Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Pasta met Kip en Courgette

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 540kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 350 g schelpjespasta of glutenvrije pasta
  • 2 courgettes
  • 400 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 200 ml kookroom
  • 50 g geraspte pittige kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • ½ tablet tuinkruidenbouillon
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Halveer de courgettes in de lengte en snijd ze vervolgens in plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan.
  • Bestrooi de kipblokjes met zout en peper en bak ze in 4-5 minuten rondom bruin.
  • Schep de kipblokjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Bak de gesnipperde ui en plakjes courgette 5 minuten in het achtergebleven bakvet.
  • Voeg de gebakken kip en fijngehakte knoflook toe aan de courgette.
  • Fruit de knoflook 1 minuut zachtjes mee.
  • Verkruimel de bouillontablet erboven, voeg de kookroom toe en laat het geheel even zachtjes doorkoken.
  • Voeg peper naar smaak toe.
  • Schep de gekookte pasta door de saus en verdeel het gerecht over vier borden.
  • Bestrooi met de geraspte kaas.

Notities

Wijnadvies:

Deze romige pasta met kip en courgette past goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 540kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 23g | Zout: 1.5mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Pasta met Braadworst en Doperwten

Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 580kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 300 g schelpjespasta of glutenvrije pasta
  • 4 runderbraadworsten
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 400 g diepvriesdoperwten
  • 250 ml kookroom light
  • 75 g rucola of waterkers/postelein
  • 75 g Hollandse geitenkaas geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Snijd de braadworsten in plakjes.
  • Verhit in een braadpan de olijfolie en bak de plakjes braadworst op matig vuur gedurende 4-5 minuten.
  • Voeg de gesnipperde rode ui en de bevroren doperwten toe en bak 2 minuten mee tot de ui glazig is.
  • Voeg nu de kookroom en zout en peper naar smaak toe.
  • Stoof het geheel met de deksel schuin op de pan ca.
  • 6 minuten op laag vuur tot de doperwten beetgaar zijn.
  • Schep de pasta door de saus en meng vervolgens de rucola erdoor.
  • Verdeel het gerecht over de (diepe) borden en strooi de geraspte geitenkaas erover.
  • Serveer de pasta direct.

Notities

Wijnadvies:

Deze romige pasta met braadworst en doperwten past goed bij een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Gris.

Nutrition

Calories: 580kcal | koolhydraten: 54g | Protein: 27g | Vet: 2g | Zout: 2.5mg | Sugar: 7g

Recept afdrukken
No ratings yet

Hollandse Erwtensoep met Gerookte Worst

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 500kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 zak Hollandse roerbakmix 400 g
  • 2 zakken koelverse erwtensoep à 800 ml
  • 2 boerenrookworsten à 250 g
  • 4 sneetjes donker roggebrood
  • 6 eetlepels piccalilly
  • 8 plakjes katenspek

Instructies

  • Verhit de boter in een soeppan en roerbak de groentemix gedurende 3-4 minuten.
  • Voeg de erwtensoep en 250 ml water toe en breng al roerend aan de kook.
  • Verdun de soep indien nodig met wat extra water.
  • Draai het vuur laag en verwarm de soep nog 5 minuten zachtjes, tot de groenten gaar zijn.
  • Snijd intussen de rookworsten schuin in plakken.
  • Rooster de plakken rookworst (in gedeelten) in een grillpan of koekenpan gedurende 4-5 minuten tot ze bruin zijn.
  • Snijd de sneetjes roggebrood diagonaal doormidden en bestrijk elk driehoekje met piccalilly.
  • Leg er vervolgens een plakje katenspek op.
  • Schep de erwtensoep in vier wijde kommen en leg enkele plakken worst in het midden van elke kom.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, vormt een goede tegenhanger voor de rijke en hartige smaken van de erwtensoep en de gerookte worst.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 30g | Sugar: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Entrecôte met Peperroomsaus en Witlof-Appelsalade

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 2 personen
calorieën: 600kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • Boter
  • Aardappelpartjes
  • Provençaalse kruiden
  • 2 entrecôtes
  • Zout en peper
  • 2 stronken witlof
  • 1 appel
  • Caesar sladressing
  • 100 ml rode wijn
  • Peperroomsaus

Instructies

  • Verhit 25 g boter in een koekenpan of wok.
  • Bestrooi de aardappelpartjes met Provençaalse kruiden en bak ze afgedekt gedurende 10 minuten, af en toe omschuddend, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Verwijder halverwege het deksel van de pan.
  • Dep de entrecôtes droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
  • Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de entrecôtes in 2-3 minuten per kant, tot ze aan de buitenkant bruin en van binnen rosé zijn.
  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
  • Snijd intussen de witlof en appel in stukken en meng ze in een kom met de sladressing.
  • Roer de rode wijn en peperroomsaus door het achtergebleven bakvet in de koekenpan en verwarm het kort.
  • Verdeel de aardappels en entrecôtes over twee borden en schep de saus over het vlees.
  • Serveer de salade apart.

Notities

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon past goed bij de rijke smaken van de entrecôte en de peperroomsaus.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 35g | Sugar: 8g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Entrecôte met Groene Olijvensaus

Bereidingstijd29 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Glutenvrij
Porties: 4 personen
calorieën: 600kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 sjalotten fijngesnipperd
  • 50 g boter
  • 1 bakje verse groene tapenade 100 g
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 ml kookroom
  • Versgemalen zwarte peper
  • 4 entrecôtes op kamertemperatuur

Instructies

  • Verhit 1 eetlepel boter in een steelpan en bak de sjalotten zachtjes gedurende 2 minuten.
  • Voeg de groene tapenade toe en bak deze nog 1 minuut mee.
  • Voeg de helft van de witte wijn toe en roer de kookroom erdoor.
  • Laat de saus op laag vuur binden.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi de entrecôtes met zwarte peper.
  • Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de entrecôtes afhankelijk van de gewenste gaarheid gedurende 2-4 minuten per kant.
  • Keer het vlees regelmatig.
  • Leg de entrecôtes op vier warme borden.
  • Roer de overgebleven witte wijn door het achtergebleven bakvet in de koekenpan om de aanbaksels los te maken.
  • Giet de jus vervolgens door de saus.
  • Schep de saus over de entrecôtes.

Notities

Wijnadvies:

Een mooie rode Bordeaux wijn, zoals een Médoc of een Pauillac, past goed bij dit gerecht vanwege de stevige smaken van het vlees en de olijvensaus.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 38g | Vet: 45g | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Hazelnoot Appel Crumble

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Engeland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 608kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 65 g hazelnoten
  • 150 g koude boter
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 200 g bloem
  • Snufje zout
  • 2 potten appelcompote à 360 g
  • Poedersuiker voor garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Snijd de boter in blokjes.
  • Meng in een kom de basterdsuiker, bloem, een snufje zout en ½-1 eetlepel water tot een kruimelig deeg.
  • Meng de gehakte hazelnoten door het deeg.
  • Verdeel de appelcompote en het kruimeldeeg over de ovenschaaltjes.
  • Bak de apple crumble ongeveer 20 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin zijn.
  • Haal de apple crumble uit de oven, bestuif met poedersuiker en serveer warm.

Notities

Wijnadvies:
Een zoete witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Riesling, past goed bij dit dessert vanwege de fruitige smaken en het contrast met de knapperige textuur van de crumble.

Nutrition

Calories: 608kcal | koolhydraten: 66g | Protein: 7g | Vet: 36g | Zout: 0.4mg | Sugar: 38g

Recept afdrukken
No ratings yet

Mediterrane Groenterolletjes

Bereidingstijd19 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hapjes, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
calorieën: 180kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 pot geroosterde paprika's 465 g
  • 1 pakje gemarineerde artisjokken 100 g
  • 1 pakje gegrilde aubergine 100 g
  • Ca. 100 g zongedroogde tomaten in olie
  • 2 bol mozzarella kaas à 125 g (optioneel)
  • 1 courgette
  • 2 el olijfolie
  • ½ bakje verse walnootpesto à 100 g
  • ¼ zakje verse munt à 15 g

Instructies

  • Laat de paprika's, artisjokken, aubergine en zongedroogde tomaten goed uitlekken in een zeef.
  • Snijd de paprika's en aubergines in brede repen.
  • Indien gebruikt, snijd de mozzarella in repen.
  • Wikkel de repen paprika en aubergine (en mozzarella indien gebruikt) om elkaar heen.
  • Steek de rolletjes vast met een cocktailprikker, eventueel met een artisjok of zongedroogde tomaat.
  • Bak dunne, lange plakken courgette in olijfolie tot ze zacht zijn.
  • Besmeer de courgetteplakken met walnootpesto en strooi er verse munt overheen.
  • Rol de courgetteplakken op en steek ze vast met een cocktailprikker.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals Pinot Grigio past goed bij deze lichte en smaakvolle groenterolletjes.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 5g | Vet: 14g | Zout: 1.5mg | Sugar: 7g

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde Roodbaarsfilet met Gepofte Paprika en Spinazie

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Mediterraan
Porties: 4 personen
calorieën: 450kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 6 rode paprika's
  • 1 eetlepel knoflookpuree
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 150 ml olijfolie extra vierge
  • 4 sneetjes glutenvrij maïsbrood
  • 4 roodbaarsfilets à ca. 125 g
  • 2 eetlepels bloem glutenvrij indien nodig
  • 2 zakken panklare spinazie à 300 g

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C (heteluchtoven) of gasovenstand 5.
  • Halveer de rode paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en smeer de binnenkanten in met knoflookpuree.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Leg de paprika's in een ovenschaal en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie.
  • Rooster de paprika's onafgedekt in de oven gedurende ongeveer 8 minuten.
  • Bedek de ovenschaal met een deksel (of aluminiumfolie) en verwarm de paprika's nog eens 12 minuten in de oven.
  • Laat ze vervolgens afkoelen in een afgedekte schaal.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 175°C (heteluchtoven) of gasovenstand 3.
  • Snijd de korstjes van het maïsbrood en snijd het brood in brede repen.
  • Bestrijk de repen met olijfolie en leg ze op een bakplaat.
  • Bak de broodrepen in de oven gedurende ongeveer 15 minuten, halverwege keren, tot ze krokant en goudbruin zijn.
  • Verwijder met een puntig mesje de velletjes van de paprika's.
  • Pureer 4 halve paprika's met 3 à 4 eetlepels olijfolie tot een smeuïge saus in een keukenmachine.
  • Verwarm de overgebleven paprika's opnieuw in de oven.
  • Dep de roodbaarsfilets droog met keukenpapier, bestrooi met zout en peper en haal de huidkant door de bloem.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de roodbaarsfilets met de bebloemde kant naar beneden gedurende ongeveer 3 minuten, tot ze knapperig bruin zijn.
  • Leg de visfilets op een ovenvast bord en laat ze nog ongeveer 5 minuten doorgaren in de oven.
  • Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een wok en laat de spinazie in gedeelten al omscheppend slinken gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg op warme borden stukken gepofte paprika dakpansgewijs neer.
  • Schep de spinazie erop en leg hierop de roodbaarsfilet met de gebakken kant naar boven.
  • Serveer de paprikadip in vier kleine schaaltjes naast de vis op het bord, samen met de krokante broodrepen.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo uit Spanje past goed bij de geroosterde roodbaarsfilet en de gepofte paprika.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 1.5mg | Sugar: 10g