Chilischotel á la Oma Lidy

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blik Bonduelle kidneybonen 400 gr
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 3 bosuitjes gesneden
  • ½ komkommer geschild en in stukjes gesneden
  • ½ doosje kleine tomaatjes gehalveerd of grotere in stukjes
  • 1 flinke handvol rucola
  • 1 eetlepel peterselie gehakt
  • 2 eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepel chilisaus

optioneel:

  • 1 rood pepertje sambal oelek of gedroogde rode pepertjes naar smaak

Instructies

  • Verwarm de bonen in een pan en giet af ; spoel de bonen af met heet water en laat ze uitlekken.
  • Fruit intussen de ui met de knoflook en voeg de tomaten toe; laat dit even smoren.
  • Maak een saus van de ketjap, chilisaus, peterselie (en de rode peper).
  • Schep de bonen in een schaal, voeg het uimengsel, de komkommer, de rucola en de saus toe en schep door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heerlijk voor de niet-vegetariër met een uitgebakken speklapje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch