Recept afdrukken
No ratings yet

Aspergebavarois met Truffelvinaigrette en Coppa de Marcassin

Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Voorgerechten
Porties: 4
calorieën: 450kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Bavarois:

Truffelstengel:

Instructies

Bavarois:

  • Schil de asperges en snijd de koppen af op 5 cm.
  • Snijd van de onderkant 2 cm af.
  • Snijd de rest van de asperges in stukken van 3 cm.
  • Zet de aspergeschillen en kontjes op met koud water, breng aan de kook en laat 20 minuten trekken.
  • Passeer de bouillon en kook hierin de aspergepunten beetgaar en laat ze afkoelen.
  • Pureer de rauwe aspergestukken in een keukenmachine en wrijf door een zeef.
  • Breng het aspergevocht aan de kook.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Roer de gelatine door het hete aspergevocht en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat afkoelen tot het begint op te stijven.
  • Klop de room bijna stijf en spatel deze voorzichtig door de aspergemassa.
  • Schep de bavarois in natgemaakte vormen en laat opstijven in de koelkast.

Vinaigrette:

  • Snipper de sjalot en meng met het aspergevocht, witte wijn en dragonazijn.
  • Reduceer tot 1 dl.
  • Roer de mosterd door de warme vloeistof en voeg vervolgens geleidelijk de oliën toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Hak de verse kruiden en kappertjes fijn en roer ze door de vinaigrette.

Truffelstengel:

  • Strijk de truffelpasta tussen twee lapjes bladerdeeg.
  • Rol het deeg uit en snijd in stengels, die worden opgerold.
  • Leg de stengels op een bakplaat en bak af op 180°C gedurende 10 minuten.
  • Laat afkoelen.

Dresseren:

  • Stort de bavarois op de borden.
  • Leg de coppa de marcassin langs de bavarois, besprenkel met de truffelvinaigrette en werk af met de truffelstengel en een takje kervel.

Notities

Een droge Riesling of Chardonnay met subtiele houttonen past goed bij de verfijnde smaken van aspergebavarois en truffel, terwijl het de delicatesse van de coppa de marcassin aanvult.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 18g | Vet: 38g | Zout: 1.5mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gefrituurde Asperges met Krab

Recept categorieën: Bijgerecht
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Voor het bindpapje:

Voor de saus:

Instructies

  • Schil de asperges met een dunschiller of aspergeschiller (laat het puntje ongeschilde) en snijd ze in de lengte doormidden, dan schuin in stukjes van 2 cm.
  • Snijd de lente-ui in stukjes en hak de gember fijn.
  • Meng de ingrediënten voor de saus.
  • Frituur de asperges in 4 dl olie in een wok op hoog vuur tot ze verkleuren.
  • Haal ze uit de wok en laat ze uitlekken.
  • Giet de olie uit de wok in een bewaarpan (voor later gebruik) en verhit de wok opnieuw met
  • 2 eetlepels sesamolie.
  • Roerbak de lente-ui en gember tot het geurt.
  • Voeg de krab toe, roerbak enkele seconden, voeg het sausje toe en laat 1 minuut koken.
  • Breng op smaak met zout en peper en roer er zoveel bindpapje door dat de saus licht bindt.
  • Klop het eiwit los, roer het door de saus tot het stolt, voeg de gefrituurde asperges toe, meng
  • alles goed en serveer direct.

Notities

Geniet van deze heerlijke gefrituurde asperges met krab als smakelijk bijgerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Doperwtjes Crème Soep met groenten en gamba's

Recept categorieën: Soep, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Snijd het lente-uitje in flinterdunne plakjes en fruit deze in een braadpan in een scheutje
  • olijfolie, samen met 1 takje tijm en 1 blaadje laurier.
  • Voeg de doperwtjes toe en bak ze een paar minuten mee.
  • Voeg ongeveer een halve liter groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep 25 minuten koken.
  • Snijd ondertussen de schil van de courgette, evenals de wortel en asperges, in reepjes.
  • Snijd de sjalotjes in plakjes.
  • Bak dit mengsel op hoog vuur in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg na 4
  • minuten de in stukjes gesneden gepelde gamba's toe, samen met zout en peper, en bak nog
  • 2 minuten.
  • Verwijder de takje tijm en het blaadje laurier uit de soep zodra deze klaar is.
  • Pureer de soep.
  • Schenk de soep in kommen en garneer met de gebakken groenten en gamba's.
  • Voeg wat versgemalen witte peper en een scheutje olijfolie toe voor de finishing touch.
  • Dit voorgerecht is een heerlijke combinatie van smaken en texturen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fricassee van Kreeft met Gesauteerde Asperges

Recept categorieën: Voorgerechten, Zeevruchten
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Kreeften:

Garnering:

Instructies

Kreeften:

  • Breng voldoende water met zout aan de kook en kook hierin de kreeften gedurende 6 minuten.
  • Haal ze uit het vocht en laat ze afkoelen in een snelkoeler.
  • Haal het kreeftenvlees uit de staarten en de scharen en bewaar ze in de koeling tot gebruik.

Saus Fricassee:

  • Smelt de kreeftenpasta en roer samen met de bloem tot een roux.
  • Voeg hieraan al roerende de schaaldierenfond toe en kook tot een gebonden saus.
  • Bewaar deze tot gebruik.

Asperges:

  • Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af.
  • Snijd de asperges diagonaal in plakken en bewaar ze in de koeling.

Spatzle (Noedels):

  • Meng de ingrediënten voor de spatzle tot een homogene massa.
  • Breng ruim water met zout aan de kook en leg een spatzlezeef op de pan.
  • Giet het beslag in de zeef en ga met de trechter over de zeef tot alles in het water ligt.
  • Kook de spatzle gaar, giet ze af, spoel ze koud en laat ze op een doek uitlekken.

Fricassee (Saus):

  • Snijd de staarten van de kreeften in tranches.
  • Halveer de scharen in de lengte en warm ze op in wat visfond.
  • Sauteer de asperges beetgaar in boter en breng ze op smaak met zout en peper.
  • Sauteer ook de spatzle in boter totdat ze lichtbruin zijn en breng ze op smaak.
  • Sauteer de kreeftentranches kort in boter, flambeer ze met cognac en blus af met de saus.
  • Voeg de room toe en breng de fricassee op smaak met zout en peper.

Serveren:

  • Schep onderin diepe borden een lepel asperges.
  • Verdeel de fricassee over de asperges.
  • Voeg een lepel spatzle toe aan de fricassee.
  • Plaats de halve kreeftenscharen bovenop de fricassee.
  • Garneer met kervel.

Opmerkingen:

  • Dit gerecht is een prachtige combinatie van kreeft, asperges, noedels en een rijke saus.
  • Geniet van dit heerlijke voorgerecht met complexe smaken en een mooie presentatie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Filet de saumon cuit au gras de foie d'oie

Recept categorieën: Tussengerecht, Vis, Zalm
Auteur: ChatGTP

Instructies

ZALM:

  • Verwijder de zalmhuid.
  • Smelt het ganzenvet tot 55 graden Celsius.
  • Voeg salie, citroenschil en steranijs toe.
  • Laat de zalmfilets 25 minuten in het vet trekken.
  • Haal de zalm uit het vet en laat uitlekken op papier.
  • Maak de zalmhuid schoon en bak deze knapperig in een oven van 150 graden.

KORST:

  • Klop de boter zacht.
  • Hak de salie zeer fijn.
  • Roer het broodkruim, salie, nootmuskaat en citroensap door de boter.
  • Rol het deeg dun uit tussen twee siliconenmatten en snijd stukken die de helft van de zalmfilet kunnen bedekken.
  • Koel het deeg.

SAUS:

  • Snipper de sjalotten.
  • Laat de witte wijn met citroensap en sjalotten tot de helft reduceren.
  • Voeg de visfond en schaaldierenfond toe en reduceer opnieuw tot de helft.
  • Breng de crème fraiche, room en boter aan de kook en reduceer ook tot de helft.
  • Voeg beide reducties samen en breng op smaak.
  • Hak de peterselie en kappertjes en voeg deze toe aan de saus.

GARNITUUR:

  • Schil de asperges en verwijder de onderste 2 cm.
  • Snijd de asperges in dunne repen met een dunschiller en bewaar ze in koud water.

ZALM:

  • Leg de zalmfilets op een bord.
  • Bedek de helft van de filets met aluminiumfolie en de andere helft met de korst.
  • Gril het geheel onder een salamander tot de korst goudbruin is.
  • Verwarm de saus.

DRESSEREN:

  • Haal de folie van de zalmfilets en bestrooi ze met zeezout en besprenkel ze met citroensap.
  • Schep aspergetagliatelle op de borden.
  • Leg de zalmfilet erop.
  • Lepel wat saus langs de zalm en garneer met de gedroogde zalmhuid en een takje kervel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Filet de boeuf rôti aux four, jus de truffes, champignons aux bois, asperges

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Auteur: ChatGTP

Instructies

RUNDERHAAS:

  • Bind de haas gelijkmatig op en bak rondom aan.
  • Laat afkoelen.

ASPERGES:

  • Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af.
  • Zet de schillen en kontjes op met koud water, breng aan de kook en laat 20 minuten trekken.
  • Zeef de aspergebouillon en kook de asperges hierin gedurende 8 minuten.
  • Laat ze daarna op keukenpapier uitlekken.
  • Snijd de asperges, als ze koud zijn, doormidden.
  • Rol voor elke persoon 2 asperges op met een dun lapje pancetta en leg ze op een bakplaat.

SPINAZIE:

  • Pluk de spinazie, was deze en leg hem in ijswater.

PADDESTOELEN:

  • Borstel de bospaddestoelen schoon en snijd ze eventueel.
  • Bewaar ze in de koeling.

SAUS:

  • Reduceer de rode wijn en rode port samen met gesnipperde sjalot tot de helft.
  • Voeg de kalfsfond toe en breng aan de kook.
  • Laat deze vloeistof reduceren tot 8 dl.
  • Zeef de saus en voeg de truffeljus, truffelpasta en zeer fijn gesneden truffel toe.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.

RUNDERHAAS:

  • Gaar de haas in een oven van 140 graden tot een kerntemperatuur van 50 graden is bereikt.
  • Bedek de haas vervolgens met aluminiumfolie en laat 20 minuten rusten in een oven van 50 graden.
  • Verhit de saus.

DRESSEREN:

  • Leg een tranche runderhaas in het midden van de borden.
  • Voeg hier de spinaziesalade en wat Parmezaanse kaas aan toe.
  • Schik de gegratineerde asperges en de paddestoelen langs de rand van het bord.
  • Giet de saus eromheen.
  • Opmerking: Dit gerecht combineert sappige runderhaas met gegratineerde asperges, verse spinazie, en een heerlijke truffelsaus.
  • Het is een prachtige en smaakvolle maaltijd die je gasten zeker zal imponeren

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghettini met asperges en rucola

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Breng een grote pan water op een matig vuur aan de kook.
  • Voeg 1 eetlepel van de olie en een snufje zout toe en blancheer de asperges 3-4 minuten.
  • Haal de asperges met een schuimspaan uit het water en houd ze even onder koud stromend water.
  • Laat ze uitlekken en doe ze in een kom.
  • Breng het water weer aan de kook.
  • Voeg de spaghettini toe en kook de pasta al dente.
  • Laat hem uitlekken en doe het weer in de pan.
  • Voeg intussen de rucola, de verse peper, de citroenschil, de knoflook en 70 g Parmezaanse kaas aan de asperges toe.
  • En meng alles goed door elkaar.
  • Doe dit dan bij de pasta en sprenkel het citroensap en de rest van de olie erover.
  • En bestrooi dit met wat zout en verse zwart gemalen peper.
  • Roer nu goed, zodat het mengsel gelijkmatig wordt verdeeld over de pasta.
  • Verdeel nu de pasta over 4 borden en bestrooi de rest van de Parmezaanse kaas erover en serveer het direct.

Notities

U kunt ook een andere pasta nemen zoals tagliatelle, macaroni of fusilli.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bavarois d'asperge, sauce vinaigrette

Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

Bavarois:

  • Schil de asperges en snijd de koppen af op 5 cm.
  • Snijd van de onderkant 2 cm af.
  • Kook de aspergeschillen en kontjes in water, passeer de bouillon en kook hierin de aspergepunten beetgaar.
  • Laat ze afkoelen.
  • Pureer de aspergestukken, kook het aspergevocht en voeg gelatine toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat het mengsel hangend opstijven, spatel er geklopte room doorheen.
  • Vul natgemaakte vormen en laat opstijven in de koeling.

Vinaigrette:

  • Snipper de sjalot en reduceer met aspergevocht, witte wijn en dragonazijn tot 1 dl.
  • Roer mosterd door de vloeistof, voeg oliesoorten toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Hak kruiden en kappertjes fijn, roer door de vinaigrette.

Truffelstengel:

  • Bestrijk bladerdeeg met truffelpasta, rol uit en snijd in dunne stengels.
  • Bak af op 180 graden gedurende 10 minuten en laat afkoelen.

Dresseren:

  • Stort de bavarois op de borden, leg de coppa erlangs, besprenkel met vinaigrette en decoreer met de truffelstengel en kervel

Recept afdrukken
No ratings yet

Kreeftenfricassee met Gesauteerde Asperges

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Spatzle:

Garnering:

Instructies

Kreeften:

  • Breng een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook.
  • Kook de kreeften gedurende 6 minuten.
  • Haal ze uit het water en laat ze afkoelen in een snelkoeler.
  • Verwijder het kreeftenvlees uit de staarten en scharen.
  • Bewaar het vlees in de koeling tot gebruik.

Saus Fricassee:

  • Smelt de kreeftenpasta en roer dit samen met de bloem tot een roux.
  • Voeg al roerende de schaaldierenfond toe en kook tot een gebonden saus.
  • Bewaar tot gebruik.

Asperges:

  • Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af.
  • Snijd de asperges diagonaal in plakken.
  • Sauteer de asperges beetgaar in boter en breng ze op smaak met zout en peper.

Spatzle:

  • Meng de ingrediënten voor de Spatzle tot een homogene massa.
  • Breng ruim water met zout aan de kook.
  • Leg een Spatzlezeef op de pan en giet het beslag erin.
  • Ga met de trechter over de zeef tot alle Spatzle in het water liggen.
  • Kook de Spatzle gaar, giet ze af, spoel ze koud en laat ze uitlekken op een doek.

Fricassee:

  • Snijd de kreeftentranches in plakjes.
  • Halveer de scharen in de lengte en warm deze op in wat visfond.
  • Sauteer de kreeftentranches kort in boter, flambeer met cognac en blus af met de saus.
  • Voeg de room toe en breng de fricassee op smaak met zout en peper.

Serveren:

  • Schep onderin de diepe borden een lepel asperges.
  • Verdeel de fricassee erover.
  • Schep een lepel Spatzle bovenop de fricassee en zet de halve kreeftenscharen erop.
  • Garneer met kervel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met witte asperges

Recept categorieën: Groenten, Kaas, Rijst
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Maak de asperges schoon, in stukjes snijden en daarna koken (20 min)
  • De risotto maak ik nu anders klaar, ik kook deze met een bouillonblokje en de geplette citroengras in 15 minuten gaar.
  • Haal citroengras uit de risotto, afgieten en samen met de afgegoten asperges in een schaal doen.
  • Pecorino erbij en door elkaar husselen