Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 g gehakt
- 500 g courgettes
- 1 teentje knoflook
- 100 g geraspte kaas
- 150 g plakken kaas
- 50 g boter
- 1 dikke ui
- 1 paprika
- 2 tomaten
- 1 ei
- zout
- peper
- paprikapoeder
Instructies
- Schil de courgettes en verwijder de pitten.
- Rasp de courgettes grof.
- Schil de ui en hak fijn.
- Maak de paprika schoon en snij in kleine stukjes.
- Ontvel de tomaten.
- Fruit de gesnipperde ui in de boter totdat ze kleur krijgen.
- Voeg er dan het gehakt bij en bak het los en bruin.
- Breng het met peper en zout op smaak.
- Schil het teentje knoflook en snij het fijn.
- Snij de tomaten in stukken.
- Voeg deze samen met de knoflook, paprika en geraspte courgettes bij het vlees.
- Zet het deksel op de pan en laat het mengsel 10 minuten sudderen.
- Geef er paprikapoeder bij en de geraspte kaas.
- Laat nog 5 minuten sudderen.
- Klop dan het ei flink los met wat zout.
- Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen.
- Roer dan het ei door de massa.
- Leg de compositie in een ingevette ovenschotel.
- Beleg de bovenkant met plakken kaas en laat het even onder grill of in de oven van 220ºC gratineren.