Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Entrecôte met Groene Olijvensaus

Bereidingstijd29 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Glutenvrij
Porties: 4 personen
calorieën: 600kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 sjalotten fijngesnipperd
  • 50 g boter
  • 1 bakje verse groene tapenade 100 g
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 ml kookroom
  • Versgemalen zwarte peper
  • 4 entrecôtes op kamertemperatuur

Instructies

  • Verhit 1 eetlepel boter in een steelpan en bak de sjalotten zachtjes gedurende 2 minuten.
  • Voeg de groene tapenade toe en bak deze nog 1 minuut mee.
  • Voeg de helft van de witte wijn toe en roer de kookroom erdoor.
  • Laat de saus op laag vuur binden.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi de entrecôtes met zwarte peper.
  • Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de entrecôtes afhankelijk van de gewenste gaarheid gedurende 2-4 minuten per kant.
  • Keer het vlees regelmatig.
  • Leg de entrecôtes op vier warme borden.
  • Roer de overgebleven witte wijn door het achtergebleven bakvet in de koekenpan om de aanbaksels los te maken.
  • Giet de jus vervolgens door de saus.
  • Schep de saus over de entrecôtes.

Notities

Wijnadvies:

Een mooie rode Bordeaux wijn, zoals een Médoc of een Pauillac, past goed bij dit gerecht vanwege de stevige smaken van het vlees en de olijvensaus.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 38g | Vet: 45g | Sugar: 2g