Recept afdrukken
No ratings yet

Frisse Rijstsalade met Peulvruchten

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 4 personen
calorieën: 330kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g basmatirijst
  • 225 g tuinbonen diepvries
  • 225 g tuinerwten of jonge kapucijners diepvries
  • 200 g peultjes gehalveerd
  • 30 g verse peterselie
  • 15 g verse munt
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 citroen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 stengels bleekselderij in plakjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat deze in een slaschaal afkoelen.
  • Kook de bevroren tuinbonen, erwten en peultjes in ruim kokend water met zout gedurende 3 minuten beetgaar.
  • Voeg na 1 minuut de peultjes toe.
  • Spoel de peulvruchten in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken.
  • Dubbel dop de tuinbonen door het stugge grijze velletje open te scheuren en het felgroene boontje eruit te wippen.
  • Gooi de velletjes weg.
  • Snijd de peterselie en munt fijn.
  • Knip de tuinkers van het bedje los.
  • Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
  • Meng het citroensap en -rasp met de olijfolie door de rijst.
  • Schep de peulvruchten, bleekselderij, tuinkers, peterselie en munt door de rijst.
  • Breng op smaak met zout en peper en laat de salade minstens 30 minuten intrekken.

Notities

Wijnadvies:

Deze frisse rijstsalade met peulvruchten past goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.

Nutrition

Calories: 330kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 9g | Vet: 14g | Zout: 0.8mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta Tonijnsalade met Sperziebonen

AllerHande 2006
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Salade
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 410kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 250 g pipe rigate pasta
  • 500 g sperziebonen
  • ½ eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 2 blikjes tonijn op water à 185 g, uitgelekt
  • 100 g zwarte olijven zonder pit fijngesneden
  • 2 eieren hardgekookt
  • 1 blikje ansjovisfilets 46 g

Instructies

  • Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de sperziebonen 5 minuten in ruim water met een beetje zout.
  • Spoel ze vervolgens af onder koud stromend water in een vergiet, zodat het kookproces stopt en de boontjes mooi groen blijven.
  • Meng in een slaschaal de mosterd met de mayonaise, knoflook, zout en peper.
  • Roer de tonijn erdoor en schep vervolgens de lauwe pasta erdoor.
  • Voeg de sperziebonen en zwarte olijven toe aan de pastasalade en meng voorzichtig.
  • Snijd de hardgekookte eieren in achten en leg ze samen met de ansjovisfilets op de salade.

Notities

Wijnadvies:

Een droge, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de tonijn en de frisse smaak van de salade.

Nutrition

Calories: 410kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 16g | Zout: 1.6mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde Zalm met Courgette Salade en Aardappelpuree

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zalm
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 2 personen
calorieën: 632kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 250 g zalmfilet in 2 gelijke stukken
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 550 g koelverse aardappelpuree
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olijfolie met basilicum
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook vers of diepvries
  • 25 g hazelnoten grofgehakt

Instructies

  • Boen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers de vrucht uit.
  • Bestrooi de zalmfilet met zout, peper en wat citroenrasp.
  • Besprenkel met 2 eetlepels citroensap.
  • Verwarm de vloeibare margarine in een (hapjes)pan en stoof de zalm met het deksel schuin op de pan in 6-8 minuten bijna gaar.
  • Verwarm de aardappelpuree in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Schaaf of snijd de courgette in dunne plakken.
  • Klop in een slaschaal 2 eetlepels citroensap met basilicumolie, bieslook en zout en peper tot een dressing.
  • Meng de courgetteplakken door de dressing.
  • Strooi de hazelnoten over de aardappelpuree.
  • Serveer de gestoomde zalm met de aardappelpuree en de courgettesalade.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay uit de Bourgogne past goed bij de zachte smaak van de gestoomde zalm en de frisheid van de courgette salade.

Nutrition

Calories: 632kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 34g | Vet: 38g | Zout: 1.6mg | Sugar: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Makreel met Tomaten en Krielaardappelsalade

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 2 personen
calorieën: 550kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 500 g krielaardappeltjes gehalveerd
  • 1 citroen
  • 1 gestoomde makreel
  • 4 trostomaten in plakken
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • Versgemalen zwarte peper
  • 4 el olijfolie
  • 3 bosuitjes in ringetjes

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Kook de krielaardappeltjes in 10 minuten gaar.
  • Snijd de helft van de citroen in dunne partjes en pers de andere helft uit.
  • Neem de makreelfilets van de graat en verdeel ze in 4 stukken.
  • Verdeel de plakjes tomaat over ovenschaaltjes, leg de makreel en citroenpartjes erop.
  • Strooi de Provençaalse kruiden en royaal zwarte peper erover, druppel 1 eetlepel olie over het geheel.
  • Schuif de schaaltjes 10 cm onder de hete grill en laat het gerecht in 8-10 minuten door en door heet worden.
  • Klop in een slaschaal de rest van de olie met het citroensap, zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • Giet de krieltjes af en schep ze met de bosuitjes door de dressing.

Notities

Wijnadvies:

De krachtige smaak van makreel en de frisheid van de citroen vragen om een lichte en verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 30g | Vet: 35g | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Kip met Venkelsalade en Citroenrijst

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Rijst
Land van herkomst: Mediterraan
Porties: 4 personen
calorieën: 550kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • ½ zakje verse munt à 15 g, fijngesneden
  • 300 g risottorijst pak à 500 g
  • 1 grote venkel ca. 300 g
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 4 kleine kipfilets
  • 1 zakje veldsla 75 g
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Boen de citroen schoon, rasp de schil grof en pers de vrucht uit.
  • Klop in een slaschaal 1 eetlepel citroensap met 3 eetlepels olijfolie, munt en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • Kook de risottorijst met de rest van het citroensap, de citroenrasp en wat zout volgens de instructies op de verpakking gaar.
  • Maak de venkel schoon en schaaf of snijd deze in flinterdunne reepjes.
  • Meng de venkel door de dressing en laat het 10 minuten staan.
  • Meng in een kom 2 eetlepels olijfolie met paprikapoeder, kaneel, 2 theelepels peper en zout naar smaak.
  • Bestrijk de kipfilets met het kruidenmengsel.
  • Bak de kipfilets in een droge koekenpan op matig vuur in 10 minuten rondom bruin.
  • Voeg aan het bakvet 100 ml warm water toe en laat de kipfilets nog 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Schep de veldsla luchtig door de venkelsalade.
  • Serveer de gegrilde kip met de venkelsalade en de citroenrijst.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De citrustonen in de wijn vullen de smaken van de citroenrijst en de venkelsalade aan, terwijl de volheid van de wijn mooi samengaat met de gegrilde kip.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 1.5mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Frisse Andijviesalade met Aardbeien en Avocado

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Salade
Porties: 4
calorieën: 180kcal
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g verse andijvie
  • 150 g aardbeien
  • 3 eetlepels citroensap
  • ¾ zakje verse Italiaanse kruidenmix 30 g
  • 75 g verse roomkaas met knoflook
  • 100 ml zure room
  • 3 theelepels groene peperkorrels
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 1 kleine rijpe avocado

Instructies

  • In een slaschaal roer je de roomkaas met zure room, 2 eetlepels citroensap, gehakte Italiaanse kruiden en groene peperkorrels tot een saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en schil hem.
  • Snijd de avocado vervolgens in blokjes en besprenkel deze direct met de rest van het citroensap.
  • Meng de verse andijvie door de saus.
  • Voeg de aardbeien en avocado toe aan de andijvie en meng voorzichtig door elkaar.

Notities

Serveren met bijvoorbeeld gebakken nieuwe aardappels en biefstuk.
Deze frisse salade past goed bij een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio. De fruitige tonen van de wijn vullen de zoetheid van de aardbeien aan, terwijl de frisheid ervan perfect contrasteert met de romige textuur van de avocado.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 4g | Vet: 14g | Zout: 0.6mg | Sugar: 4g