Biefstuk met ajuinsaus
Allerhande 2003
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 4 biefstukken (kogel)
- 50 g boter
- 2 kleine uien in dunne ringen
- 1 eetlepel bloem
- 1 theelepel poedersuiker
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 150 ml witte wijn
- 2 theelepels bouillonpoeder
Bereidingswijze
- Biefstuk ca. 15 min. op kamertemperatuur laten komen.
- In steelpan 1 el boter verhitten en uiringen in 10 min. op laag vuur lichtbruin bakken.
- Uiringen met bloem, poedersuiker en tijm bestrooien en nog 1 min. zachtjes bakken.
- Wijn en bouillonpoeder toevoegen en uiensaus al roerend laten binden.
- Op smaak brengen met zout en peper. Indien nodig saus verdunnen met wat warm water. Intussen biefstuk droogdeppen en met peper bestrooien.
- In koekenpan rest van boter verhitten en biefstuk op hoog vuur in 2-3 min. per zijde rondom bruin en van binnen rosé bakken.
- Biefstukken uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt even laten rusten.
- Biefstukken op vier borden leggen en ajuinsaus erover scheppen of apart erbij serveren.
Tips / Opmerkingen
Lekker met aardappelkroketjes en haricots verts met uitgebakken spekjes.