Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous met Roodbaarsfilet

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Week de couscous door warm water toe te voegen, bedek het en laat het ongeveer 5 minuten staan.
  • Snijd de courgettes en aubergines in blokjes.
  • Verhit een pan met een beetje olijfolie.
  • Bak de aubergines ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de courgettes toe en bak ze ongeveer 2 minuten mee.
  • Roerbak de gewelde couscous een paar minuten samen met de groenten.
  • Voeg de ras el hanout toe en bak dit gedurende 1 minuut, al roerend.
  • Maak inkepingen in de roodbaarsfilet om kromtrekken te voorkomen.
  • Verwarm een koekenpan en voeg olijfolie toe.
  • Bak de roodbaarsfilet eerst ongeveer 3 minuten met de huid naar beneden, zodat de huid lekker krokant wordt.
  • Draai de filet om en bak de andere kant in ongeveer 2 minuten gaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous met courgettes en geitenkaas

Recept categorieën: Kaas, Pasta
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng in een kom de couscous, shoarmakruiden, kruidenbouillon en 2 dl water.
  • Laat dit 10 minuten staan.
  • Roer de bosuitjes, munt en geitenkaas door de couscous.
  • Hol de courgette helften uit met een eetlepel en vul ze met het couscous mengsel.
  • Plaats ze in een stoommand en zet deze in een pan met een klein laagje water.
  • Stoom de courgettes in 25 minuten gaar.
  • Serveer de gevulde courgettes met Turks brood en een frisse salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Courgettesoep met spekjes, prei, wortel, tuinboontjes en ui

Recept categorieën: Soep
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng een klein laagje water aan de kook en voeg de bouillontabletten toe.
  • Snijd de courgettes in kleine stukjes en voeg ze toe aan het kokende water.
  • Kook de courgettes tot ze zacht zijn en gebruik een staafmixer om ze tot een gladde massa te pureren.
  • In een aparte pan, bak de spekjes uit, fruit de ui en roerbak de prei, wortel en tuinboontjes.
  • Voeg deze groenten toe aan de gemixte courgettesoep.
  • Roer goed en breng op smaak met peper (en eventueel een snufje zout).
  • Veel plezier met koken

Recept afdrukken
No ratings yet

Courgettesoep van kippenbouillon

Recept categorieën: Soep
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak de ui en de uitgeperste knoflook in een pan in een scheutje olijfolie.
  • Voeg na 2 minuten de courgette toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Voeg de bouillon en de wijn toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine.
  • Voeg de volledige inhoud van het bakje Boursin Cuisine toe en verwarm de soep weer.
  • Blijf roeren en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Schep de soep in borden en garneer met fijngeknipte bieslook en croutons.

Recept afdrukken
No ratings yet

Courgettes gevuld met ham kaassaus

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst gaar.
  • Halveer de courgettes in de lengte, hol ze uit en snijd het vruchtvlees fijn.
  • Verhit de margarine in een koekenpan en fruit het vruchtvlees met de ui.
  • Bak de salami 2-3 minuten zachtjes mee.
  • Bereid de MAGGI Ham-Kaas Saus volgens de aanwijzingen en schep de rijst, het
  • courgettemengsel en de basilicum erdoor.
  • Leg de courgettes naast elkaar in een ovenschaal en vul ze met het rijstmengsel.
  • Schenk 3 eetlepels water op de bodem en bak de courgettes 25-30 minuten in een
  • voorverwarmde oven van 200 °C.

Recept afdrukken
No ratings yet

Courgette ovenschotel

Recept categorieën: Groenten, Ovenschotel
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de courgettes in plakjes en halveer de cherrytomaatjes.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie.
  • Leg de courgette- en aardappel plakjes om en om dakpansgewijs in de ovenschaal.
  • Plaats de cherrytomaatjes met de bolle kant naar boven op de plakjes.
  • Bestrooi het gerecht met zout.
  • Leg de mozzarella plakjes op de tomaatjes.
  • Verwarm de olijfolie met de kaas en pesto in een pannetje en schenk het mengsel over het gerecht.
  • Bak de schotel in het midden van de oven gedurende 25 minuten.
  • Bestrooi de schotel vlak voor het serveren met basilicum.

Recept afdrukken
No ratings yet

Courgettesoep

Recept categorieën: Soep
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de courgettes en snijd ze in blokjes.
  • Pel de ui en snijd deze klein.
  • Verhit de olie in een grote pan en smoor hierin de courgettes en de ui.
  • Voeg de knoflookteentjes toe en laat ze kort meesmoren.
  • Voeg het water, de tuinkruiden en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  • Laat de soep 30 minuten op een zacht vuurtje garen.
  • Verwijder de takjes peterselie, basilicum en selderij.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Breng op smaak met vers gemalen peper en eventueel zout.
  • Klop de slagroom halfstijf.
  • Serveer de soep in diepe borden en garneer met een toef halfstijf geklopte slagroom.
  • Veel kookplezier!

Recept afdrukken
No ratings yet

Courgettemousse

Recept categorieën: Alcoholische drank, Bijgerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Snijd de courgettes in schijfjes en stoof ze gaar in een beetje olijfolie.
  • Pel de ui en knoflook en snipper deze fijn, stoof ze mee met de courgettes.
  • Als de courgettes gaar zijn, laat ze uitlekken.
  • Pureer de courgettes met de ui en knoflook met een staafmixer.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de room en de eieren door de puree.
  • Schep het mengsel in ingevette potjes of kopjes (ongeveer 3/4 vol) en zet ze in een bak met warm water.
  • Plaats de bak in een voorverwarmde oven van 225 °C en laat de mousse in ongeveer 30 minuten gaar worden.
  • Laat de mousse goed afkoelen en stort ze dan op een bord.

Recept afdrukken
No ratings yet

Courgette met walnoten

Recept categorieën: Bijgerecht, Noten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de courgettes in dunne plakjes.
  • Verhit de boter in een grote pan en bak de courgettes tot ze mooi bruin van kleur zijn.
  • Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Voeg op het laatste moment de fijngehakte walnoten toe.
  • Serveer dit bijgerecht met gebakken krieltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghettisaus van Onbekende Auteur

Recept categorieën: Saus, Vlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Groenten versnijden in reepjes of blokjes (naargelang je zelf wenst).
  • Ui stoven.
  • Gehakt bakken in een andere pan en voortdurend pletten met een vork.
  • Alles samen voegen behalve de champignons.
  • Laten koken tot de wortel gaar is
  • Champignons toevoegen in schijfjes en 10 minuten laten meekoken.