Chilischotel á la Oma Lidy
Ingrediënten
- 1 blik Bonduelle kidneybonen 400 gr
- 1 teentje knoflook geperst
- 3 bosuitjes gesneden
- ½ komkommer geschild en in stukjes gesneden
- ½ doosje kleine tomaatjes gehalveerd of grotere in stukjes
- 1 flinke handvol rucola
- 1 eetlepel peterselie gehakt
- 2 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepel chilisaus
optioneel:
- 1 rood pepertje sambal oelek of gedroogde rode pepertjes naar smaak
Instructies
- Verwarm de bonen in een pan en giet af ; spoel de bonen af met heet water en laat ze uitlekken.
- Fruit intussen de ui met de knoflook en voeg de tomaten toe; laat dit even smoren.
- Maak een saus van de ketjap, chilisaus, peterselie (en de rode peper).
- Schep de bonen in een schaal, voeg het uimengsel, de komkommer, de rucola en de saus toe en schep door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heerlijk voor de niet-vegetariër met een uitgebakken speklapje.