Indiase kerrieschotel met kip en krieltjes
Allerhande 2003
porties: 4 personen
ingrediënten
- 350 g bloemkool panklare
- 250 g sperziebonen panklare
- 700 g minikrieltjes voorgekookte
- 2 eetlepels olie
- 500 g kipfilet in blokjes
- 1 pot Indiase roerbaksaus kerrie 520 g
- 50 g rozijnen
- 15 g koriander verse
Bereidingswijze
- Bloemkoolroosjes indien nodig kleiner snijden.
- In pan met ruim water sperziebonen en bloemkoolroosjes met zout in ca. 10 minuten beetgaar koken.
- Krieltjes verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
- In koekenpan olie verhitten.
- Kipblokjes in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar bakken.
- Kerriesaus, rozijnen en krieltjes door kip scheppen.
- Saus ca 5 minuten verwarmen.
- Groenten afgieten en overdoen in schaal.
- Kerriesaus erover scheppen en garneren met koriander.