Recept afdrukken
No ratings yet

Snijbiet brie taart

Auteur: Smulweb

Bereidingswijze

  • Ovenschaal invetten en hierna bekleden met bladerdeeg.
  • Snijbiet wassen en in stukken snijden, in de pan kort koken.
  • Brie in plakken snijden.
  • De helft van de brie in de ovenschaal leggen, hierop de helft van de cashewnoten.
  • De uitgelekte en uitgeknepen snijbiet erop.
  • Dan de creme fresch met eieren zout en peper opkloppen en in de ovenschaal over de snijbiet gieten.
  • Dan de andere helft van de cashewnoten in de ovenschaal, brie erop een beetje honing er overheen en als laast afmaken met geraspte kaas.
  • Dit in zijn geheel in de oven voor 20-30 minuten op 225 graden.

Tips / Opmerkingen

Serveertips:

ook lekker als klein hapje, kanzowel koud als warm gegeten worden.
Als maaltijd zou ik er een lekker salade bij maken.
Variatie:
onderop een laagje paneermeel en daarop kort geblangeerde, gehakte en uitgeknepen spinazie of rode bietenloof.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde groenten van Sonja van de Rhoer

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Noten
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Sonja van de Rhoer

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Halveer de cashewnoten en rooster ze in een droge koekenpan langzaam goudbruin.
  • Maak de broccoli, de peultjes en de courgette schoon.
  • Verdeel de broccoli in roosjes, laat de peultjes heel en snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in repen van 5-6 cm.
  • Snijd de gewassen bosuitjes in schuine stukjes.
  • Doe de groenten, behalve de bosuitjes in een stoommand, breng een grote pan water aan de kook en stoom de groenten in ± 7 minuten beetgaar.
  • Verwarm tegen het eind van de stoomtijd de honing, de mirin of sherry en de sojasaus in een steelpannetje.
  • Roer de bosui en de gare groenten erdoor en breng op smaak met vijfkruidenpoeder.
  • Strooi de cashewnoten erover en serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Lekker met roergebakken dunne reepjes biefstuk en noedels of rijst.

Info:

Stomen is lekker en gezond, de pure smaak van de ingrediënten blijft tijdens het stomen behouden. Het koken gaat snel en gemakkelijk, zonder toevoeging van enig vet, maar met behoud van alle vitaminen en mineralen. De groente wordt gaar in de damp van het kokend water, bouillon of wijn, in plaats van in de vloeistof zelf.
Omdat de groente niet met de kokende vloeistof in contact komt, kan het niet kapot koken en blijven de geur, de kleur en de smaak veel beter bewaard dan bij koken. Er gaan namelijk geen smaakstoffen verloren in het kookwater.
De gaartijd is bij stomen wel iets langer.
Er zijn echte (elektrische) stoompannen te koop. Deze bestaan uit drie delen: een pan waarin de vloeistof aan de kook wordt gebracht, een stoomdeel met gaatjes en een deksel dat de pan goed afsluit.
Maar stomen kan ook heel goed in een 'stoombloem' (een uitklapbaar metalen stoommandje) of in een bamboe stoommandje dat op of in een pan met kokende vloeistof wordt gezet of in een hittebestendige zeef of vergiet boven een gewone pan.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme noedelsalade met gemarineerde tonijn

Allerhande 2002
Bereidingstijd35 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noten, Salade, Vis
porties: 2 personen
Calorieën: 730kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Limoen schoonboenen en schil grof raspen.
  • Limoen uitpersen.
  • In kom 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel sherry en 1 eetlepel sojasaus mengen. Tonijn in blokjes snijden en door marinade scheppen.
  • Gemberwortel dun schillen.
  • Knoflook pellen.
  • Gember en knoflook in knoflookpers boven kommetje uitpersen.
  • Limoenrasp, 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel sojasaus en 3 eetlepels olie toevoegen en tot dressing kloppen.
  • Rode peper in lengte halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Basilicumblaadjes van takjes plukken.
  • Cashewnoten licht roosteren in droge koekenpan.
  • In koekenpan rest van olie verhitten.
  • Tonijn op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken.
  • Reepjes rode peper ca. 20 seconden meebakken.
  • Intussen mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing en laten uitlekken. In grote kom dressing,cashewnoten,tonijn en basilicumblaadjes door mie scheppen.
  • Rucola over twee borden verdelen.
  • Bedruppelen met wat limoensap.
  • Noedelsalade erop scheppen.

Nutrition

Calorieën: 730kcal | koolhydraten: 65g | Eiwit: 34g | Vet: 35g

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde wintergroenten

Bereidingstijd50 min
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 695kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225°C of gasovenstand 5.
  • Spruitjes schoonmaken, wassen en grote exemplaren halveren.
  • Wortels schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Gember schillen en fijnhakken.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Wortels, spruiten, knoflook en gember met olie in ovenschaal omscheppen.
  • In midden van oven groenten in ca. 25 minuten beetgaar roosteren, af en toe omscheppen.
  • Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
  • Cashewnoten grof hakken.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden.
  • In kom chilisaus, sojasaus en bosui door elkaar roeren.
  • Cashewnoten door rijst scheppen.
  • Rijst over vier borden verdelen.
  • Chilisaus door groenten mengen en groenten naast rijst scheppen.

Nutrition

Calorieën: 695kcal | koolhydraten: 102g | Eiwit: 16g | Vet: 27g

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise curry met tahu reepjes

Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Ingrediënten voor de rode curry:

Overige ingrediënten:

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten voor de curry in een blender en mix dit tot een fijne pasta.
  • Zet een ruime pan met water en een beetje zout op het vuur.
  • Voeg, wanneer het water kookt, de pandan rijst toe en kook de rijst 8 minuten.
  • Giet de rijst af en laat vervolgens 8 minuten staan met het deksel op de pan.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak ze in 2 eetlepels olie goudbruin.
  • Voeg 1 eetlepel curry pasta toe aan de bloemkool en bak het geheel 2 minuten.
  • Voeg de Alpro®soya reepjes en de kokosmelk toe en dek de pan af met het deksel.
  • Presenteer de curry met de rijst, gehakte cashewnoten en gesnipperde bosui.

Recept afdrukken
No ratings yet

Burgers met pilafrijst en babaganoush

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vleesvervangers
Land van herkomst: Afrika
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Ingrediënten voor de babaganoush:

Bereidingswijze

  • Spoel de rijst goed schoon onder koud water.
  • Smoor de ui 5 minuten in een diepe pan in een klein beetje olijfolie en voeg hierna de rijst, cashewnoten, piment, kaneel en gedroogde abrikozen aan toe, totdat de rijstkorrels glanzen.
  • Giet vervolgens de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Laat 20 minuten op een laag vuur staan met het deksel op de pan, totdat alle vocht is opgenomen.
  • Strooi daarna de cashewnoten over de rijst.
  • Voor de babaganoush: snij de aubergines in blokjes en bak ze gaar in de pan.
  • Voeg hier de gesnipperde knoflook en het komijnpoeder aan toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en citroen.
  • Voeg ten slotte de Yofu en de geroosterde hazelnoten toe.
  • Bak de Alpro soya Burgers 4 minuten om en om goudbruin in een beetje olie of Alpro® soya Bak & Braad.
  • Serveer de Fruit filets met de rijst en de babaganoush.

Tips / Opmerkingen

Dit recept smaakt ook heerlijk met de Alpro® soya Fruitfilet Appel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Oosterse rijstsalade met cashewnoten

Recept categorieën: Hapjes, Noten, Rijst, Salade
Land van herkomst: Oosters
porties: 8 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan rijst koken volgens aanwijzing op verpakking.
  • In droge koekenpan cashewnoten goudbruin roosteren.
  • In wok olie verhitten en groenten ca.3minuten roerbakken tot ze knapperig gaar zijn.
  • Limoenen schoonboenen, 1 limoen in dunne plakjes snijden en van 2 limoenen groene schil raspen. 1 Limoen uitpersen.
  • Rijst in schaal scheppen en losmaken met vork.
  • Achtereenvolgens limoenrasp, limoensap, vissaus, sojasaus, peperstukjes, knoflook en groenten er luchtig door scheppen.
  • Laten afkoelen tot lauwwarm.
  • Noten en koriander erdoor scheppen en garneren met plakjes limoen.

Tips / Opmerkingen

Extra gevulde salade:
Echt een salade om naar eigen inzicht op te variëren.
Je kunt de salade extra vullen met in roerbakolie gebakken reepjes rundvlees,kip of vis.
Of schep er extra garnalen of surimi door.
Maak de rijstsalade niet al te lang van tevoren, want door het limoensap worden na verloop van tijd de rijstkorrels weer wat harder.
bereidingstijd 20 minuten

Recept afdrukken
No ratings yet

Noord Afrikaanse groentedip met komijn en sesamzaad

Recept categorieën: Bijgerecht, Hapjes, Saus
Land van herkomst: Afrika
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 8 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bleekselderij en wortel in lengte in dunne repen snijden.
  • Repen rechtop in wijde glazen zetten.
  • In droge koekenpan cashewnoten en peper roosteren.
  • In keukenmachine cashewnoten en peper fijnmalen.
  • Koriander, komijn en sesamzaad erdoor mengen (= dukkah).
  • Overdoen in schaaltje.
  • Olie en houmous ook in schaaltjes scheppen.
  • Glazen met groenten en schaaltjes met dukkah, olie en houmous bij elkaar op blad zetten.

Tips / Opmerkingen

Wat is dukkah? Dukkah komt uit Egypte, maar wordt overal in Noord-Afrika als mezze geserveerd.
Het is een mengsel van noten en specerijen.
Doop de groentestengels eerst in geurige olie of houmous en dan in de dukkah voor een krokant en kruidig notenlaagje.
Ook lekker met (Turks) brood of geroosterde puntjes pitabrood.
Bereidingstijd 15 minuten

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi Goreng 2

Rijst uit Istemewa
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een wok of pan met zware, dikke bodem.
  • Bak de skalotjes, knoflook en de Spaanse peper in 1 a 2 minuten zacht.
  • Schep de rijst er goed doorheen.
  • Vermeng bruine suiker, soja saus en ei en giet het mengsel over de rijst.
  • Maak het op smaak af met zout en peper en doe de champignons, garnalen en
  • cashewnoten erbij.
  • Bak het geheel op een hoog vuur tot de eieren gaar en de andere ingredienten heet zijn.

Recept afdrukken
No ratings yet

Babi ketjap met rode paprika en paksoi met cashewnoten

Recept categorieën: Groenten, Noten, Varkensvlees, Vlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm.
  • Verhit ondertussen een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de vleesblokjes 5 minuten.
  • Voeg 2 dl water en de boemboe toe en breng aan de kook.
  • Laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Snijd ondertussen de paprika´s in dunne reepjes en de paksoi in brede reepjes.
  • Verhit een andere wok of grote hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de paprika 5 minuten.
  • Voeg de paksoi toe en wok nog 3 minuten.
  • Voeg sambal naar smaak en de cashewnoten toe.
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Schep de babi ketjap en de groenten ernaast.
  • Breek de kroepoek doormidden en leg de stukken ernaast.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Geef er Conimex Sambal Manis bij.

Variatietip:

De varkenslapjes kun je vervangen door malse varkenshaasjes. Giet de pan als de speklapjes (krokant) zijn gebakken leeg en voeg dan pas de boemboe toe.