Recept afdrukken
No ratings yet

Simit

Recept categorieën: Brunch, Lunch
Land van herkomst: Turkije
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de oven tot 200 º C.
  • Meng meel met het zout en bakpoeder in een kom.
  • In een andere kom meng je de boter, olijfolie, melk, ei en water.
  • Maak een gat in het midden van de droge bestanddelen en schenk de vloeistof erin.
  • Roer samen om een zacht deeg te vormen.
  • Bestuif je handen met meel en verdeel het deeg in ballen ter grootte van een walnoot en rol deze in slangen.
  • Vouw elke slang in twee helften, draai ze om elkaar heen en sluit ze tot een ring.
  • Plaats hen op een licht ingevette of bakplaat. Kwast ze in met de melk of ei, bestrooi met sesamzaad en bak in het midden van de oven voor een half uur of tot ze goudbruin zijn.
  • Koel ze op draad rekken af en sla op in een goed gesloten verpakking.

Tips / Opmerkingen

Dien op met thee of koffie, yoghurt, kaas of jam.

Recept afdrukken
No ratings yet

Shoarmataart

Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Vlees
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 º C.
  • Vet de vorm in met boter.
  • Bekleed de vorm met bladerdeeg.
  • Bak de shoarma in een koekenpan en doe het uitje en de paprika erbij.
  • Bak tot het goed gaar is.
  • Laat het even afkoelen.
  • Klop ondertussen de eieren los met de geraspte kaas en breng dit op smaak met zout en peper.
  • Doe de shoarma in de taartvorm en giet het eimengsel eroverheen.
  • De taart gaat een half uur in de oven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige maissoep uit Mexico van appie

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Mexico
Dieët: Vegetarisch

Bereidingswijze

  • Rooster de peper in een koekenpan en snijd de zaadjes eruit
  • Boter verhitten in de pan en de ui en knoflook 3 min fruiten
  • Houd 4 lepels apart van de maïs en zet even weg
  • Doe de maïs in een pan en voeg de melk en rode peper toe, laat 10 min zachtjes koken
  • Daarna ga je de soep pureren met een staafmixer.
  • Snij de paprika in smalle reepjes
  • Crème fraîche en paprika door de soep roeren en even warm maken
  • Op smaak brengen met wat zout
  • Schep de soep in kommen en garneer met de overgebleven maïs en feta.

Tips / Opmerkingen

Doe er een broodje bij en je hebt een heerlijke maaltijdsoep!

Recept afdrukken
No ratings yet

Anneke’s zuurkool

Recept categorieën: Stamppot

Bereidingswijze

  • Leg alles in laagjes in een ovenschaal en giet er 2 glazen witte wijn over
  • 35 min laten stoven in de oven op 200 graden,

Tips / Opmerkingen

Serveer en een mooie puree bij en het is weer smullen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Semifreddo

Recept categorieën: Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

SEMIFREDDO :

  • Klop de room op.
  • Kook de suiker samen met het water tot 121 graden C.
  • Klop de eiwitten op en voeg de gekookte suiker langzaam op lage snelheid toe.
  • Klop daarna 3 minuten op de hoogste snelheid.
  • Spatel de olijfolie en de room er door.
  • Hak de rucola en de bieslook fijn en spatel deze onder de massa.
  • Strijk de semifreddo in de vormen uit en zet in de vriezer.

GELEI :

  • Meng de bouillon met de honing en de azijn en breng aan de kook.
  • Voeg de agar-agar toe en los deze op.
  • Giet de gelei uit op een plaat en zet koud weg.
  • Steek uit de gelei vormen ter grootte van de semifreddo.
  • Steek uit de tramezzini ook vormen ter grootte van de semifreddo.
  • Bestrijk deze met gesmolten boter en bak op 190 graden 4 a 5 minuten en laat afkoelen.

DRESSEREN :

  • Leg op de bordjes de krokantjes met hierop een plakje gelei en daarop de semifreddo en serveer onmiddellijk.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelkoek met haring

Recept categorieën: Groenten, Vis
porties: 2 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

voor de garnering:

Bereidingswijze

  • Snijd de haringfilets van de graat en snijd ze in reepjes.
  • Hak de ui, dille en kervel.
  • Meng alles goed met de zure room en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Was de augurk, halveer hem in de lengte, verwijder met een lepel de zaadlijsten, snijd hem in plakjes en schep die door het haringmengsel.
  • Bak van de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking 2-4 koeken, schep op iedere
  • aardappelkoek enkele lepels haringsalade en garneer met forelkuit en imitatiekaviaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lamsfilet met sinaasappelsaus

Dit heerlijke gerecht gaat heel goed samen met hele fijne parel couscous.
Recept categorieën: Lamsvlees

Bereidingswijze

  • Doe het sap samen met de knoflook, ui, tijm, rozemarijn en honing in de panen laat het geheel zachtjes 15 min.
  • koken.
  • Pureer de saus tot een mooi glad geheel, evt.
  • verdikken met een beetje paneermeel.
  • Bak nu de lamsfilet in 4 minuten aan, blijft vanbinnen rosé.
  • Leg de filets op een bord en doe de saus nu door de bakboter en zo nodig laten inkoken.
  • Serveer nu de filets, samen met saus en sinaasappelschilletjes.
  • Zorg dat de couscous goed kruimelig is, geen klonters!
  • Zelf heb ik er nog geweekte abrikozen en pruimen bijgestaan, ter garnering van de couscous.
  • Als groenten heb ik 2 courgettes en 3 gekleurde paprika’s gegrild en warm opgediend, door elkaar.
  • Ziet er kleurig uit.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelkaaskoekjes

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: America
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in een pan water met wat zout in ca 20 minuten gaar.
  • Giet ze af en pureer ze in een foodprocessor of stamp ze fijn met een pureestamper.
  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien ca 5 minuten tot ze zacht, maar
  • niet bruin zijn.
  • Voeg de gefruite uien en de geraspte kaas aan de aardappelpuree toe en roer alles goed dooreen.
  • Vorm van het pureemengsel 12 platte koekjes.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelkaaskoekjes aan weerskanten
  • mooi bruin.

Tips / Opmerkingen

Serveer de aardappelkaaskoekjes warm.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelgratin uit de Provence

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • 2 uien in ringen in 3 el olie 5 minuten bakken.
  • 400 gr Tomaatblokjes (blik), 2 el tomatenpuree, 1 tl basilicum, zout, peper en 2 geperste
  • knoflooktenen 5 minuten meebakken.
  • 1 kg Aardappels in dunne plakjes in ingevette ovenschaal leggen.
  • Tomaatmengsel erover schenken.
  • 2 El fijngesneden peterselie, 100 gr geraspte belegen kaas en 25 gr boter erover verdelen.
  • Afgedekt met aluminiumfolie 30 minuten in oven van 200°C bakken.
  • Folie verwijderen en nog 30 minuten bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelflensjes van Frans Huits

Recept categorieën: Groenten, Pannenkoeken
porties: 8 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • 500 gr aardappelen schillen en in water met zout in 20 minuten gaar koken.
  • Aardappelen fijnstampen, ½ ltr melk erdoor roeren en mengsel 1 uur laten afkoelen.
  • 4 El bloem, zout, 1 el tijmblaadjes, 4 eieren, 4 eiwitten en 2 el crème fraîche door aardappelmengsel roeren tot stevig beslag.
  • Klontje boter in grote koekenpan smelten, hierin kleine hoopjes beslag van 6 cm doorsnee scheppen.
  • Flensjes in 6-10 minuten gaar en lichtbruin bakken, flensjes halverwege keren.

Tips / Opmerkingen

Flensjes warm houden in voorverwarmde oven van 175°C.