Recept afdrukken
No ratings yet

Entrecôte met Peperroomsaus en Witlof-Appelsalade

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 2 personen
calorieën: 600kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • Boter
  • Aardappelpartjes
  • Provençaalse kruiden
  • 2 entrecôtes
  • Zout en peper
  • 2 stronken witlof
  • 1 appel
  • Caesar sladressing
  • 100 ml rode wijn
  • Peperroomsaus

Instructies

  • Verhit 25 g boter in een koekenpan of wok.
  • Bestrooi de aardappelpartjes met Provençaalse kruiden en bak ze afgedekt gedurende 10 minuten, af en toe omschuddend, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Verwijder halverwege het deksel van de pan.
  • Dep de entrecôtes droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
  • Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de entrecôtes in 2-3 minuten per kant, tot ze aan de buitenkant bruin en van binnen rosé zijn.
  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
  • Snijd intussen de witlof en appel in stukken en meng ze in een kom met de sladressing.
  • Roer de rode wijn en peperroomsaus door het achtergebleven bakvet in de koekenpan en verwarm het kort.
  • Verdeel de aardappels en entrecôtes over twee borden en schep de saus over het vlees.
  • Serveer de salade apart.

Notities

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon past goed bij de rijke smaken van de entrecôte en de peperroomsaus.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 35g | Sugar: 8g