Recept afdrukken
No ratings yet

Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza, Rundvlees
Land van herkomst: Turkije
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In koekenpan ui en 2 teentjes knoflook 2 minuten in 1 eetlepels olie fruiten.
  • Tomaten ontvellen, halveren en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in blokjes snijden.
  • In kom gehakt mengen met tomaat, ui, rode peper en ½ theelepel zout.
  • Mengsel laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
  • Rest van de olie in de koekenpan verhitten.
  • Aubergine en paprika 10 minuten bakken, op smaak brengen met zout en peper.
  • Groenten in schaal scheppen en laten afkoelen.
  • Yoghurt, mayonaise, rest van knoflook met 1 eetlepels water tot knoflooksaus roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper en tot gebruik in koelkast bewaren.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Aubergine Mengsel verwarmen.
  • Tortilla's dun met tomatenpuree bestrijken en gehaktmengsel erover verdelen.
  • Tortilla's per 4 stuks tegelijk ca. 10 minuten in oven bakken.
  • Pizza's aan tafel met aubergine mengsel beleggen en oprollen.

Tips / Opmerkingen

Saus ernaast serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Provençaalse rijstschotel van AllerHande

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing in 10 minuten koken en nog 5 minuten met deksel op pan laten staan.
  • In wok olie verhitten en aubergine 5 minuten roerbakken.
  • Kruiden en noten toevoegen.
  • Gare rijst erdoor scheppen en geheel goed omscheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Brie en tomaatjes door rijstmengsel scheppen en geheel nog 2-3 minuten verwarmen, tot brie begint te smelten.
  • Rijstschotel over vier borden verdelen en bestrooien met bosuitjes

Recept afdrukken
No ratings yet

Penne met zeevruchten in tomatensaus

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In ruim water met zout penne volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Zeevruchtencocktail volgens gebruiksaanwijzing ontdooien en goed droogdeppen.
  • Aubergine in kleine blokjes snijden.
  • In hapjespan ansjovisfilets smelten.
  • Aubergineblokjes hierin 4 minuten bakken.
  • Tomatensaus en wijn toevoegen.
  • Ontdooide zeevruchtencocktail erdoor scheppen en saus op laag vuur door en door verwarmen.
  • Op smaak brengen met (zout en) peper.
  • Penne afgieten, scheutje van kookwater door tomatensaus roeren en penne met saus omscheppen.
  • Rucola over vier diepe borden verdelen en penne erop scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Noedels met gegrilde aubergine en limoen kip

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noedels
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 1 persoon
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grillpan verhitten.
  • Aubergine met mespunt zout bestrooien en met 1 eetlepel olie bestrijken.
  • Limoen schoonboenen.
  • Deel van schil fijn raspen, limoen halveren en helften uitpersen.
  • Kip met limoensap en -rasp, knoflook, 2/3 deel van koriander, zout en peper naar smaak
  • omscheppen.
  • Aubergine op hoog vuur in 4-5 minuten goudbruin en gaar roosteren, halverwege keren.
  • Mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • In kleine koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en kip op hoog vuur in 4-5 minuten gaar bakken.
  • Marinade erbij doen en grootste deel laten inkoken.
  • Mie afgieten.
  • Rucola, kip met bakvocht, aubergine en rest van koriander erdoor mengen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Marokko
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pompoen in dikke plakken snijden, dun schillen, pitten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • In braadpan olie verhitten. Pompoen, ui, courgette, aubergine, tomaat, alle specerijen en 1
  • theelepel zout erdoor scheppen.
  • Groenten afgedekt op zacht vuur in 20 minuten zachtjes gaarstoven.
  • Af en toe omscheppen. In zeef kikkererwten afspoelen onder koud stromend water en goed
  • laten uitlekken.
  • Kikkererwten door groenten scheppen en 10 minuten zachtjes meestoven.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Munt erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Serveren met couscous of Turks brood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Maccheroni met gestoofde groenten

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan olie verhitten en ui met knoflook 3 minuten fruiten.
  • Aubergine en paprika toevoegen en nog 5 minuten roerbakken.
  • Tomatenblokjes in pan schenken en groenten met deksel schuin op pan nog 15 minuten zachtjes laten stoven.
  • Op smaak brengen met azijn, kappertjes, zout, peper en eventueel suiker.
  • Maccheroni volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Maccheroni over twee platte borden verdelen en groenten erop scheppen.
  • Geitenkaas fijn raspen boven pasta.

Tips / Opmerkingen

U kunt de groenten ook met de staafmixer pureren tot een smeuïge saus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kip in kruidige tomatensaus en aubergine

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kipmedaillons met mespunt zout en peper bestrooien.
  • In braadpan 2 eetlepels olie verhitten en kip aan beide kanten aanbraden.
  • Knoflook en kaneel toevoegen en kort fruiten.
  • Tomaatblokjes erbij schenken en kip met oregano, zout en peper goed op smaak brengen.
  • Kip afgedekt op laag vuur 30 minuten laten sudderen.
  • In hapjespan ui 5 minuten in rest van olie fruiten.
  • Aubergine toevoegen en al omscheppend meebakken.
  • Crème fraîche erdoor roeren en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Aubergine op laag vuur afgedekt 20 minuten smoren.
  • Kip met tomatensaus op vier borden scheppen.
  • Aubergine ernaast serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met wilde & witte rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle puttanesca met kabeljauw

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en snipperen.
  • Uiteinden van aubergine verwijderen en rest in kleine blokjes snijden.
  • Olie verhitten en ui fruiten.
  • Aubergineblokjes enkele minuten meebakken.
  • Pastasaus toevoegen, pot omspoelen met klein beetje water en bij saus gieten.
  • Geheel ca. 20 minuten op laag vuur laten pruttelen.
  • Intussen tagliatelle bereiden volgens aanwijzingen op verpakking.
  • Kabeljauwfilet in stukjes snijden en samen met tomaatblokjes laatste 5 minuten mee
  • verwarmen met saus.
  • Tagliatelle serveren met puttanesca-vissaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde ribkarbonade

Allerhande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In platte schaal olie mengen met knoflook, rode ui en Italiaanse kruiden.
  • Ribkarbonades in schaal leggen en minstens 30 minuten marineren, af en toe keren.
  • Intussen aardappels schoonboenen, in stukjes snijden en in 2 eetlepels olie in wok in 15 minuten op matig vuur beetgaar bakken.
  • Overdoen in schaal. Aubergine in blokjes snijden.
  • Grillpan verhitten.
  • Ribkarbonade uit marinade nemen, uitjes afvegen en marinade bewaren.
  • Karbonades in 4-5 minuten per kant bruin en gaar grillen.
  • In schoongeveegde wok resterende marinade verhitten en aubergineblokjes 5 minuten bakken.
  • Aardappelblokjes en wortel toevoegen en groenten al omscheppend in 7-10 minuten gaarbakken.
  • Pittig op smaak brengen met zout en peper en eventueel extra kruiden erdoor scheppen.
  • Ribkarbonades op de borden leggen en groentemengsel ernaast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken aubergine met mozzarella

Allerhande 2004
Recept categorieën: Groenten, Kaas, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Van aubergine 8 ronde plakken van gelijke grootte en dikte snijden.
  • Plakken in vergiet leggen, met zout bestrooien en minstens 10 minuten laten staan.
  • Aubergine met keukenpapier droogdeppen.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten en aubergine in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken.
  • Plakken halverwege baktijd omdraaien.
  • Azijn over aubergine druppelen en naar smaak bestrooien met zout en peper.
  • Mozzarella laten uitlekken en in 4 gelijkmatige plakken snijden.
  • Op vier borden plak aubergine leggen en hierover enkele basilicumblaadjes verdelen.
  • Mozzarella op basilicum leggen en afdekken met resterende aubergine.