Recept afdrukken
No ratings yet

Lasagne Bolognese met Ricotta

Bereidingstijd1 uur 20 minuten
Recept categorieën: Pasta, Varkensvlees
Dieët: Glutenvrij
Porties: 4
calorieën: 695kcal
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g magere gerookte spekreepjes
  • 300 g rundergehakt
  • 300 g winterpeen in blokjes
  • 300 g bleekselderij in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • 800 g tomatenblokjes
  • 200 ml water
  • 12 glutenvrije lasagnebladen
  • 250 g ricotta
  • 50 g Parmigiano Reggiano Parmezaanse kaas, geraspt

Instructies

  • Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg het gehakt toe en bak nog 4 minuten.
  • Snijd ondertussen de winterpeen en de bleekselderij in blokjes.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Voeg deze toe aan het gehakt en bak 5 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en het water toe.
  • Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Schep een flinke eetlepel saus in elk ovenschaaltje.
  • Leg daarop een glutenvrij lasagneblad.
  • Bedek met saus en leg daar weer een blad op.
  • Herhaal deze laagopbouw tot elk schaaltje 3 lasagnebladen heeft met een laag saus bovenop.
  • Verdeel de ricotta over de 4 schaaltjes.
  • Rasp de Parmezaan erboven.
  • Bak de schaaltjes lasagne in 45 minuten gaar.
  • Dek af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

Notities

Je kunt deze lasagne ook in één grote schaal maken. Houd dan dezelfde bereidingstijd aan en gebruik een schaal van 20 x 30 cm.

Nutrition

Calories: 695kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 40g | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romig Wildragout Ovenschoteltje

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd9 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel, Wild
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 550kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 pak wilde en witte rijst 250 g
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 1 zak peen julienne 150 g
  • 2 blikken wildragout culinair à 400 g
  • 2 eetlepels cognac
  • 250 ml crème fraîche

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in een pan of magnetron en laat het droogstomen.
  • Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie en bak de fijngehakte knoflook gedurende 30 seconden.
  • Voeg de reepjes paprika en de wortelreepjes toe aan de pan en roerbak gedurende 3 minuten.
  • Roer de wildragout en cognac door het groentemengsel en verwarm het geheel nog 2 minuten.
  • Schep het mengsel in ovenschaaltjes en strijk de crème fraîche met een spatel over de bovenkant uit.
  • Plaats de ovenschaaltjes op een rooster dat zich ongeveer 10 cm onder de ovengrill bevindt en laat de crème fraîche laag in 2-3 minuten lichtbruin kleuren.
  • Serveer met de gekookte rijst.

Notities

Wijnadvies:

Een volle rode wijn zoals een Merlot of Shiraz past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 20g | Vet: 30g | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde Nachos met Pittig Gehakt

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd19 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Rundvlees, Snack
Land van herkomst: Mexico
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 520kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt of vegetarisch gehakt
  • 18 g taco seasoningmix
  • 150 g tortillachips naturel
  • 4 tomaten in dunne plakken gesneden
  • 4 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • 150 g geraspte kaas bijv. cheddar
  • 125 ml zure room

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Bak het gehakt in een droge koekenpan met antiaanbaklaag rul.
  • Voeg de taco seasoningmix toe met een scheutje water en bak het gehakt ongeveer 15 minuten zachtjes, tot het vocht is verdampt.
  • Verdeel de tortillachips over de ovenschaaltjes.
  • Schep het gekruide gehakt erop en beleg met plakjes tomaat, lente-ui en geraspte kaas.
  • Plaats de ovenschaaltjes op een rooster dat ongeveer 10 cm onder de ovengrill staat en laat de kaas in 3-4 minuten smelten en lichtbruin kleuren.
  • Lepel wat zure room over de gegratineerde nachos.
  • Serveer direct, eventueel met ringetjes jalapeñopeper voor extra pit en guacamole als dip.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse Mexicaanse cerveza (bier) past perfect bij deze gegratineerde nachos.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 24g | Vet: 36g | Zout: 1.2mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemengde Groenten met Peterselie Vinaigrette

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Hoofdgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Glutenvrij
Porties: 4 personen
calorieën: 320kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 150 g sperziebonen of haricots verts
  • 16 stoneleeks
  • 7 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 200 g shii-takes
  • 4 plakjes katenspek
  • ½ teentje knoflook geperst
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout

Instructies

  • Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout beetgaar.
  • Laat ze uitlekken en afkoelen.
  • Halveer de stoneleeks en kook ze in het kookvocht van de sperziebonen gaar.
  • Laat ze uitlekken en meng ze in een kom met 1 eetlepel olie en zout en peper naar smaak.
  • Veeg de shii-takes schoon en roerbak ze in een koekenpan met 2 eetlepels olie op hoog vuur.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Bundel de sperziebonen in 4 porties en wikkel ze in met katenspek.
  • Leg de bundeltjes in ovenschaaltjes en schep de stoneleeks en shii-takes ernaast.
  • Zet de schaaltjes afgedekt met plasticfolie in de koelkast tot gebruik.
  • Hak het peterselieblad zeer fijn en roer het in een kom samen met de knoflook, wijn, sjalot en de rest van de olie tot een vinaigrette.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Zet de schaaltjes in het midden van de oven en verwarm de groenten in 10-15 minuten.
  • Plaats de schaaltjes op hittebestendige borden en lepel de peterselievinaigrette erover.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse en fruitige Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De zuren van de wijn snijden door de romige textuur van de vinaigrette en de hartige groenten.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 7g | Vet: 28g | Zout: 1.5mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Makreel met Tomaten en Krielaardappelsalade

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 2 personen
calorieën: 550kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 500 g krielaardappeltjes gehalveerd
  • 1 citroen
  • 1 gestoomde makreel
  • 4 trostomaten in plakken
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • Versgemalen zwarte peper
  • 4 el olijfolie
  • 3 bosuitjes in ringetjes

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Kook de krielaardappeltjes in 10 minuten gaar.
  • Snijd de helft van de citroen in dunne partjes en pers de andere helft uit.
  • Neem de makreelfilets van de graat en verdeel ze in 4 stukken.
  • Verdeel de plakjes tomaat over ovenschaaltjes, leg de makreel en citroenpartjes erop.
  • Strooi de Provençaalse kruiden en royaal zwarte peper erover, druppel 1 eetlepel olie over het geheel.
  • Schuif de schaaltjes 10 cm onder de hete grill en laat het gerecht in 8-10 minuten door en door heet worden.
  • Klop in een slaschaal de rest van de olie met het citroensap, zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • Giet de krieltjes af en schep ze met de bosuitjes door de dressing.

Notities

Wijnadvies:

De krachtige smaak van makreel en de frisheid van de citroen vragen om een lichte en verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 30g | Vet: 35g | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Kippenragoût met dekseltje

snel te maken slank
Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries pak à 10 plakjes
  • 2 eetlepel(s) boter of margarine
  • 1 bak wortelrauwkost 150 g
  • 1 blik kippenragoût 400 g
  • zout
  • peper
  • ½ ei M
  • 2 eetlepel(s) gemalen belegen kaas zakje à 150 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225°C of gasovenstand 5.
  • Bladerdeeg laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • In braadpan boter verhitten.
  • Wortelrauwkost al omscheppend ca. 4 minuten bakken.
  • Ragoût toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Ragoût in ovenschaaltjes scheppen.
  • Afdekken met bladerdeegplakjes.
  • In midden van bladerdeeg opening maken.
  • Ei loskloppen.
  • Bladerdeeg bestrijken met ei en bestrooien met kaas.
  • Schaaltjes in midden van oven ca. 10 minuten bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hazelnoot Appel Crumble

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Engeland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 608kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 65 g hazelnoten
  • 150 g koude boter
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 200 g bloem
  • Snufje zout
  • 2 potten appelcompote à 360 g
  • Poedersuiker voor garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Snijd de boter in blokjes.
  • Meng in een kom de basterdsuiker, bloem, een snufje zout en ½-1 eetlepel water tot een kruimelig deeg.
  • Meng de gehakte hazelnoten door het deeg.
  • Verdeel de appelcompote en het kruimeldeeg over de ovenschaaltjes.
  • Bak de apple crumble ongeveer 20 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin zijn.
  • Haal de apple crumble uit de oven, bestuif met poedersuiker en serveer warm.

Notities

Wijnadvies:
Een zoete witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Riesling, past goed bij dit dessert vanwege de fruitige smaken en het contrast met de knapperige textuur van de crumble.

Nutrition

Calories: 608kcal | koolhydraten: 66g | Protein: 7g | Vet: 36g | Zout: 0.4mg | Sugar: 38g

Recept afdrukken
No ratings yet

Geitenkaassalade van Astrid Veltman

Recept categorieën: Salade
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • ½ krop ijsbergsla
  • 8 eetlepels olijfolie
  • olie om in te vetten
  • 8 vellen fillodeeg diepvries
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel tijm
  • versgemalen peper
  • 5 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
  • Was de ijsbergsla en snijd hem in repen.
  • Vet de ovenschaaltjes met olie in.
  • Besmeer het fillodeeg aan één kant met olie en leg in ieder schaaltje een vel fillodeeg (met de besmeerde kant naar boven); laat het deeg ruim over de rand van het schaaltje hangen en leg er een tweede vel op.
  • Snijd het geitenkaasje in 4 plakken en leg in ieder schaaltje een plak.
  • Roer ½ eetlepel tijm en peper door 4 eetlepels honing en verdeel dit mengsel over de schaaltjes.
  • Bak de fillodeegbakjes midden in de oven in ± 10 minuten goudbruin.
  • Klop een dressing van de azijn, de rest van de olie, tijm en honing.
  • Zet de fillodeegbakjes in het midden van 4 borden, schik de ijsbergsla eromheen en besprenkel de ijsbergsla met de dressing.

Bramen in gebakken room
Recept afdrukken
No ratings yet

Australische Bramen in Gebakken Room

Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Australië
Porties: 4
calorieën: 275kcal
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 4 bitterkoekjes
  • 1 doosje bevroren bramen 250 g
  • 2 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel gezeefde bloem

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Leg in elk ovenschaaltje een bitterkoekje.
  • Verdeel de bevroren bramen over de bitterkoekjes.
  • Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche, de basterdsuiker en vanillesuiker.
  • Spatel de gezeefde bloem luchtig door het roommengsel.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over de ovenschaaltjes.
  • Bak de schaaltjes in het midden van de oven gedurende 20 minuten, tot ze stevig zijn en licht goudbruin van kleur.

Notities

Serveer de bramen in gebakken room eventueel met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom voor een extra verwennerij.

Wijnadvies:

Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past uitstekend bij de zoete en romige smaken van dit dessert.

Nutrition

Calories: 275kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 6g | Vet: 14g | Zout: 0.2mg | Sugar: 22g