Bramen in gebakken room

Australische Bramen in Gebakken Room

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 bitterkoekjes
  • 1 doosje bevroren bramen 250 g
  • 2 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel gezeefde bloem

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Leg in elk ovenschaaltje een bitterkoekje.
  • Verdeel de bevroren bramen over de bitterkoekjes.
  • Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche, de basterdsuiker en vanillesuiker.
  • Spatel de gezeefde bloem luchtig door het roommengsel.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over de ovenschaaltjes.
  • Bak de schaaltjes in het midden van de oven gedurende 20 minuten, tot ze stevig zijn en licht goudbruin van kleur.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de bramen in gebakken room eventueel met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom voor een extra verwennerij.

Wijnadvies:

Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d’Asti past uitstekend bij de zoete en romige smaken van dit dessert.

Voedingswaarden

Calories: 275 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 6 g | Vet: 14 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 22 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Australië