Recept afdrukken
No ratings yet

Bloemkoolsoep met walnoten

Recept categorieën: Noten, Soep

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hak de noten klein
  • Snijd de kaas in kleine blokjes
  • Neem roosjes van de bloemkool en voeg toe aan de bouillon.
  • Gaar laten koken en pureren
  • Doe de soep in voorverwarmde borden en ter garnering en naar smaak voeg je de kaas en walnoten toe.
  • Klein beetje nootmuskaat en klaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Alom Gobi

bloemkool uit India, Heerlijk gegeten bij mijn zus.
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie en bak komijnzaad een paar minuten aan.
  • Voeg knoflook en gember toen roer de aardappelen erbij.
  • Nu de kurkuma toevoegen met de tomaatstukjes en de ketoembaar met de chilipoeder.
  • Voeg nu de bloemkool toe en verhit heel even op hoog vuur samen met een scheut water
  • Nu het geheel laten sudderen voor 10 minuten.
  • Voeg een paar minuten voor tijd de graag massala toe
  • De curry hoort niet nat te zijn.

Tips / Opmerkingen

Serveer dit samen met rijst en een chutney.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ethiopische stoofschotel

Recept categorieën: Kip, Stoofpot, Varkensvlees
Land van herkomst: Ethiopië

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de kipstukjes in de pan met olie en even aanbraden.
  • Doe nu de Spekreepjes erbij en even aanbraden
  • Doe de kippenbouillon met alle groenten erbij en laat dit alles 3 uur stoven op een kleine vlam met vlamverdeler.

Macaroni met bloemkool uit de oven
Recept afdrukken
No ratings yet

Macaroni met bloemkool uit de oven

Recept categorieën: Ovenschotel, Pasta, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
porties: 4

ingrediënten

Kruiden:

Bereidingswijze

Kaassaus:

  • Doe de room, melk en kaas in een pan en warm op tot de kaas is gesmolten
  • Pak een grote ovenschaal en vul die met macaroni, gehakt en bloemkool.
  • Goed door elkaar mengen!
  • Doe nu de Kaassaus erover en zet 25 min in de oven op stand 190 graden
  • Zet hierna de openstaand op grill groot en zet die 7 min aan.
  • Dan heb je een mooi korstje over de schotel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige winterse groentesoep

AllerHande 2007
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes van de stronk.
  • Verwarm de boter in een grote soeppan en fruit de ui hierin op laag vuur glazig.
  • Schep de blokjes wortel, prei en bloemkool erbij en bak het geheel 3-4 minuten op laag vuur.
  • Roer de chilipoeder en de tijm door de groenten en voeg de tomatenblokjes met vocht toe.
  • Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 2 l water bij.
  • Breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Laat de soep 30 minuten op laag vuur garen, terwijl je af en toe roert.
  • Kruid het gehakt met wat zout en peper en draai er met vochtige handen balletjes van.
  • Voeg de balletjes na 20 minuten koken aan de soep toe.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Lekker met bruin stokbrood en geraspte kaas.

Tips / Opmerkingen

Schep de helft van de soep in een grote diepvries bak en vul die tot 2-3 centimeter onder de rand (tijdens het invriezen zet vloeistof uit).
Sluit de bak af en vries 'm in.
Bevroren soep kan twee maanden worden bewaard.
Ontdooi de soep in de koelkast voor je 'm opnieuw verwarmt.
Deze hoeveelheid soep is voldoende voor 2 x 4 personen.
Gebruik dan 1 eetlepel chilipoeder.
Liever geen vlees? Vervang de gehaktballetjes door vegetarische balletjes.
En gebruik groentebouillontabletten in plaats van vleesbouillon.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met bloemkool, ansjovis en kaas

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ansjovisfilets boven wok afgieten en dan in stukjes snijden.
  • Ansjovis en olijfolie aan olie in wok toevoegen.
  • Olie verhitten en ansjovis al roerend laten 'smelten'.
  • Knoflook toevoegen en even zachtjes meebakken.
  • Bloemkool erdoor scheppen en 2-3 minuten meebakken.
  • Tijm en 100 ml water toevoegen en afgedekt 15-20 minuten laten stoven, tot bloemkool
  • beetgaar is.
  • Eventueel tussentijds wat extra water erbij schenken.
  • Pasta beetgaar koken volgens aanwijzing op verpakking.
  • Pasta afgieten en met peterselie door bloemkool scheppen.
  • Gerecht nog kort verwarmen, op smaak brengen met zout en peper en in vier diepe borden
  • scheppen.
  • Kaas erover strooien en eventueel beetje olijfolie erover druppelen.
  • Lekker met veldsla.

Tips / Opmerkingen

Lekker met veldsla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Koolvis met amandelkorstje en bloemkool

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Kook de bloemkoolroosjes in een aparte pan in weinig water met zout in 15 minuten beetgaar.
  • Doe de aardappelpuree over in een vuurvaste schaal en verwarm de puree 15 minuten in het midden van de oven.
  • Houd warm onder aluminiumfolie, maar laat de oven aan.
  • Dep de koolvisfilets droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper.
  • Leg de vis op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met het ei.
  • Strooi het amandelschaafsel over de vis en druk licht aan.
  • Zet de koolvisfilets in de oven en bak ze in 10 minuten gaar met een goudbruin korstje.
  • Giet de bloemkool af.
  • Meng de nootmuskaat met de olijfolie en besprenkel de bloemkool met de nootmuskaatolie.
  • Verdeel de koolvis over vier borden en schep de puree en bloemkool ernaast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktmuffins met bloemkool uit de wok

AllerHande 2006
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In kom gehakt mengen met ei, paneermeel, geraspte kaas, hamreepjes en zout en peper
  • naar smaak.
  • Gehakt goed doorkneden, in 12 stukken verdelen en deze in holtes van muffinvorm duwen.
  • Bovenkant van gehakt gladstrijken en beetje tomatensaus erop smeren.
  • Plakje tomaat erop leggen en wat olie erover druppelen.
  • Muffinvorm in midden van oven schuiven en gehaktmuffins in 25-30 minuten bruin en gaar bakken.
  • In wok 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui en bloemkool 3 minuten roerbakken.
  • Resterende tomatensaus en 3-4 eetlepels water toevoegen.
  • Bloemkool afgedekt op laag vuur in 6-8 minuten gaar laten worden.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Gehaktmuffins uit vorm nemen en over vier borden verdelen.
  • Bloemkoolmengsel ernaast scheppen. Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappels.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehakt groentecurry

Allerhande 2006 AllerHande 01 2006
Recept categorieën: Curry's, Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom ei, paneermeel en helft van Tikka-pasta door gehakt kneden.
  • Gehakt in 12 porties verdelen en met vochtige handen tot ballen vormen.
  • In hapjespan olie verhitten en gehaktballen in 5 minuten rondom bruinbakken.
  • Ui, bloemkool, broccoli, aardappel en rest van Tikka-pasta rond gehaktballen in pan leggen en 2 minuten meebakken.
  • Bouillon erbij schenken en gehaktballen met groenten afgedekt in nog 10 minuten zachtjes
  • gaarstoven.
  • Af en toe omscheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met couscous of rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde bloemkool

Allerhande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de bloemkoolroosjes 3 minuten in ruim kokend water.
  • Rijg ze vervolgens aan de satéstokjes.
  • Besmeer met olijfolie. Klop het citroensap met 6 eetlepels olijfolie en peper en zout door elkaar.
  • Gril de bloemkool spiesjes in 3-5 minuten lichtbruin.
  • Leg de spiesjes op een schaal, schenk de citroen dressing erover en bestrooi ze met paprikapoeder en sesamzaadjes.