Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Australische Bramen in Gebakken Room
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 ovenschaaltjes
eenpersoons / ingevet
Oven
Ingrediënten
▢
4
bitterkoekjes
▢
1
doosje
bevroren bramen
250 g
▢
2
eieren
▢
125
ml
crème fraîche
▢
2
eetlepels
basterdsuiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
1
eetlepel
gezeefde bloem
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C.
Leg in elk ovenschaaltje een bitterkoekje.
Verdeel de bevroren bramen over de bitterkoekjes.
Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche, de basterdsuiker en vanillesuiker.
Spatel de gezeefde bloem luchtig door het roommengsel.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de ovenschaaltjes.
Bak de schaaltjes in het midden van de oven gedurende 20 minuten, tot ze stevig zijn en licht goudbruin van kleur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de bramen in gebakken room eventueel met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom voor een extra verwennerij.
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past uitstekend bij de zoete en romige smaken van dit dessert.
Voedingswaarden
Calories:
275
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
22
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Australië