Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Bloemkool-Aardappelsoep

Deze soep is perfect om te serveren met vers knapperig brood of een lichte salade als voorgerecht.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Porties: 4 personen
calorieën: 150kcal
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Breng 750 ml water aan de kook in een grote pan en voeg de bouillonblokjes toe.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en schil de aardappel.
  • Snijd de aardappel vervolgens in blokjes.
  • Kook de bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes ongeveer 15 minuten in de bouillon, tot ze zacht zijn.
  • Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Voeg de crème fraîche toe aan de soep en breng het nog even aan de kook.
  • Proef en voeg indien nodig zout en peper toe naar smaak.
  • Serveer de romige bloemkool-aardappelsoep als voorgerecht, eventueel gegarneerd met een takje peterselie of een scheutje olijfolie.
  • Geniet van deze smakelijke en hartverwarmende soep!

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 3g | Vet: 7g

Recept afdrukken
No ratings yet

Bieslookmayonaise

Recept categorieën: Bijgerecht
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Was het bosje bieslook grondig en laat het vervolgens goed drogen.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng de mayonaise en crème fraîche goed en breng op smaak met peper en enkele druppels citroensap.
  • Voeg als laatste de fijngesneden bieslook toe aan het mengsel.
  • Roer alles goed door tot de bieslook gelijkmatig is verdeeld.
  • Geniet van deze verfrissende bieslookmayonaise als heerlijk bijgerecht bij diverse gerechten!

Recept afdrukken
No ratings yet

Biersoep - Versie 4

Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: België
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Schil en ontpit de pompoen en snijd deze in blokjes.
  • Hak de bleekselderij (houd 2 eetlepels achter), de ui en de knoflook fijn.
  • Verhit de olie in een soeppan en roerbak alle groenten kort.
  • Zet het vuur laag, giet de bouillon erbij en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg kerriepoeder, peper en zout toe.
  • Pureer de groenten en giet de puree terug in de pan.
  • Giet de helft tot driekwart van het bier bij de soep en verwarm het 5 minuten goed door.
  • Voeg de crème fraîche en de ham toe.
  • Serveer de soep in voorverwarmde soepborden.
  • Garneer met de achtergehouden fijngesneden bladselderij en serveer met warm stokbrood en een bokaal tripel.

Notities

Notitie: U kunt de kerrie meeroerbakken voor een intensere smaak.
Geef de soep extra bite met geroosterde pompoenpitten en/of ringetjes bleekselderij.
Geniet van deze heerlijke biersoep als een smakelijk en verwarmend voorgerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Flammkuchen met Groene Asperges en Serranoham

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees
Porties: 1 Flammkuchen
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Schil de groene asperges door ze vast te pakken bij de kop en met een dunschiller van de kop tot aan de onderkant te schillen.
  • Laat het topje van de asperges ongeschonden.
  • Ga twee keer rond met de dunschiller.
  • Controleer of de asperges volledig geschild zijn door ze in het licht te houden.
  • Als je ergens nog doffe schil ziet, schil het dan weg.
  • Snijd 3 centimeter van de harde onderkant af en halveer de asperges over de lengte met een koksmes.
  • Leg het flammkuchendeeg op een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrijk het deeg met crème fraîche en rol de randjes van het deeg iets naar binnen.
  • Breng de bodem op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Verdeel de halve groene asperges over het flammkuchendeeg en vul de lege plekken op met hele plakken serranoham.
  • De serranoham zal flink krimpen in de oven.
  • Bestrooi de Flammkuchen met Groene Asperges met verse peterselie (dit mag ook na het bakken).
  • Bak de Flammkuchen met Groene Asperges gedurende 17 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Kook ondertussen de eieren 8 tot 10 minuten in kokend water.
  • Laat de eieren schrikken met koud water, pel ze en snijd ze fijn met een koksmes.
  • Verdeel het gesneden ei over de Flammkuchen met Groene Asperges nadat deze uit de oven komt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Truite Saumonée en Bellevue

Zalmforel Bellevue
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zalm
Porties: 10
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor het opmaken:

Voor de kruidenmayonaise:

Instructies

  • Prei, ui, wortel, laurier en geplette peperkorrels in ruim koud water zetten en 1/2 uur zachtjes laten trekken.
  • Bouillon op smaak brengen met zout, citroensap en wijn.
  • Vis stevig in magnetronfolie wikkelen.
  • Ingepakte vis in kokende bouillon laten glijden en in ongeveer 10 minuten tegen de kook aan bijna gaar laten worden.
  • Vis uit de bouillon nemen en in de bouillon laten afkoelen.

Opmaken:

  • Afgekoelde vis voorzichtig uit de bouillon nemen.
  • Met een scherp mes een ondiepe insnijding in de lengte over de rug maken.
  • Aan één zijde het vel verwijderen (zorg ervoor dat het visvlees niet beschadigd wordt).
  • De rugvin verwijderen.
  • Gelatine 5 minuten in ruim koud water weken.
  • Verwarm 4 dl bouillon tot lauw.
  • Los hierin de uitgeknepen gelatine op.
  • Zet de gelei op een koele plaats.
  • Leg de forel op een grote schaal.
  • Schaaf de komkommer in flinterdunne plakjes.
  • Laat deze uitlekken en haal ze door de lobbig geworden gelei.
  • Maak een schubbenpatroon aan de ontvelde zijde van de forel door de plakjes komkommer vanaf de kop dakpansgewijs in rijen op de vis te plakken.
  • Bestrijk beide zijden van de forel met de gelei.
  • Garneer de rug met stukjes zwarte olijf, plukjes peterselie en mayonaise.
  • Bestrijk de vis nogmaals met gelei.
  • Laat de rest van de gelei opstijven en snijd het in stukjes.
  • Leg deze rondom de vis.
  • Garneer met partjes limoen.

Kruidenmayonaise:

  • Klop de eidooier met mosterd en azijn door elkaar.
  • Voeg eerst druppelsgewijs en later iets sneller de olie toe, zodat er een vrij dikke (basis)mayonaise ontstaat.
  • Voeg kruiden, crème fraîche en kwark toe aan de mayonaise.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdun eventueel met slagroom.

Notities

Serveer de saus apart, gegarneerd met een toefje verse kruiden.
Voor dit gerecht zou ik een witte wijn aanbevelen die zowel fris als aromatisch is, om de delicatesse van de zalmforel aan te vullen. Een goede optie zou een Sauvignon Blanc zijn, bij voorkeur uit de Loire-vallei of Nieuw-Zeeland. De frisse zuren en de aroma's van groene kruiden en citrusvruchten in de wijn zullen goed samengaan met de vis en de kruidenmayonaise. Als je liever een rode wijn hebt, kun je kiezen voor een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir, omdat deze wijnen niet de smaken van het gerecht zullen domineren maar toch een mooie aanvulling kunnen zijn. Zorg ervoor dat de rode wijn niet te zwaar is, aangezien dit gerecht voornamelijk uit vis bestaat en een lichtere wijn beter past bij de delicate smaken.

Nutrition

koolhydraten: 10g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 2mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gerookte Zalm- en Palingbombe met Pittige Mierikswortelsaus

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
Porties: 4
calorieën: 380kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Bonbons:

Garnering:

Instructies

Bonbons:

  • Bekleed de flexipan vormen met plakjes gerookte zalm en zet ze koud.

Vulling:

  • Snijd de gerookte paling in stukjes en pureer deze in een keukenmachine met de mascarpone.
  • Klop de room lobbig en spatel deze door de paling-mascarpone massa.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroensap en roer er fijngehakte bieslook door.
  • Vul de halve bollen van de flexipan met het mengsel en dek ze af met plakjes gerookte zalm.
  • Zet ze koud.

Saus:

  • Klop de room bijna stijf en roer er de mierikswortel door.
  • Voeg de crème fraîche toe en roer door.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.

Garnering:

  • Pluk en was de frisée en zet deze op ijswater.

Dresseren:

  • Leg in het midden van de borden een zalm- en palingbombe.
  • Plaats op de bombe een toefje frisée met daarin enkele blaadjes pousse de blette.
  • Druppel de mierikswortelsaus eromheen.

Notities

Een verfijnd voorgerecht met de unieke smaken van gerookte paling en zalm, gecombineerd met een romige vulling en een pittige mierikswortelsaus. Perfect om je culinaire avontuur mee te beginnen.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay vormt een harmonieus geheel met de rijke smaken van dit voorgerecht.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 1.2mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gerookte Zalm- en Palingbombe met Pittige Mierikswortelsaus

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Voorgerechten
Porties: 4
calorieën: 380kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Bonbons:

Garnering:

Instructies

Bonbons:

  • Bekleed de flexipan vormen met plakjes gerookte zalm en zet ze koud.

Vulling:

  • Snijd de gerookte paling in stukjes en pureer deze in een keukenmachine met de mascarpone.
  • Klop de room lobbig en spatel deze door de paling-mascarpone massa.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroensap en roer er fijngehakte bieslook door.
  • Vul de halve bollen van de flexipan met het mengsel en dek ze af met plakjes gerookte zalm.
  • Zet ze koud.

Saus:

  • Klop de room bijna stijf en roer er de mierikswortel door.
  • Voeg de crème fraîche toe en roer door.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.

Garnering:

  • Pluk en was de frisée en zet deze op ijswater.

Dresseren:

  • Leg in het midden van de borden een zalm- en palingbombe.
  • Plaats op de bombe een toefje frisée met daarin enkele blaadjes pousse de blette.
  • Druppel de mierikswortelsaus eromheen.

Notities

Een verfijnd voorgerecht met de unieke smaken van gerookte paling en zalm, gecombineerd met een romige vulling en een pittige mierikswortelsaus. Perfect om je culinaire avontuur mee te beginnen.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay vormt een harmonieus geheel met de rijke smaken van dit voorgerecht.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 1.2mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaas met Pancetta en Doperwten Crème

Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Porties: 4
calorieën: 650kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Varkenshaas:

Rijstbord:

Doperwten Crème:

Instructies

Varkenshaas:

  • Snijd van de varkenshaasjes 16 biefstukjes van gelijke grootte.
  • Bestrooi met peper en wikkel er pancetta omheen.
  • Bak de biefstukjes aan beide zijden een minuut en laat op een bord afkoelen.

Rijstbord:

  • Fruit in de olie de sjalot, knoflook en tomaat.
  • Voeg de rijst toe en fruit deze ook even aan.
  • Voeg ras el hanout, bruchetta en water toe, breng aan de kook en bak vervolgens in een oven van 180 graden gedurende 20 minuten.
  • Voeg na het bakken een klontje boter en eventueel wat zout toe, roer goed om.
  • Schep de rijst in met olie bestreken siliconen rijstranden en druk goed aan.
  • Laat afkoelen.

Doperwten Crème:

  • Kook de doperwten beetgaar en giet ze af.
  • Fruit de sjalot in olie, voeg de erwten toe en zweet ze 2 minuten mee.
  • Voeg de gevogeltefond toe en breng aan de kook.
  • Pureer het geheel, zeef de erwtenpuree en voeg de room en crème fraîche toe.
  • Breng aan de kook, monteer met boter en breng op smaak met zout en peper.

Serveren:

  • Plaats metalen ringen in het midden van de borden en vul deze met de mesclun, druk licht aan en verwijder de ringen.
  • Stort de warme rijstranden op een plaat en zet deze op de mesclun.
  • Leg midden op de rijstrand een varkensmedaillon.
  • Verhit de doperwten crème en schep deze eromheen.
  • Druppel wat muntolie over de crème.
  • Garneer met een takje basilicum.

Notities

Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij de combinatie van varkensvlees en doperwten crème. De fruitige tonen van de wijn zullen de smaken van het gerecht aanvullen zonder te overheersen.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 38g | Zout: 1.5mg | Sugar: 8g

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde Eendenborst met Aardappel-Parmaham Taartje

Auteur: ChatGTP

Instructies

Eend:

  • Snijd de poten van de eenden af en pekel de binnenkant gedurende 6 uur in de koelkast.
  • Spoel het zout af, dep de poten droog en confijt ze in het ganzenvet in de oven op 150°C gedurende 1 uur.
  • Haal de poten uit het vet, laat ze afkoelen, verwijder de huid en pluk het vlees eraf.
  • Braad het borstvlees aan op het karkas in wat boter gedurende 5 minuten.
  • Laat afkoelen en snijd het borstvlees van het karkas af.
  • Bewaar tot gebruik.

Saus:

  • Hak de eendenkarkassen in stukken.
  • Snijd de prei, wortel, knolselderij en sjalot in blokjes.
  • Fruit de groenten aan in het braadvet van de eend, voeg de karkassen toe.
  • Snijd de sinaasappel in stukken en voeg deze toe.
  • Blus alles af met gevogeltefond, voeg laurier en foelie toe, breng aan de kook en laat tot de helft reduceren.
  • Passeer de saus en breng op smaak met zout en peper.

Taartje:

  • Schil de aardappelen, kook ze gaar en pureer ze.
  • Snijd de bosui in dunne ringen.
  • Meng de bosui met boter, crème fraîche en gekonfijte eendenpoten door de puree.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vet ringen in met olie en bekleed ze met Parmaham.
  • Vul de ringen met de aardappelvulling en zet ze koud.
  • Bak de ringen met het taartje in een oven op 180°C gedurende 6 minuten.

Bereiding:

  • Verwarm de saus.
  • Verwarm de eendenborsten in een oven op 160°C gedurende 5 minuten.
  • Snijd de eendenborsten in plakjes en houd ze warm.

Dresseren:

  • Plaats het aardappel-Parmaham taartje in het midden van de borden en verwijder de ringen.
  • Schep de saus eromheen.
  • Leg een plakje Parmaham op het taartje en een paar plakjes getrancheerde eendenborst erbovenop.
  • Geniet van je geroosterde eendenborst met aardappel-Parmaham taartje!

Recept afdrukken
No ratings yet

Basilicum Knoflooksaus

Recept categorieën: Bijgerecht
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Snipper het uitje fijn en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Smelt een klontje boter in een steelpannetje en fruit de knoflook en het uitje.
  • Voeg de crème fraîche en runderbouillon toe, breng het mengsel aan de kook en laat het
  • kort doorkoken.
  • Voeg de basilicumblaadjes toe en gebruik een staafmixer om de saus te pureren tot een
  • glad mengsel.
  • Bind de saus met een bindmiddel (allesbinder of maïzena) volgens de aanwijzingen op de
  • verpakking. Laat het nog even goed doorkoken.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Serveer de basilicum knoflooksaus als smaakvol bijgerecht bij vlees, vis of groenten.

Notities

Pas de dikte van de saus aan naar jouw voorkeur door meer of minder bindmiddel toe tevoegen.