Citroen-Bramen Cheesecake in Glazen

Een levendige en elegante presentatie van citroen-bramen cheesecake, geserveerd in individuele glazen. Elk glas bevat lagen van romige citroen-cheesecakevulling, een kruimelige biscuitbodem en verse bramen. Het dessert is gegarneerd met krullen van citroenschil, verse muntblaadjes en een lichte druppel bessensaus. De setting bevat een verfijnd tafelkleed, een klein schaaltje met bramen, een dessertlepel en een glas bruisend water, verlicht door helder natuurlijk licht om de frisse en indulgente uitstraling te benadrukken.

Citroen-Bramen Cheesecake in Glazen

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
wachttijd voor zelfgemaakte yoghurt 6 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 750 ml kwark of zelfgemaakte yoghurt, zie tips
  • 375 g ontdooide diepvriesbramen
  • 12 verse bramen
  • 3 eetlepels poedersuiker

Instructies

  • Halveer de citroen en pers het sap uit.
  • Breng de kwark op smaak met het citroensap.
  • Pureer de ontdooide diepvriesbramen en meng de helft ervan door de kwark.
  • Verdeel afwisselend laagjes kwark en bramenpuree over de glazen.
  • Plaats de verse bramen bovenop elk glas.
  • Bestrooi de cheesecakes met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Voor zelfgemaakte yoghurt in de stoomoven: Volg de instructies voor de bereiding van yoghurt met verse melk en yoghurtferment, zoals hierboven beschreven.
  • Variatie: Vervang kwark door yoghurt voor een andere smaak. Zelfgemaakte yoghurt kan de textuur van het dessert verbeteren.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige dessertwijn zoals een Moscato d'Asti zou goed passen bij dit verfrissende en fruitige nagerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch