Recept afdrukken
No ratings yet

Wrap met toast zalm

een heerlijk lunchgerecht
Recept categorieën: Vis, Wraps, Zalm
porties: 2 pe

Bereidingswijze

  • Verdeel de saus over de 2 wraps
  • Pak een paar plakjes zalm
  • Snijd een 1/2 avocado in schijfjes
  • Verdeel deze over de wraps
  • 1/2 in schijfjes op wraps en dan
  • Reepje pecorino
  • Rollen maar en smakelijk eten!

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstsalade van Christine Brekelmans

voor deze warme dagen een frisse rijstsalade, als maaltijd.
Recept categorieën: Rijst, Salade

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Wanneer je alle ingrediënten bij elkaar hebt, op de avocado na,
  • Dan alles in een grote kom doen en mengen.
  • Opdienen met rucolasla.

Recept afdrukken
No ratings yet

St. Jakobsschelpen op avocadomousse

: AllerHande 2005
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Avocado met citroensap omscheppen.
  • Helft van avocado met zure room en 2 eetlepels olie met staafmixer pureren (of met vork zeer fijn prakken).
  • Op smaak brengen met de helft van de chilipeper en zout.
  • Grillpan verhitten.
  • St Jakobsschelpen goed droogdeppen, dun met olie bestrijken en in 1-2 minuten in de grillpan gaar grillen, halverwege keren.
  • Avocadomousse over vier cocktailglazen verdelen.
  • Rest van avocadoblokjes en St Jakobsschelpen erop leggen.
  • Gerecht met de rest van de chili peper bestrooien.
  • Lekker met geroosterd brood.
  • Direct serveren.

Tips / Opmerkingen

De avocado verkleurt snel, zelfs als er citroensap over gedruppeld wordt.
Bereid dit gerecht daarom niet te lang van tevoren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Naanbrood met gegrild lamsvlees, avocado en munt

AllerHande 2006
Recept categorieën: Brunch, Lamsvlees, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Dep het vlees droog, bestrijk het dun met 1 theelepel olie en laat het even op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de muntblaadjes in reepjes.
  • Doe de reepjes munt met de geitenkaas, 2 eetlepels warm water, 2 eetlepels olie en enkele
  • druppels limoensap in de beker van de staafmixer en pureer het tot een mooi groen mengsel, breng eventueel op smaak met (versgemalen) peper.
  • Bak intussen het naanbrood 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verwarm de grillpan voor.
  • Snijd de avocado in mooie dunne plakjes en besprenkel ze met de rest van het limoensap.
  • Gril het lamsvlees in 1-2 minuten per zijde bruin, haal het vlees uit de pan en laat het nog 1-2 minuten rusten.
  • Snijd intussen het naanbrood open, besmeer de binnenkant met de rest van de olie en leg de binnenkant even op de hete grillpan.
  • Laat het gegrilde naanbrood even "uitademen" en besmeer het met het muntmengsel.
  • Beleg ieder brood met lamsvlees en avocado en serveer direct.

Recept afdrukken
No ratings yet

Maaltijdsalade met kip en roquefort

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Salade
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de avocado in kleine blokjes.
  • Hak de walnoten grof.
  • Snijd de kip in kleine plakjes.
  • Roer een dressing van de olie, azijn en roquefort en breng op smaak met peper.
  • Schep de sla om met de helft van de dressing.
  • Leg hierop de avocado, bleekselderij, walnoten en kip en druppel de rest van de dressing erover.

Tips / Opmerkingen

Lekker met grove sneden ciabatta of volkoren brood.
Het is de combinatie van blauwaderkaas, walnoten en bleekselderij die het 'm doet.'

Recept afdrukken
No ratings yet

Koud avocadosoepje met geitenkaas

AllerHande 2005
Recept categorieën: Kaas, Soep
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
  • Vruchtvlees in stukken snijden en in keukenmachine of met staafmixer pureren met citroensap en slagroom.
  • Bouillon en vermout bij puree schenken.
  • Avocadosoep goed doorroeren en op smaak brengen met versgemalen citroenpeper.
  • Soep in vier kleine glaasjes schenken en garneren met kruimeltjes geitenkaas en tuinkers.

Tips / Opmerkingen

Ook leuk om als amuse te serveren, bij aanvang van het kerstdiner als iedereen aan tafel gaat.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalfsentrecote en avocadosalsa

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop een dressing van de helft van de olijfolie, het limoensap en zout en peper naar smaak.
  • Schil en halveer de avocado, verwijder de pit.
  • Snijd het avocadovlees in kleine blokjes.
  • Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze eveneens in kleine blokjes.
  • Meng voor de salsa de avocado en tomaat in een kom met de sjalot, munt en helft van de dressing.
  • Bestrijk de entrecôtes met de rest van de olijfolie en bestrooi beide kanten met zout en
  • (versgemalen) peper.
  • Verhit een (grill)pan op hoog vuur en bak het vlees in 2-3 minuten per kant rosé.
  • Verdeel de slamelange over vier borden en besprenkel met de resterende dressing.
  • Leg de kalfsentrecôtes naast de salade en schep een lepel avocadosalsa op het vlees.
  • Doe de rest van de salsa er apart bij.

Tips / Opmerkingen

Vervang de avocado door twee eetlepels afgespoelde kappertjes en de munt door verse tijm of basilicum.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterd brood met avocado en feta

AllerHande 2006
Recept categorieën: Borrelhapjes
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd het stokbrood in 12 schuine plakjes en bestrijk die aan beide zijden dun met olie.
  • Laat de plakjes stokbrood in het midden van de oven in 7-8 minuten goudbruin kleuren, neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Schep de blokjes tomaten, feta en avocado om met het citroensap en verdeel over de plakjes stokbrood.
  • Serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Voor een verfijndere versie: ontvel de tomaten voor je ze in blokjes snijdt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gepofte aardappels met bacon avocadosaus

AllerHande 2004
Recept categorieën: Bijgerecht, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schoonboenen en in water met zout 10 minuten voorkoken.
  • In droge koekenpan bacon krokant uitbakken, laten uitlekken op keukenpapier.
  • Aardappels afgieten en in vergiet laten uitdampen.
  • Aardappels hier en daar met vork inprikken, met olie bestrijken en bestrooien met zout.
  • Elke aardappel afzonderlijk verpakken in dubbelgevouwen vel aluminiumfolie.
  • Avocado halveren, pit verwijderen (bewaren) en vrucht schillen.
  • In afsluitbaar schaaltje vruchtvlees met sherry en citroensap met vork fijnprakken.
  • Yoghurt, knoflook en koriander door avocado mengsel roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Pit in mengsel drukken (voorkomt verkleuren) en tot gebruik in koelkast zetten.
  • Foliepakketjes tussen gloeiende houtskool in barbecue leggen en aardappels in 15 à 20 minuten gaar poffen.
  • Intussen avocadosaus op kamertemperatuur laten komen.
  • Aardappels opensnijden en avocadosaus erin scheppen.
  • Bacon erboven in stukken breken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ciabatta met avocado en Hollandse garnalen

Allerhande 2004
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Limoen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen.
  • Peper tussen handen rollen, topje afsnijden en zaadjes eruit schudden.
  • Peper en koriander zeer fijnsnijden.
  • In kom garnalen mengen met limoensap en -rasp, rode peper, koriander en olie.
  • Avocado halveren, schil eraf pellen of snijden en pit verwijderen.
  • Avocado in dunne plakjes snijden.
  • Broodjes opensnijden en beleggen met avocado.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Garnalenmengsel erop scheppen.
  • Direct serveren, anders verkleurt avocado.

Tips / Opmerkingen

Neem in plaats van Italiaanse ciabatta grote pistolets of bagels.