Courgettes à la Jeanne Renard

courgettes van Han Vos
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g gehakt
  • 500 g courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g geraspte kaas
  • 150 g plakken kaas
  • 50 g boter
  • 1 dikke ui
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 1 ei
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder

Instructies

  • Schil de courgettes en verwijder de pitten.
  • Rasp de courgettes grof.
  • Schil de ui en hak fijn.
  • Maak de paprika schoon en snij in kleine stukjes.
  • Ontvel de tomaten.
  • Fruit de gesnipperde ui in de boter totdat ze kleur krijgen.
  • Voeg er dan het gehakt bij en bak het los en bruin.
  • Breng het met peper en zout op smaak.
  • Schil het teentje knoflook en snij het fijn.
  • Snij de tomaten in stukken.
  • Voeg deze samen met de knoflook, paprika en geraspte courgettes bij het vlees.
  • Zet het deksel op de pan en laat het mengsel 10 minuten sudderen.
  • Geef er paprikapoeder bij en de geraspte kaas.
  • Laat nog 5 minuten sudderen.
  • Klop dan het ei flink los met wat zout.
  • Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen.
  • Roer dan het ei door de massa.
  • Leg de compositie in een ingevette ovenschotel.
  • Beleg de bovenkant met plakken kaas en laat het even onder grill of in de oven van 220ºC gratineren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Vlees
Land van herkomst Nederland