Lasagne Bolognese met Ricotta
Porties: 4
calorieën: 695kcal
Equipment
- ovenschaaltjes (10 x 15 cm
Ingrediënten
- 100 g magere gerookte spekreepjes
- 300 g rundergehakt
- 300 g winterpeen in blokjes
- 300 g bleekselderij in blokjes
- 1 ui gesnipperd
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 70 g tomatenpuree
- 800 g tomatenblokjes
- 200 ml water
- 12 glutenvrije lasagnebladen
- 250 g ricotta
- 50 g Parmigiano Reggiano Parmezaanse kaas, geraspt
Instructies
- Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 4 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg het gehakt toe en bak nog 4 minuten.
- Snijd ondertussen de winterpeen en de bleekselderij in blokjes.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Voeg deze toe aan het gehakt en bak 5 minuten.
- Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en het water toe.
- Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Schep een flinke eetlepel saus in elk ovenschaaltje.
- Leg daarop een glutenvrij lasagneblad.
- Bedek met saus en leg daar weer een blad op.
- Herhaal deze laagopbouw tot elk schaaltje 3 lasagnebladen heeft met een laag saus bovenop.
- Verdeel de ricotta over de 4 schaaltjes.
- Rasp de Parmezaan erboven.
- Bak de schaaltjes lasagne in 45 minuten gaar.
- Dek af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Notities
Je kunt deze lasagne ook in één grote schaal maken. Houd dan dezelfde bereidingstijd aan en gebruik een schaal van 20 x 30 cm.
Nutrition
Calories: 695kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 40g | Sugar: 5g