Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 tomaten
- 500 g rundergehakt
- 1 rode peper fijngehakt
- 1 aubergine in dunne repen van 5 cm
- 1 rode paprika in dunne repen
- 4 eetlepels volle yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 8 bloemtortilla's zacht
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
Bereidingswijze
- In koekenpan ui en 2 teentjes knoflook 2 minuten in 1 eetlepels olie fruiten.
- Tomaten ontvellen, halveren en zaadjes verwijderen.
- Vruchtvlees in blokjes snijden.
- In kom gehakt mengen met tomaat, ui, rode peper en ½ theelepel zout.
- Mengsel laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
- Rest van de olie in de koekenpan verhitten.
- Aubergine en paprika 10 minuten bakken, op smaak brengen met zout en peper.
- Groenten in schaal scheppen en laten afkoelen.
- Yoghurt, mayonaise, rest van knoflook met 1 eetlepels water tot knoflooksaus roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper en tot gebruik in koelkast bewaren.
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Aubergine Mengsel verwarmen.
- Tortilla's dun met tomatenpuree bestrijken en gehaktmengsel erover verdelen.
- Tortilla's per 4 stuks tegelijk ca. 10 minuten in oven bakken.
- Pizza's aan tafel met aubergine mengsel beleggen en oprollen.
Tips / Opmerkingen
Saus ernaast serveren.