Recept afdrukken
No ratings yet

Biefstuk met ajuinsaus

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Biefstuk ca. 15 min. op kamertemperatuur laten komen.
  • In steelpan 1 el boter verhitten en uiringen in 10 min. op laag vuur lichtbruin bakken.
  • Uiringen met bloem, poedersuiker en tijm bestrooien en nog 1 min. zachtjes bakken.
  • Wijn en bouillonpoeder toevoegen en uiensaus al roerend laten binden.
  • Op smaak brengen met zout en peper. Indien nodig saus verdunnen met wat warm water. Intussen biefstuk droogdeppen en met peper bestrooien.
  • In koekenpan rest van boter verhitten en biefstuk op hoog vuur in 2-3 min. per zijde rondom bruin en van binnen rosé bakken.
  • Biefstukken uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt even laten rusten.
  • Biefstukken op vier borden leggen en ajuinsaus erover scheppen of apart erbij serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappelkroketjes en haricots verts met uitgebakken spekjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Appel met amandel uit de oven

Allerhande 2003
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • In midden van appels horizontaal dun reepje van schil snijden (om barsten tijdens bakken te voorkomen).
  • Klokhuis uit appels boren, 1 cm van onderkant van elk klokhuis snijden en dit terugstoppen in appel (om lekken van vulling te voorkomen).
  • Amandelen grof hakken en mengen met schenkstroop en helft van boter.
  • Appels in ingevette ovenschaal zetten.
  • Holtes vullen met amandelboter en kaneelstokje in vulling steken.
  • Appelsap in ovenschaal schenken.
  • Rest van boter over appels verdelen.
  • Schaal op rooster in midden van oven zetten en appels in 50-60 min. zacht en gaar laten worden. Appels (lauw)warm serveren.
  • Lekker met flinke lepel crème fraîche.

Tips / Opmerkingen

Pas aan tafel kaneelstokje verwijderen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Appel met amandel uit de oven

Allerhande 2003
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • In midden van appels horizontaal dun reepje van schil snijden (om barsten tijdens bakken te voorkomen).
  • Klokhuis uit appels boren, 1 cm van onderkant van elk klokhuis snijden en dit terugstoppen in appel (om lekken van vulling te voorkomen).
  • Amandelen grof hakken en mengen met schenkstroop en helft van boter.
  • Appels in ingevette ovenschaal zetten.
  • Holtes vullen met amandelboter en kaneelstokje in vulling steken.
  • Appelsap in ovenschaal schenken.
  • Rest van boter over appels verdelen.
  • Schaal op rooster in midden van oven zetten en appels in 50-60 min. zacht en gaar laten worden. Appels (lauw)warm serveren.
  • Lekker met flinke lepel crème fraîche.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zwavelstokjes met chocolade

Allerhande 2002
Recept categorieën: Chocolade, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 20 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C (of gasovenstand 3).
  • Bakplaat met bakpapier bekleden.
  • Boven kom 240 g bloem en cacaopoeder zeven.
  • Basterdsuiker, bakpoeder en mespunt zout erdoor mengen.
  • Boter op bloem leggen en met twee messen in blokjes snijden.
  • Melk toevoegen en met de hand tot soepel deeg kneden.
  • Deegbal in 20 stukjes verdelen.
  • Aanrecht bestuiven met rest van bloem.
  • Deeg met de hand verder uitrollen tot 'stokjes' van ca. 15 cm lang.
  • Deegstokjes op bakplaat leggen en in midden van oven in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Laten afkoelen en tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.
  • Chocolade in stukjes breken en in magnetron of au bain marie al roerende laten smelten.
  • Koekjes met chocolade bestrijken, chocolade hard laten worden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Witlofstamppotje

Allerhande 2002
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Witlof wassen en in lengte halveren.
  • Bittere kern eruit snijden en struikjes in reepjes snijden.
  • In wok boter verhitten.
  • Witlofreepjes ca. 4 minuten roerbakken.
  • Intussen in pan melk met 3 1/2 dl water verdunnen en aan de kook brengen.
  • Pan van vuur nemen en pureepoeder erdoor roeren.
  • Witlof en hamreepjes door warme aardappelpuree scheppen.
  • Witlofstamppot over twee borden verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensfricandeau met een korst van tomatentapenade

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Nootjes pellen.
  • Korst van brood snijden.
  • Brood en nootjes fijn malen.
  • Tapenade erdoor mengen.
  • Varkensfricandeau droogdeppen met keukenpapier.
  • Vlees inwrijven met zout en peper.
  • Vlees aan bovenzijde in lengte twee keer diep insnijden.
  • Inkepingen vullen met tapenademengsel, rest bewaren voor later.
  • Vlees in plasticfolie wikkelen, tot gebruik in koelkast bewaren.
  • Fricandeau ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
  • Vlees bestrijken met olie, op bovenzijde dikke laag tapenademengsel smeren.
  • Vlees in braadslede leggen en in midden van koude oven schuiven.
  • Oven inschakelen op 175 °C.
  • Vlees in ca. 45 minuten gaar braden.
  • Vlees uit oven nemen en losjes in aluminiumfolie verpakt nog ca. 5 minuten laten rusten. Braadslede op laag vuur zetten.
  • Fond en wijn bij bakvet schenken en aanbaksels losroeren.
  • Jus ca. 2 minuten laten inkoken.
  • Boter in klontjes snijden en met garde door jus kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Fricandeau op buffet voorzichtig in 8 plakken snijden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaasmedaillons met zwarte olijvenjus

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bleekselderij schoonmaken en stengels in stukken van ca. 8 cm lengte snijden.
  • Varkenshaasjes elk in 4 dikke plakken (medaillons)snijden en elk met 1 plakje ontbijtspek omwikkelen.
  • Met cocktailprikker vaststeken.
  • Olijven in plakjes snijden.
  • In hapjespan 2 eetlepels boter verhitten.
  • Bleekselderij ca. 5 minuten roerbakken en dan op bord scheppen.
  • In dezelfde pan rest van boter verhitten.
  • Varkenshaasmedaillons in pan in 7-8 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Bleekselderij laatste minuut weer meebakken.
  • Bleekselderij op borden scheppen, varkenshaas erop leggen.
  • Olijven en 1 dl water door achtergebleven bakvet roeren en aan de kook brengen.
  • Olijvenjus op en om gerecht scheppen, bestrooien met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappelpuree.
Tip:

Vervang de olijven eventueel door 3 eetlepels zwarte-olijventapenade

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensschnitzel met rösti

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In ruime pan water met zout aan de kook brengen.
  • Sperziebonen schoonmaken, in ca. 5 minuten beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken. Intussen varkensschnitzels in lengte halveren en in reepjes snijden.
  • In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
  • Van rösti 4 koekjes vormen en volgens gebruiksaanwijzing aan beide zijden goudbruin bakken.
  • In wok rest van boter verhitten.
  • Schnitzelreepjes ca. 5 minuten roerbakken.
  • Sperziebonen en tomatentapenade aan vlees toevoegen, nog 1-2 minuten meebakken.
  • Boontjes-vleesmengsel op bord leggen, rösti ernaast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Warme chocolade cakejes

Allerhande 2002
Recept categorieën: Cake, Chocolade, Nagerecht
porties: 8 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Chocolade boven steelpan in stukjes breken.
  • Boter toevoegen.
  • Steelpan in pan met water hangen (au bain-marie) en water tegen de kook aan houden.
  • Chocolade in ca. 5 minuten laten smelten, af en toe roeren.
  • Intussen vormpjes invetten met boter en bestuiven met bloem.
  • Overtollig bloem eruit schudden.
  • Met mixer eieren, eierdooiers en suiker in ca. 2 minuten tot romige, lichtgele massa kloppen. Chocolademengsel bij eiermassa gieten en bestrooien met 1 eetlepel bloem.
  • Geheel luchtig door elkaar spatelen.
  • Chocoladebeslag over vormpjes verdelen.
  • Cakejes in midden van oven 10-12 minuten bakken (de binnenkant blijft zacht).
  • Op elk vormpje bord leggen, omkeren en ca. 30 seconden laten rusten.
  • Vormpjes voorzichtig van cakejes af tillen.
  • Cacaopoeder rond cakejes strooien.
  • Direct opdienen,bijvoorbeeld met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of een bolletje notenijs.

Recept afdrukken
No ratings yet

Taart met limoen en aardbeien

Allerhande 2002
Recept categorieën: Fruit, Taart
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Vet de springvorm in en bestuif met wat bloem.
  • Zeef de bloem en de maizena met een snufje zout boven de kom.
  • Mix met een handmixer de basterdsuiker en de eieren in een beslagkom in ca. 10 min. tot
  • een crèmekleurige massa.
  • Spatel het bloemmengsel in gedeelten luchtig erdoor.
  • Schenk het beslag in de vorm.
  • Bak de taart in de oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
  • Laat de taart in een open oven in ca. 20 min. afkoelen.
  • Boen de limoen schoon en rasp de schil eraf.
  • Pers de limoen uit.
  • Klop in een kom de vanillekwark met slagroom, limoensap, slagroomversteviger en poedersuiker tot een dikke, stevige crème.
  • Snijd de taart overlangs door.
  • Bestrijk de onderste helft met de lemon curd en de helft van het roommengsel.
  • Leg de bovenste taarthelft erop.
  • Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de rest van de room.
  • Garneer met limoenrasp en aardbeien.

Tips / Opmerkingen

Deze taart heeft het allemaal: luchtige lagen cake, frisse lemon curd en fluweelzachte kwark.
variatietip:
In plaats van lemon curd kun je ook sinaasappelmarmelade gebruiken