Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidensalade met lamsvlees

Allerhande 2002
Recept categorieën: Lamsvlees, Salade, Voorgerechten
porties: 4 personen
Calorieën: 620kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en met een mesje ontvellen. Tomaten vanaf het kroontje in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
  • In steelpan fond zachtjes verwarmen.
  • Citroen uitpersen.
  • Vinaigrette kloppen van 4 eetlepels olie, 1 theelepel citroensap, azijn en fond. Sjalotten pellen en fijnsnipperen.
  • In pan 1 eetlepel olie verwarmen, sjalotten fruiten.
  • Pan van het vuur nemen en laten afkoelen.
  • Sjalot door vinaigrette scheppen.
  • Frituurolie verhitten tot 180 °C.
  • In beslagkom van tempuramix, mineraalwater, zout en peper glad en dun beslag kloppen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Tomaat bestuiven met bloem en vervolgens door tempurabeslag halen.
  • Partjes één voor één in frituurolie laten glijden en ca. 3 minuten frituren. Tomatenbeignets laten uitlekken op keukenpapier.
  • Licht bestrooien met zout en peper.
  • Warm houden in voorverwarmde oven of op bord op warmhoudplaat.
  • Lamsracks bestrijken met 2 eetlepels olie en bestrooien met peper en zout. Koekenpan met antiaanbaklaag verhitten.
  • Vlees rondom bruin bakken en dan in 8 à 10minuten van binnen rosé laten worden. Lamsracks in aluminiumfolie inpakken en 5 minuten laten rusten.
  • Intussen avocado halveren en pit verwijderen.
  • Met een lepel vruchtvlees eruit scheppen.
  • Avocado met zure room,rest van citroensap en rest van olie pureren met staafmixer.
  • Avocadocrème overdoen in steelpannetje en heel zachtjes tot lauwwarm verwarmen.
  • Ook sjalotvinaigrette zachtjes verhitten tot lauwwarm.
  • Lamsracks tussen botjes door in 5 plakken snijden.
  • Filets van botjes afsnijden. In cirkelvorm op elk bord 5 lamsfilets leggen.
  • Op elk stuk lamsvlees wat avocadocrème scheppen.
  • Slamelange ertussen rangschikken en garneren met tomatenbeignets. Sjalotvinaigrette over salade scheppen.

Nutrition

Calorieën: 620kcal | koolhydraten: 30g | Eiwit: 22g | Vet: 45g

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmtournedos met groentedressing

AllerHande 1996
Bereidingstijd35 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten
porties: 4 personen
Calorieën: 435kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Limoen uitpersen.
  • Zalmtournedos in platte schaal leggen en bestrooien met zout, peper en pimentpoeder.
  • Besprenkelen met 2 eetlepels limoensap en ca. 20 minuten in koelkast laten staan.
  • Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
  • Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
  • Avocadohelften in blokjes van ca. 1 cm snijden.
  • In kom doen en met rest van limoensap besprenkelen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaten in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
  • Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Gemberbolletjes in stukjes snijden.
  • Tomaat, gember, rode peper en 5 eetlepels olie door avocado scheppen. Tijmblaadjes erboven van takjes rissen.
  • Mengsel op smaak brengen met zout en peper.
  • Zalm droogdeppen metkeukenpapier en met rest van olie bestrijken.
  • Zalm op hete barbecue in ca. 5 minuten bruin roosteren, halverwege keren.
  • Zalm op borden leggen.
  • Groentedressing over warme zalm scheppen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met basmatirijst en Caribische vruchtensalade.
 

Nutrition

Calorieën: 435kcal | koolhydraten: 7g | Eiwit: 21g | Vet: 35g

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met warme gemberdressing

Aller Hande 1996
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Varkensvlees
porties: 4
Calorieën: 200kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Gemberbolletjes in stukjes snijden.
  • Sla over vier bordjes verdelen.
  • Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
  • Helften in lengte in dunne plakken snijden en over sla verdelen.
  • 1 Eetlepel citroensap over avocado sprenkelen.
  • In droge koekepan spekreepjes al omscheppend 3 minuten bakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • Gember, gembersiroop, olie en rest van citroensap in dezelfde pan verhitten en tot dressing roeren.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Dressing over avocado scheppen.
  • Spekreepjes erover strooien

Tips / Opmerkingen

Serveren met stokbrood met sesamzaadjes.

Nutrition

Calorieën: 200kcal | koolhydraten: 17g | Eiwit: 3g | Vet: 13g

Recept afdrukken
No ratings yet

Avocado

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: M. M. Zubli-Van Nispen Tot Sevenaer,

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd een rijpe, niet te rijpe, avocado in de lengte door.
  • Verwijder pit en schep het vlees er met een lepel uit.
  • Bestrooi het met zout en peper.
  • Roer door slasaus veel fijngehakte peterselie en een weinig dragon.
  • Hebt U geen dragon, doe er dan wat kruidenazijn bij.
  • Leg de stukken avocado op een paar blaadjes sla op kleine bordjes en doe de saus erover.
  • Dit voor de soep geven of als sla bij vis of vlees.

Tips / Opmerkingen

Heel goed is ook de avocadostukken met een vork niet te fijn te maken, de saus erdoor te roeren en op toastjes te presenteren als cocktailhapje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Uiringen met yoghurtdip

Snel te maken
Recept categorieën: Hapjes, Tapas
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Satéstokjes 15 minuten in koud water weken.
  • Uien pellen en in dikke ringen snijden.
  • In hoge mengkom met staafmixer yoghurt,knoflook,avocado, koriander en mespunt zout tot gladde dipsaus pureren.
  • In andere kom zelfrijzend bakmeel zeven en met chilipoeder, zout en witbier tot glad beslagroeren.
  • Aan tafel uiringen aan vorken of satéstokje steken, door beslag halen en in hete olie in 1 minuut goudbruin bakken.
  • Met yoghurtdip serveren.

Tips / Opmerkingen

Dipvariatie:

Maak de yoghurtdip eens met Griekse yoghurt en verse basilicum in plaats van koriander.
Vervang het chilipoeder dan door versgemalen zwarte peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Avocats en soufflé

Avocado als soufflé
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Voer voor gastronomen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de avocado's en snij ze doormidden.
  • Verwijder de pit.
  • Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Smelt 30 g boter in een pan en laat hierin de avocadoblokjes op zacht vuur smelten.
  • Hou ze warm.
  • Smelt 40 g boter in een pan, voeg de bloem toe en de melk en maak een béchamelsaus.
  • Laat ze 10 minuten zachtjes koken.
  • Breek de eieren, scheid de dooiers van de witten, klop de dooiers los en voeg deze, van het vuur af, bij de béchamelsaus.
  • Geef er zout en peper bij.
  • Voeg ook de avocadoblokjes toe.
  • Klop de eiwitten zeer stijf en meng ze voorzichtig onder de rest.
  • Beboter een soufflévorm en geef het mengsel hierin.
  • Schuif de vorm in een oven van 160ºC.
  • Laat daar 30 minuten staan.
  • Serveer dan meteen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Avocat à la béarnaise

Avocado met béarnaisesaus & snel te maken
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Voer voor gastronomen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij de avocado's doormidden en verwijder de pit.
  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Geef er wat zout bij.
  • Voeg er de avocado's bij en haal ze eruit zodra het water kookt.
  • Hou ze warm.
  • Breng en pan met water en azijn aan de kook.
  • Breek een ei in een kop en laat voorzichtig in het water glijden.
  • Doe het zelfde met de andere eieren.
  • Laat de eieren 3 minuten pocheren.
  • Haal ze er met een schuimspaan uit.
  • Dompel ze in warm water en leg ze op een servet om uit te lekken.
  • Leg op elke avocadohelft een ei.
  • Schenk er de warme béchamelsaus over en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Wraps met bonensalade

snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Tortilla, Wraps
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Eieren in ca. 7 minuten hard koken.
  • Sperziebonen in ca. 7 minuten beetgaar koken.
  • Avocado's schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken, in ringen snijden en wassen.
  • Tomaten schoonmaken, wassen en halveren.
  • Bonen, avocado, helft van bosuitjes en tomaten mengen met dressing.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Eieren pellen en in stukjes snijden.
  • Tortilla's verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Tortilla's insmeren met sandwichspread.
  • Eieren en rest van bosuitjes erover verdelen.
  • Tortilla's stevig oprollen en serveren met bonensalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde zalm met avocadomousse

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rasp 1 theelepel schil van de citroen en pers deze verder uit.
  • Pureer de avocado's met een staafmixer met de helft van de citroensap, zure room en zout en peper naar smaak.
  • Roer hierna met een houten lepel de helft van de bieslook erdoor heen.
  • Verhit een grillpan.
  • Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en rooster de filets 3 minuten per kant.
  • Bedruppel de filets met de rest van de citroensap.
  • Breng de filets op smaak met de citroenrasp, zout en peper.
  • Serveer de zalmfilets met de avocadomoussse en bestrooi de rest van de bieslook erover heen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een sinaasappelsalade en gekookte lintmacaroni.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kip tikka met avocado en komkommer

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Kipfilet in blokjes snijden.
  • In schaaltje 2 theelepels kruidenmix door crème fraîche roeren.
  • Komkommer schillen, halveren en in blokjes snijden.
  • Komkommer door sausje roeren.
  • Rest van kruidenmix over kipblokjes strooien en goed mengen.
  • Avocado schillen en in blokjes snijden.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Kipblokjes ca. 5 minuten bakken.
  • Avocado en komkommersausje toevoegen.
  • Geheel ca. 4 minuten verwarmen.
  • Intussen tomaten wassen en in plakjes snijden.
  • Kip Tikka serveren met rijst en garneren met tomaat.