.
  • Bak de strudel eerst resterende broodkruim over.
  • 15 minuten af op 200° en daarna nog eens 15 tot 20 minuten op 150°.

Tips / Opmerkingen

Strooi eventueel wat poedersuiker over de Jonagold
strudel en geef hierbij een lekker kopje koffie.
Tip:
Controleer af en toe of de strudel niet te bruin
bakt.
Pas de temperatuur en de bakduur eventueel aan.
De strudel kan U zowel warm als lauw serveren, in
plakken gesneden en vergezeld van een toef
gesuikerde slagroom.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensfilet met appel gember vulling en port jus

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In ruime koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en bacon 1 minuut zachtjes uitbakken.
  • Gember en appel toevoegen en al omscheppend 1 minuut meebakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Laten afkoelen.
  • Bosuitjes erdoor scheppen.
  • Met scherp mes elke varkensfilet horizontaal insnijden zodat vlees kan worden gevuld.
  • In kommetjes knoflook met 2 eetlepels olie mengen.
  • Varkensfilets met appelmengsel vullen.
  • Vulling stevig aanduwen zodat alle vulling wordt gebruikt.
  • Vlees met cocktailprikkers vaststeken en met knoflookolie bestrijken.
  • In schaal overdoen en afgedekt in koelkast minimaal 2 uur marineren.
  • Gevogeltefond en port aan de kook brengen en op hoog vuur tot 1/3 laten inkoken.
  • Pan van vuur nemen en helft van boter erdoor kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Jus laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast zetten.
  • Vlees op kamertemperatuur laten komen.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • In de koekenpan rest van boter verhitten en vlees rondom aanbraden.
  • Vlees met bakvocht in braadslede overdoen, met spek beleggen en ca. 1 uur in oven braden.
  • Laatste 10 minuten spek van varkensfilet nemen.
  • Vlees uit oven nemen, in aluminiumfolie verpakken en nog 10 minuten laten rusten.
  • Port jus verwarmen.
  • Bladselderij erdoor mengen.
  • Vlees in plakken snijden en met jus serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tarte tatin van AllerHande

AllerHande 2006
Recept categorieën: Nagerecht
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bloem boven kom zeven.
  • Van boter 100 g in bloem leggen en kruislings met 2 messen in kleine blokjes snijden.
  • Mespunt zout, 75 g suiker en 2-3 eetlepels ijskoud water toevoegen en geheel met koele handen snel tot stevig deeg kneden.
  • Deegbal in plasticfolie verpakken en 1 uur in koelkast laten rusten.
  • Appels schillen, in kwarten snijden en ontpitten.
  • Taartvorm dik invetten met rest van boter.
  • Rest van suiker erover strooien.
  • Appels op bolle kant tegen elkaar aan in taartvorm leggen.
  • Schaal 15 minuten (op vlamverdeler) op laag vuur zetten, tot suiker is gesmolten en lichtbruin kleurt.
  • Vorm van vuur nemen. Intussen werkvlak en deegroller met bloem bestuiven en deegbal
  • uitrollen tot lap die iets groter is dan taartvorm.
  • Eventueel wat extra bloem toevoegen als deeg te plakkerig is.
  • Deeglap op appels leggen en aan zijkant rond appels vouwen.
  • Bovenkant even aandrukken zodat appels weer goed op bolle kant liggen.
  • Gaatje in deeg maken zodat tijdens bakken stoom kan ontsnappen.
  • Taart afbakken of in plastic zak verpakt tot gebruik in koelkast zetten.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Taart uit plastic zak halen en op kamertemperatuur laten komen.
  • Voorbereide taart op rooster ca. 20 minuten in midden van oven schuiven, tot deeg goudbruin en gaar is.
  • Vorm uit oven nemen en taart 5 minuten laten afkoelen.
  • Grote schaal op vorm leggen, samen draaien en taart voorzichtig uit vorm laten glijden.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Stamppot spruiten met appel en spekjes

AllerHande 2006
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Stamppot, Varkensvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan met flinke bodem aardappels en appels samen in ca. 20 minuten gaarkoken.
  • Spruiten schoonmaken en halveren.
  • In wok olie verhitten en spek in 3-4 minuten knapperig bakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • Spruiten in spekvet 5 minuten roerbakken.
  • Scheutje water toevoegen en spruiten in nog 5 minuten gaar laten worden.
  • Spek erdoor scheppen en geheel op smaak brengen met zout en peper.
  • Melk zachtjes verwarmen.
  • Aardappels en appels afgieten en met warme melk en boter tot puree stampen.
  • Spruiten erdoor mengen.
  • Stamppot op smaak brengen met zout en peper en over vier borden verdelen.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij wild of stoofvlees.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rode koolstamppot van AllerHande

AllerHande 2007
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stamppot
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur al omscheppend de appelblokjes goudbruin.
  • Schep ze uit de pan en breng ze op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Schep nog een eetlepel olie in dezelfde pan en roerbak op hoog vuur de rodekool 2-3 minuten tot deze begint te geuren.
  • Bak in een koekenpan in de rest van de olie op middelhoog vuur de chipolata's in 2-3 minuten rondom bruin.
  • Schenk de wijn en de bouillon bij de chipolata's en laat ze 5-7 minuten op laag vuur garen.
  • Schep de chipolata's uit de pan.
  • Breng de rodewijnjus op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Stamp de aardappels met de warme melk en de honing tot een romige puree.
  • Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Schep met grove slagen eerst de rodekool en dan de appelblokjes door de puree.
  • Serveer met de chipolata's en de rodewijnjus.