Sinaasappel Coupes met amandel
porties: 4 personen
ingrediënten
- 3 blaadjes witte gelatine
- 1 sinaasappel
- 100 ml sinaasappelsap
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 250 ml crème fraîche
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
Bereidingswijze
- Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
- Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes of partjes.
- Verwarm het sinaasappelsap en los hierin de witte basterdsuiker op.
- Neem de geweekte gelatine uit het water.
- Knijp goed uit en los deze al roerend van de warmtebron af op in het warme sap.
- Laat het sap met de gelatine afkoelen in een bak koud water.
- Klop de crème fraîche op en spatel hier het sinaasappel-gelatinemengsel door.
- Schep deze crème in coupes en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
- Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin.
- Schep de bruine suiker erdoor.
- Bestrooi de toetjes hiermee en garneer met sinaasappel.