Recept afdrukken
No ratings yet

Supersnelle spaghetti

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vleesvervangers
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking.
  • Snijd de courgette in dunne,½cm plakjes en bak deze goudbruin in Bakken& Braden.
  • Snipper de knoflook en salie mooi fijn en rasp de pecorino kaas.
  • Bak de knoflook,salie en Alpro® soya reepjes in de resterende Bakken & Braden,waar de courgette in is gebakken.
  • Meng vervolgens alle ingrediënten door de spaghetti.

Recept afdrukken
No ratings yet

Burgers met courgette en aardappelsalade

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Voor de dressing:

Bereidingswijze

  • Maak de schil van de aardappels schoon en kook ze in zijn geheel in ca. 20min gaar.
  • Giet ze af en leg ze op een oven schaal om af te koelen.
  • Snijd de courgettes in de lengte door de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove schuine stukjes.
  • Bak de courgettes op hoog vuur met olijfolie tot ze goud bruin worden.
  • Draai het vuur laag en voeg op het laatste moment de gesnipperde knoflook toe.
  • Laat de knoflook niet te bruin later worden, anders word het bitter.
  • Breng de courgettes op smaak met zout en peper en voeg de oregano toe.
  • Mix alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
  • Snipper de uien fijn en hak de peterselie.
  • Snij de lauw warm aardappelen in grove stukjes en meng het met de uien, peterselie en dressing.
  • Breng, indien nodig, op smaak met zout en peper.
  • Bak de Alpro® Soya Burgers 4 minuten in de pan met een beetje olie aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer de burgers met de aardappel salade en de gegrilde courgette.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ratatouille

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Calorieën: 150kcal

Bereidingswijze

  • Aubergines schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
  • Dun bestrooien met zout en 10 minuten laten rusten.
  • Intussen courgettes schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
  • In pan water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen en in partjes snijden.
  • Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • Kruiden wassen, van takjes nemen en fijnhakken.
  • In pan olie verhitten.
  • Ui 1 minuut fruiten.
  • Aubergine en paprika toevoegen en 3 minuten meefruiten.
  • Courgette en tomaat erdoor scheppen.
  • Knoflook en kruiden toevoegen en 20 minuten zachtjes laten smoren.
  • Regelmatig omscheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Lekker met stokbrood.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies:
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen

Nutrition

Calorieën: 150kcal | koolhydraten: 12g | Eiwit: 4g | Vet: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Ovenschotel van groenten

slank
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd30 min
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Ovenschotel
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Calorieën: 150kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden

  • Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van 4 cm snijden.
  • Courgettes schoonmaken, wassen en in schuine plakken van 1/2 cm snijden. Tomaten wassen en in plakken van 1/2 cm snijden.

Bereiden

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Ovenschaal licht invetten met olie.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Bosui op laag vuur 5 minuten bakken; niet laten kleuren.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Nog 1 minuut zachtjes meebakken.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Tijmblaadjes van takjes nemen.
  • Salie fijn knippen.
  • Uitjes op bodem van schaal verdelen.
  • Plakken courgette en tomaat dakpansgewijs in lagen over uitjes verdelen. Ca. 2/3 deel van tijm en salie tussen lagen strooien.
  • Rest van kruiden over groenten strooien.
  • Bestrooien met zout. Ca. 1 ½ eetlepel olie erover druppelen.
  • Groenteschotel in 50 minuten gaar en lichtbruin bakken.
  • Uit oven bestrooien met peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij (geroosterd) lamsvlees en aardappelpuree met knoflook.
 

Nutrition

Calorieën: 150kcal | koolhydraten: 11g | Eiwit: 4g | Vet: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van gegrilde groenten met mozzarella

Recept categorieën: Groenten, Hapjes, Kaas
Land van herkomst: Italië
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Helft van courgette, paprika en uiringen over bakplaat verdelen.
  • Olie erover sprenkelen en zout en peper erover strooien.
  • Bakplaat onder hete grill schuiven en groenten in 6-8 minuten mooi bruin en
  • beetgaar roosteren, halverwege omscheppen.
  • Herhalen met overgebleven groenten.
  • Mozzarella op keukenpapier laten uitlekken.
  • Gegrilde groenten overdoen in schaal en bieslookpesto en mozzarella erdoor scheppen.
  • Lauwwarm of koud serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ovenschotel van groenten

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd1 u
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Ovenschotel
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Calorieën: 150kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden

  • Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van 4 cm snijden.
  • Courgettes schoonmaken, wassen en in schuine plakken van ½ cm snijden.
  • Tomaten wassen en in plakken van ½ cm snijden.

Bereiden

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Ovenschaal licht invetten met olie.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Bosui op laag vuur 5 minuten bakken; niet laten kleuren.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Nog 1 minuut zachtjes meebakken.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Tijmblaadjes van takjes nemen.
  • Salie fijn knippen.
  • Uitjes op bodem van schaal verdelen.
  • Plakken courgette en tomaat dakpansgewijs in lagen over uitjes verdelen.
  • Ca. ⅔ deel van tijm en salie tussen lagen strooien.
  • Rest van kruiden over groenten strooien.
  • Bestrooien met zout.
  • Ca.
  • 1½ eetlepel olie erover druppelen.
  • Groenteschotel in 50 minuten gaar en lichtbruin bakken.
  • Uit oven bestrooien met peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij (geroosterd) lamsvlees en aardappelpuree met knoflook.

Nutrition

Calorieën: 150kcal | koolhydraten: 11g | Eiwit: 4g | Vet: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Mechelse koekoek met courgette en whiskysaus

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de bouten van de Mechelse kippen weg en bewaar ze voor een ander gerecht, bijvoorbeeld hammetjes van Mechelse koekoek, zie recept.
  • Haal 4 filets van het karkas en bewaar ze in de koelkast.
  • Pel de uien, maak de wortel schoon en was de selder.
  • Snijd alle groenten grof.
  • Breng de karkassen in 3 liter water aan de kook, schep het schuim weg en voeg er de grofgehakte soepgroenten samen met het kruidentuiltje aan toe.
  • Voeg peper en zout toe en laat de kippefond net onder het kookpunt 2 uur trekken.
  • Zeef de bouillon door een neteldoek.
  • Haal de vleesrestjes van het karkas en uit de kippevleugeltjes en bewaar ze voor een volgend gerecht ,bijvoorbeeld Mimosatomaat, zie recept.
  • Pocheer de 4 kipfilets 20 minuten in de gezeefde kippefond en houd ze in een bodempje bouillon warm.
  • Bereid een roux met 50 gr boter en 40 gr bloem, voeg 7 ½ dl van de bouillon toe en laat dit 30 minuten zachtjes koken.
  • Breng de saus op smaak met 2 dl room en 4 eetlepels whisky.
  • Was de aardappelen, verpak ze in aluminiumfolie en zet ze 45 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven, zie tip.
  • Pel de aardappelen, prak ze fijn en vermeng ze met olijfolie, peper en zout.
  • Was de courgettes, snijd ze in plakjes en blancheer die 2 minuten in kokend water.
  • Was de tomaat en verwijder de pel.
  • Versnijd de tomaat in blokjes en verwarm deze in een klontje boter.
  • Kruid met peper en zout.
  • Schik de courgetteschijfjes dakpansgewijs in een ring op 4 warmde borden, schep de aardappelpuree in het midden en leg er een kipfilet op.
  • Giet er saus over en versier met blokjes tomaat, bieslook en een takje kervel.

Tips / Opmerkingen

Tip: U kunt de aardappelen eventueel in plasticfolie verpakken, inprikken, zodat de
stoom kan ontsnappen en 20 minuten in de microgolfoven plaatsen.
De Mechelse koekoek Ongetwijfeld heeft u zich al eens afgevraagd wat nu precies het verschil is in het grote aanbod van kippen.
Een kip is toch een kip?
Juist, maar het verschil zit in de manier waarop de kip wordt gekweekt, want die bepaalt uiteindelijk de kwaliteit.
Mechelse koekoeken bijvoorbeeld worden gekweekt met meer bewegingsvrijheid. Ook de samenstelling van het voer is anders dan bij de gewone kip.
Daardoor zult u weliswaar wat dieper in uw portemonnaie moeten tasten, maar
deze kippen hebben ontegensprekelijk meer smaak.
Het vlees van de Mechelse koekoek is net zoals bij de gewone kip bijzonder geschikt om te worden gepocheerd of gestoomd.
Doorgaans is het borstvlees gaar in minder dan de helft van de tijd die voor het bereiden van de koekoek in zijn geheel moet worden uitgetrokken.
Daarom stellen wij u enkele recepten voor waarbij u het borstvlees, de bouten of de koekoek in zijn geheel een eigen bereidingswijze kunt geven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Garniture à la Wladimir

garnituur Wladimir / snel te maken
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Rusland
porties: 4 personen
Auteur: Voer voor gastronomen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Boor met de parisienneboor bolletjes uit de geschilde komkommer.
  • Schil de courgettes en snij ze in brunoise.
  • Stoof de komkommer zachtjes in wat boter gedurende 10 minuten.
  • Sauteer de courgettes op hoog vuur in wat boter gedurende 5 minuten.

Tips / Opmerkingen

Sausadvies:

Het braadvocht van het vlees, afgeblust met zure room en gekruid met
paprikapoeder en mierikswortel.
Serveren bij Vlees

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel groentepuree

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Snijd de courgettes in blokjes.
  • Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd hem in stukjes.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de courgette met paprika al roerend in 10
  • minuten beetgaar.
  • Breng de groente op smaak met zout en schep het in een ingevette ovenschaal.
  • Bereid de aardappelpuree met 4 dl water, melk en zout volgens de aanwijzing op de
  • verpakking en schep de bosuitjes erdoor.
  • Verdeel de aardappelpuree over de groenten en bestrooi het gerecht met de kaas.
  • Verwarm de grill voor en zet de schotel 15 minuten onder de grill tot er een mooi korstje op
  • komt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Courgettes à la Jeanne Renard

courgettes van Han Vos
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Voer voor gastronomen

Bereidingswijze

  • Schil de courgettes en verwijder de pitten.
  • Rasp de courgettes grof.
  • Schil de ui en hak fijn.
  • Maak de paprika schoon en snij in kleine stukjes.
  • Ontvel de tomaten.
  • Fruit de gesnipperde ui in de boter totdat ze kleur krijgen.
  • Voeg er dan het gehakt bij en bak het los en bruin.
  • Breng het met peper en zout op smaak.
  • Schil het teentje knoflook en snij het fijn.
  • Snij de tomaten in stukken.
  • Voeg deze samen met de knoflook, paprika en geraspte courgettes bij het vlees.
  • Zet het deksel op de pan en laat het mengsel 10 minuten sudderen.
  • Geef er paprikapoeder bij en de geraspte kaas.
  • Laat nog 5 minuten sudderen.
  • Klop dan het ei flink los met wat zout.
  • Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen.
  • Roer dan het ei door de massa.
  • Leg de compositie in een ingevette ovenschotel.
  • Beleg de bovenkant met plakken kaas en laat het even onder grill of in de oven van 220ºC gratineren.