Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met avocado en boterbonen

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Walnoten in droge koekenpan ca. 3 minuten roosteren.
  • Intussen in zeef bonen onder koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Avocado schillen, pit verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • In kom avocado met 2 eetlepels dressing omscheppen.
  • Salade, bonen en avocado over twee borden verdelen.
  • Rest van dressing erover scheppen.
  • Walnoten erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Avocadosoep

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Soep, Varkensvlees, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ham in reepjes snijden.
  • Tuinkers van bedje knippen.
  • Avocado schillen, halveren, pit verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden.
  • In hoge kom avocado met citroensap met staafmixer pureren.
  • In hoge (soep)pan 3/4 liter water aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en laten oplossen.
  • Al roerend avocadopuree erdoor roeren.
  • Geheel nogmaals pureren met staafmixer.
  • Avocadosoep net tegen de kook aan ca. 2 minuten verwarmen (niet laten koken!).
  • Zure room erdoor roeren.
  • Soep nogmaals pureren met staafmixer.
  • Soep nog ca. 1 minuut zachtjes verwarmen (niet laten koken!).
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep overdoen in vier borden.
  • Reepjes ham en tuinkers erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Direct serveren met geroosterd witbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwich met tonijnsalade

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Vis

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In zeef tonijn laten uitlekken.
  • 2 Augurken in blokjes snijden, rest van augurken schuin in plakjes snijden.
  • In kom mayonaise, tomatenketchup, kwark en augurkblokjes door elkaar roeren. Tonijn in stukjes verdelen en door saus scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Avocado halveren, pit verwijderen en helften schillen.
  • Halve avocado in blokjes snijden en door tonijnsalade scheppen.
  • Andere helft in lengte in 8 plakjes snijden.
  • Plakjes met citroensap besprenkelen.
  • Tomaatjes wassen en in vieren snijden.
  • Sneetjes brood roosteren.
  • Sneetjes dun besmeren met boter en op vier bordjes leggen.
  • Alfalfa erover verdelen.
  • Salade erover verdelen.
  • Garneren met plakjes avocado, augurk en tomaat.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van gemarineerde bieten en avocado

AllerHande 10 2005
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bieten voorzichtig schillen en in kleine blokjes snijden.
  • In kom azijn, sherry, olie en tijm met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Blokjes biet en ui erdoor scheppen en smaken 30 minuten laten intrekken; regelmatig omscheppen.
  • In droge koekenpan pecannoten in 2-3 minuten knapperig roosteren.
  • Citroenpeper en zout naar smaak erdoor scheppen.
  • Noten overdoen in kommetje.
  • Sla wassen en droogmaken, bladeren in brede repen snijden.
  • Avocado halveren, pit verwijderen en vruchten schillen.
  • Helften vlak voor serveren in lengte in plakjes snijden.
  • Sla over vier diepe borden verdelen.
  • Bieten in midden op sla scheppen, avocado eromheen leggen en pecannoten erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Lekker met Boulognestokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met warme gemberdressing

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Gemberbolletjes in stukjes snijden.
  • Sla over vier bordjes verdelen.
  • Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
  • Helften in lengte in dunne plakken snijden en over sla verdelen.
  • 1 Eetlepel citroensap over avocado sprenkelen.
  • In droge koekepan spekreepjes al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • Gember, gembersiroop, olie en rest van citroensap in dezelfde pan verhitten en tot dressing roeren.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Dressing over avocado scheppen.
  • Spekreepjes erover strooien.
  • Serveren met stokbrood met sesamzaadjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met avocado, mango en aardbeien

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Salade
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.
  • Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
  • Klop in een schaal het sap met de geraspte limoenschil, rode peper, komijn en de olie tot een dressing.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Maak de avocado en mango schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in vieren.
  • Schep de vruchten door de dressing.
  • Laat het fruit zo 10 min. marineren.
  • Schep vlak voor het serveren de sla en koriander door de fruitsalade.

Tips / Opmerkingen

De smaak van komijn wordt komt nog beter tot z'n recht als de komijn in een droge pan wordt verhit tot de specerij gaat geuren.
Exotisch, zoet en fris, dat zijn de smaakkenmerken van deze voorjaarssalade.
Heerlijk bij oosters gekruide gerechten of een eenvoudig gegrild stukje vlees.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tortillahoorntjes met pittig gehakt

Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt rul.
  • Voeg tijdens het bakken de tacokruiden, kaneel en naar smaak zout en peper toe. Roer de stukjes tomaat erdoor en stoof het gehakt zachtjes 5 minuten.
  • Verwarm intussen de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd ze doormidden.
  • Draai elke halve tortilla tot een hoorntje en zet hem in een borrelglaasje.
  • Schil de avocado, verwijder de pit en snijd de avocadohelften elk in 8 plakjes.
  • Knip de takjes koriander in stukjes.
  • Schep het gehakt in de hoorntjes, steek er 2 plakjes avocado in en garneer met een takje koriander. Serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Ook lekker als hapje voor 8 personen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidensalade met lamsvlees

Allerhande 2002
Recept categorieën: Lamsvlees, Salade, Voorgerechten
porties: 4 personen
Calorieën: 620kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en met een mesje ontvellen. Tomaten vanaf het kroontje in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
  • In steelpan fond zachtjes verwarmen.
  • Citroen uitpersen.
  • Vinaigrette kloppen van 4 eetlepels olie, 1 theelepel citroensap, azijn en fond. Sjalotten pellen en fijnsnipperen.
  • In pan 1 eetlepel olie verwarmen, sjalotten fruiten.
  • Pan van het vuur nemen en laten afkoelen.
  • Sjalot door vinaigrette scheppen.
  • Frituurolie verhitten tot 180 °C.
  • In beslagkom van tempuramix, mineraalwater, zout en peper glad en dun beslag kloppen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Tomaat bestuiven met bloem en vervolgens door tempurabeslag halen.
  • Partjes één voor één in frituurolie laten glijden en ca. 3 minuten frituren. Tomatenbeignets laten uitlekken op keukenpapier.
  • Licht bestrooien met zout en peper.
  • Warm houden in voorverwarmde oven of op bord op warmhoudplaat.
  • Lamsracks bestrijken met 2 eetlepels olie en bestrooien met peper en zout. Koekenpan met antiaanbaklaag verhitten.
  • Vlees rondom bruin bakken en dan in 8 à 10minuten van binnen rosé laten worden. Lamsracks in aluminiumfolie inpakken en 5 minuten laten rusten.
  • Intussen avocado halveren en pit verwijderen.
  • Met een lepel vruchtvlees eruit scheppen.
  • Avocado met zure room,rest van citroensap en rest van olie pureren met staafmixer.
  • Avocadocrème overdoen in steelpannetje en heel zachtjes tot lauwwarm verwarmen.
  • Ook sjalotvinaigrette zachtjes verhitten tot lauwwarm.
  • Lamsracks tussen botjes door in 5 plakken snijden.
  • Filets van botjes afsnijden. In cirkelvorm op elk bord 5 lamsfilets leggen.
  • Op elk stuk lamsvlees wat avocadocrème scheppen.
  • Slamelange ertussen rangschikken en garneren met tomatenbeignets. Sjalotvinaigrette over salade scheppen.

Nutrition

Calorieën: 620kcal | koolhydraten: 30g | Eiwit: 22g | Vet: 45g

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmtournedos met groentedressing

AllerHande 1996
Bereidingstijd35 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten
porties: 4 personen
Calorieën: 435kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Limoen uitpersen.
  • Zalmtournedos in platte schaal leggen en bestrooien met zout, peper en pimentpoeder.
  • Besprenkelen met 2 eetlepels limoensap en ca. 20 minuten in koelkast laten staan.
  • Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
  • Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
  • Avocadohelften in blokjes van ca. 1 cm snijden.
  • In kom doen en met rest van limoensap besprenkelen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaten in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
  • Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Gemberbolletjes in stukjes snijden.
  • Tomaat, gember, rode peper en 5 eetlepels olie door avocado scheppen. Tijmblaadjes erboven van takjes rissen.
  • Mengsel op smaak brengen met zout en peper.
  • Zalm droogdeppen metkeukenpapier en met rest van olie bestrijken.
  • Zalm op hete barbecue in ca. 5 minuten bruin roosteren, halverwege keren.
  • Zalm op borden leggen.
  • Groentedressing over warme zalm scheppen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met basmatirijst en Caribische vruchtensalade.
 

Nutrition

Calorieën: 435kcal | koolhydraten: 7g | Eiwit: 21g | Vet: 35g

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met warme gemberdressing

Aller Hande 1996
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Varkensvlees
porties: 4
Calorieën: 200kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Gemberbolletjes in stukjes snijden.
  • Sla over vier bordjes verdelen.
  • Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
  • Helften in lengte in dunne plakken snijden en over sla verdelen.
  • 1 Eetlepel citroensap over avocado sprenkelen.
  • In droge koekepan spekreepjes al omscheppend 3 minuten bakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • Gember, gembersiroop, olie en rest van citroensap in dezelfde pan verhitten en tot dressing roeren.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Dressing over avocado scheppen.
  • Spekreepjes erover strooien

Tips / Opmerkingen

Serveren met stokbrood met sesamzaadjes.

Nutrition

Calorieën: 200kcal | koolhydraten: 17g | Eiwit: 3g | Vet: 13g