Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 80 gram bloem
- 1 snufje zout
- 120 gram boter
- 4 eetlepel water
- 180 gram gemalen amandelen
- 180 gram basterdsuiker
- 1 ei
- ½ citroen
- 4 druppel(s) amandelaroma
- 1 ei
Instructies
- Zeef de bloem met het zout, snijd er met 2 messen 30 gr. boter in fijn.
- Bind het met water tot een elastisch deeg.
- Rol het deeg uit in een rechthoek en bedek 2/3 van het deeg met de helft van de overgebleven boter.
- Vouw het deeg in drieën op.
- Rol het deeg weer uit en doe hetzelfde met de rest van de boter laat het deeg ca. 30 minuten op een koele plaats rusten.
- Rol het deeg uit tot een lange strook van 10 cm breed.
- Meng alle ingredienten voor de amandelspijs door elkaar en maak er een lange worst van, iets korter dan het deeg.
- Leg de amandelspijs op het deeg.
- Vouw het deeg om de amandelspijs en plak de rand en de beide uiteinden met wat losgeklopt ei vast.
- Maak er een letter 'm' van en bestrijk deze met de rest van het ei.
- Laat de boterletter in de oven bij 230 graden goudbruin worden en op de bakplaat wat afkoelen.
- De kerstkrans wordt op dezelfde wijze gemaakt als de boterletter; maak er een ring van en bestrijk deze met abrikozenjam, aangelengd met wat sherry.
- Garneer de krans met bigarreaux, amandelen en angelica.