Couscous met Roodbaarsfilet
porties: 4 personen
ingrediënten
- 400 g couscous
- 2 courgettes
- 2 aubergines
- 1 eetlepel ras el hanout
- 4 roodbaarsfilets
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Week de couscous door warm water toe te voegen, bedek het en laat het ongeveer 5 minuten staan.
- Snijd de courgettes en aubergines in blokjes.
- Verhit een pan met een beetje olijfolie.
- Bak de aubergines ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de courgettes toe en bak ze ongeveer 2 minuten mee.
- Roerbak de gewelde couscous een paar minuten samen met de groenten.
- Voeg de ras el hanout toe en bak dit gedurende 1 minuut, al roerend.
- Maak inkepingen in de roodbaarsfilet om kromtrekken te voorkomen.
- Verwarm een koekenpan en voeg olijfolie toe.
- Bak de roodbaarsfilet eerst ongeveer 3 minuten met de huid naar beneden, zodat de huid lekker krokant wordt.
- Draai de filet om en bak de andere kant in ongeveer 2 minuten gaar.