Roodbaarsfilet met aubergine
Aller Hande 1996
porties: 4 personen
ingrediënten
- 8 aardappels á ca. 80 g, vastkokend, bijv. Lady Christl,
- 1 aubergine
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 9 eetlepels olijfolie
- 4 tomaten
- 1 takje tijm
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel rode-wijn azijn
- zout
- peper
- 135 g groene pesto
- 4 roodbaarsfilets á ca. 140 g,
Bereidingswijze
- Aardappels onder koud water goed schoonboenen.
- Aardappels in pan met weinig water in
- ca. 15 minuten beetgaar koken.
- Intussen aubergine schillen en in plakken van ca. 1/2 cm dikte snijden.
- Plakken in blokjes van ca. 1/2 cm snijden.
- Ui pellen en fijnsnipperen.
- Knoflook pellen en fijnsnipperen.
- In pan 6 eetlepels olie verhitten.
- Ui en knoflook ca. 4 minuten zachtjes fruiten.
- Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
- Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
- Aubergineblokjes toevoegen aan ui en afgedekt op laag vuur in ca. 8 minuten laten garen, regelmatig omscheppen.
- Intussen tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
- Tomaten elk in 8 stukken snijden.
- Tijmblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
- Tomaten aan aubergine toevoegen en goed doorroeren.
- Tijm, suiker en azijn toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes laten koken.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Aardappels elk in ca. 5 plakken snijden en in ovenschaal leggen.
- Pesto losroeren met 2 eetlepels olie en aardappels ermee bestrijken.
- Schaal ca. 8 minuten in midden van oven zetten.
- Intussen vis droogdeppen met keukenpapier.
- In koekenpan met anti-aanbaklaag rest van olie verhitten.
- Vis in ca. 4 minuten krokant en gaar bakken, halverwege keren.
- Compote van aubergine over vier borden verdelen.
- Vis erop leggen.
- Aardappels ernaast scheppen.