Recept afdrukken
No ratings yet

Bonski Kip

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Verhit boter in een pan en laat het goed bruin worden.
  • Bestrooi de drumsticks met peper en royaal zout.
  • Bak de drumsticks knapperig bruin en haal ze uit de pan.
  • Snijd de uien in grote stukken en doe ze in de pan.
  • Voeg sambal, ketjap, knoflook en bruine suiker toe. Meng alles goed en voeg vervolgens de
  • drumsticks weer toe.
  • Laat het geheel ongeveer 1 uur sudderen.
  • Serveer met rijst en komkommer.
  • Serveertip: Geniet van deze Bonski Kip met een smakelijke portie rijst en frisse komkommer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bonenschotel met groenten en vruchten

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de witte bonen met het weekwater en zout gedurende 45 minuten tot ze half gaar zijn.
  • In een snelkookpan is dit 7 minuten.
  • Leg het spek op de bonen, voeg aardappels, sperziebonen, wortels, peper en zout toe.
  • Laat 10 minuten koken (in een snelkookpan 5 minuten).
  • Voeg vervolgens de appels en peren toe.
  • Reken 20 minuten om alles gaar te koken (in een snelkookpan is dit 8 minuten).
  • Controleer of alles gaar is.
  • Fruit de uien, haal het spek eruit en snijd het in stukken.
  • Voeg het spek weer toe aan de pan met uien en meng alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schenk wat vocht uit de pan en meng hier een half bouillonblokje door.
  • Serveer dit aan tafel als jus.

Notities

Serveertip: Serveer deze bonenschotel met groenten en vruchten als stevig hoofdgerecht.

Recept afdrukken
No ratings yet

Boeuf Bourguignon versie 2

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

grediënten:

Instructies

  • Snijd de rosbief in grote dobbelstenen.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Borstel de champignons en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de helft van de boter in een braadpan, bak hierin in ca. 2 minuten de spekblokjes en
  • schep ze uit de pan.
  • Bak de rosbiefblokjes 3 minuten in het bakvet en schep ze ook uit de pan.
  • Voeg de rest van de boter toe en bak de champignons, sjalotjes en zilveruitjes even mee.
  • Roer de tomatenpuree en daarna de bloem erdoor. Bak zachtjes 2 minuten.
  • Giet de wijn en de bouillon erbij en voeg peper, zout, tijm en laurier toe.
  • Stoof zachtjes 5 minuten.
  • Schep de spekblokjes en vleesblokjes erdoor en verwarm nog 15 minuten.
  • Bind de saus met maïzena of allesbinder.
  • Serveer de Boeuf Bourguignon met sperziebonen en rijst.
  • Geniet van deze heerlijke Franse klassieker!

Recept afdrukken
No ratings yet

Boeuf Bourguignon

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Snijd de runderlappen in dobbelstenen en snipper de sjalotjes.
  • Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de spekblokjes.
  • Neem het spek eruit.
  • Zet het vuur hoog en bak het rundvlees aan alle kanten bruin.
  • Zet het vuur laag en voeg de rest van de boter toe.
  • Bak de sjalotjes en zilveruitjes mee.
  • Roer dan de tomatenpuree door het vlees en daarna de bloem.
  • Laat 1 minuut zachtjes bakken, giet de bouillon erbij.
  • Breng op smaak met zout en peper, tijm, laurier en voeg de spekjes toe.
  • Laat de boeuf ± 2 uur zachtjes stoven met deksel op de pan.
  • Bak de champignons in de resterende boter en voeg ze als laatste toe bij het opdienen.
  • (Bind de saus eventueel met maïzena)
  • Strooi de fijngehakte peterselie over het gerecht.
  • Serveertip: Serveer de Boeuf Bourguignon met rijst en gestoofde appels met pruimen.
  • Geniet van deze klassieke Franse stoofpot!

Recept afdrukken
No ratings yet

Boerenpotje

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Bak de vleesblokjes in een braadpan aan en kruid ze flink met peper, zout, basilicum, en een
  • lepeltje mosterd.
  • Leg eerst het gerookte spek in een ovenschotel, gevolgd door een laag aardappelschijfjes.
  • Voeg vervolgens varkensvlees, ui, wortel en augurk toe en dek dit af met een laag aardappelen.
  • Bevochtig het geheel met water of bouillon.
  • Dek de schotel af met aluminiumfolie en plaats het boerenpotje 45 minuten in een voorverwarmde oven op 225 ºC.
  • Serveer dit smakelijke boerenpotje en geniet van de heerlijke combinatie van vlees, aardappelen en groenten!

Recept afdrukken
No ratings yet

Boerenkoffie

Recept categorieën: Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Roer de boter met de suiker schuimig.
  • Meng de eierdooier erdoor en voeg vervolgens de bloem, kaneel en nootmuskaat toe.
  • Klop het geheel met een klein scheutje bier goed schuimig.
  • Voeg dan de rest van het bier toe en breng het geheel langzaam, onder voortdurend
  • kloppen, aan de kook.
  • Laat het even doorkoken en voeg van het vuur af de cognac en het koffie-extract toe.
  • Verdeel het mengsel over de glazen en schep er een lepel slagroom bovenop.
  • Geniet van deze Boerenkoffie, een heerlijk nagerecht met een mix van bier, cognac, koffie
  • en slagroom!

Recept afdrukken
No ratings yet

Groene Boon en Aardappel Stampot

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Kook de gezouten snijbonen in ruim water tot ze gaar zijn, giet ze af en zet ze opnieuw onder water.
  • Breng ze aan de kook en laat ze nog eens 10 minuten koken.
  • Kook ondertussen de geschilde aardappels met een beetje zout in 20 minuten gaar.
  • Stamp de aardappelen fijn met een stamper.
  • Voeg melk, nootmuskaat, bouillonpoeder, boter, peper en azijn toe.
  • Stamp alles tot een smeuïge massa.
  • Roer de uitgelekte bonen en de snijbonen door de aardappelpuree.
  • Serveer de groene boon en aardappel stampot bijvoorbeeld met een sudderlapje, balletje gehakt, rookworst of spek.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze hartige stamppot. De fruitige tonen van de wijn complementeren de aardappelen en bonen, terwijl de zachte tannines zorgen voor een gebalanceerde smaakervaring.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemakkelijke Magnetron Bloemkool

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht
Porties: 4 personen
calorieën: 40kcal
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de bloemkool in roosjes en was ze grondig.
  • Plaats de bloemkoolroosjes in een magnetronbestendige schaal met deksel.
  • Voeg 1 eetlepel water toe aan de bloemkool.
  • Kook de bloemkool 8 minuten op HOOG (100%) in de magnetron.
  • Laat de bloemkool 3 minuten nagaren voordat je het serveert.

Notities

  • Je kunt naar wens extra smaak toevoegen met kruiden, een klontje boter, of een
    scheutje citroensap.
  • Een snelle en gemakkelijke manier om heerlijke bloemkool te bereiden met behulp van de magnetron!

Wijnadvies:

Deze bloemkool past goed bij een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling.

Nutrition

Calories: 40kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 2g | Vet: 2g | Zout: 0.1mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Bloedworst met gebakken ui

Recept categorieën: Bijgerecht
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de uien in ringen.
  • Wentel de bloedworst door de bloem.
  • Verhit boter in een pan en bak de uienringen.
  • Voeg de bloedworst toe en bak deze gedurende 3 minuten aan beide zijden mee.
  • Leg de gebakken bloedworst in een schaal.
  • Roer de mangochutney door de gebakken ui en verdeel dit mengsel over de bloedworst.
  • Geniet van deze heerlijke combinatie van bloedworst met gebakken ui!

Recept afdrukken
No ratings yet

Bleekselderij op Portugese wijze

Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Portugal
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de bleekselderij in stukjes van ongeveer 10 cm.
  • Kook de bleekselderij gedurende 10 minuten in water met zout.
  • Giet af en laat het afkoelen.
  • Smelt de boter in een pan en fruit de gehakte ui glazig,samen met de in plakjes gesneden wortel.
  • Voeg de stukjes tomaat toe en strooi de bloem eroverheen.
  • Voeg de bouillon toe. Roer goed totdat er een glad sausje ontstaat.
  • Voeg de gekookte bleekselderij toe aan de saus.
  • Laat alles ongeveer 30 minuten zachtjes stoven.
  • Serveer dit vegetarische bijgerecht op Portugese wijze en geniet van de heerlijke smaken