Verwarm de oven voor op 225°C (heteluchtoven) of gasovenstand 5.
Halveer de rode paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en smeer de binnenkanten in met knoflookpuree.
Bestrooi met zout en peper.
Leg de paprika's in een ovenschaal en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie.
Rooster de paprika's onafgedekt in de oven gedurende ongeveer 8 minuten.
Bedek de ovenschaal met een deksel (of aluminiumfolie) en verwarm de paprika's nog eens 12 minuten in de oven.
Laat ze vervolgens afkoelen in een afgedekte schaal.
Verlaag de oventemperatuur naar 175°C (heteluchtoven) of gasovenstand 3.
Snijd de korstjes van het maïsbrood en snijd het brood in brede repen.
Bestrijk de repen met olijfolie en leg ze op een bakplaat.
Bak de broodrepen in de oven gedurende ongeveer 15 minuten, halverwege keren, tot ze krokant en goudbruin zijn.
Verwijder met een puntig mesje de velletjes van de paprika's.
Pureer 4 halve paprika's met 3 à 4 eetlepels olijfolie tot een smeuïge saus in een keukenmachine.
Verwarm de overgebleven paprika's opnieuw in de oven.
Dep de roodbaarsfilets droog met keukenpapier, bestrooi met zout en peper en haal de huidkant door de bloem.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de roodbaarsfilets met de bebloemde kant naar beneden gedurende ongeveer 3 minuten, tot ze knapperig bruin zijn.
Leg de visfilets op een ovenvast bord en laat ze nog ongeveer 5 minuten doorgaren in de oven.
Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een wok en laat de spinazie in gedeelten al omscheppend slinken gedurende ongeveer 5 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg op warme borden stukken gepofte paprika dakpansgewijs neer.
Schep de spinazie erop en leg hierop de roodbaarsfilet met de gebakken kant naar boven.
Serveer de paprikadip in vier kleine schaaltjes naast de vis op het bord, samen met de krokante broodrepen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo uit Spanje past goed bij de geroosterde roodbaarsfilet en de gepofte paprika.