Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Pasta met Braadworst en Doperwten
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
kookpan
snijplank
Keukenmes
Ingrediënten
▢
300
g
schelpjespasta
of glutenvrije pasta
▢
4
runderbraadworsten
▢
2
rode uien
gesnipperd
▢
400
g
diepvriesdoperwten
▢
250
ml
kookroom
light
▢
75
g
rucola
of waterkers/postelein
▢
75
g
Hollandse geitenkaas
geraspt
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Snijd de braadworsten in plakjes.
Verhit in een braadpan de olijfolie en bak de plakjes braadworst op matig vuur gedurende 4-5 minuten.
Voeg de gesnipperde rode ui en de bevroren doperwten toe en bak 2 minuten mee tot de ui glazig is.
Voeg nu de kookroom en zout en peper naar smaak toe.
Stoof het geheel met de deksel schuin op de pan ca.
6 minuten op laag vuur tot de doperwten beetgaar zijn.
Schep de pasta door de saus en meng vervolgens de rucola erdoor.
Verdeel het gerecht over de (diepe) borden en strooi de geraspte geitenkaas erover.
Serveer de pasta direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige pasta met braadworst en doperwten past goed bij een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Gris.
Voedingswaarden
Calories:
580
kcal
|
koolhydraten:
54
g
|
Protein:
27
g
|
Vet:
2
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Rundvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken