Recept afdrukken
No ratings yet

Romig Wildragout Ovenschoteltje

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd9 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel, Wild
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 550kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 pak wilde en witte rijst 250 g
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 1 zak peen julienne 150 g
  • 2 blikken wildragout culinair à 400 g
  • 2 eetlepels cognac
  • 250 ml crème fraîche

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in een pan of magnetron en laat het droogstomen.
  • Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie en bak de fijngehakte knoflook gedurende 30 seconden.
  • Voeg de reepjes paprika en de wortelreepjes toe aan de pan en roerbak gedurende 3 minuten.
  • Roer de wildragout en cognac door het groentemengsel en verwarm het geheel nog 2 minuten.
  • Schep het mengsel in ovenschaaltjes en strijk de crème fraîche met een spatel over de bovenkant uit.
  • Plaats de ovenschaaltjes op een rooster dat zich ongeveer 10 cm onder de ovengrill bevindt en laat de crème fraîche laag in 2-3 minuten lichtbruin kleuren.
  • Serveer met de gekookte rijst.

Notities

Wijnadvies:

Een volle rode wijn zoals een Merlot of Shiraz past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 20g | Vet: 30g | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Caesar Kip Sandwich

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Kip, Lunch
Land van herkomst: America
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 1 persoon
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 Italiaanse bol
  • ½ avocado
  • 75 g gebraden kipfilet vleeswaren
  • 1 trostomaat in plakken
  • 1 sjalot in ringen
  • ½ bakje Caesar dressing verse sladressing, à 100 ml

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Meng de olijfolie en geperste knoflook.
  • Halveer de Italiaanse bol en bestrijk beide helften met de knoflookolie.
  • Rooster de helften met het snijvlak naar boven in 2 minuten lichtbruin onder de grill.
  • Snijd de avocado in dunne plakken.
  • Leg de geroosterde broodhelften op een bord en beleg ze met de gebraden kipfilet, plakjes tomaat, plakjes avocado en ringen sjalot.
  • Schep de Caesar dressing erover en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:

Dit broodje Caesar kip past goed bij een lichte en verfrissende witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. Hun fruitige en levendige karakter vormt een mooie aanvulling op de verschillende smaken van dit broodje.