Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappel Coupes met amandel

Recept categorieën: Fruit, Nagerecht, Noten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
  • Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes of partjes.
  • Verwarm het sinaasappelsap en los hierin de witte basterdsuiker op.
  • Neem de geweekte gelatine uit het water.
  • Knijp goed uit en los deze al roerend van de warmtebron af op in het warme sap.
  • Laat het sap met de gelatine afkoelen in een bak koud water.
  • Klop de crème fraîche op en spatel hier het sinaasappel-gelatinemengsel door.
  • Schep deze crème in coupes en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
  • Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin.
  • Schep de bruine suiker erdoor.
  • Bestrooi de toetjes hiermee en garneer met sinaasappel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige maissoep uit Mexico van appie

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Mexico
Dieët: Vegetarisch

Bereidingswijze

  • Rooster de peper in een koekenpan en snijd de zaadjes eruit
  • Boter verhitten in de pan en de ui en knoflook 3 min fruiten
  • Houd 4 lepels apart van de maïs en zet even weg
  • Doe de maïs in een pan en voeg de melk en rode peper toe, laat 10 min zachtjes koken
  • Daarna ga je de soep pureren met een staafmixer.
  • Snij de paprika in smalle reepjes
  • Crème fraîche en paprika door de soep roeren en even warm maken
  • Op smaak brengen met wat zout
  • Schep de soep in kommen en garneer met de overgebleven maïs en feta.

Tips / Opmerkingen

Doe er een broodje bij en je hebt een heerlijke maaltijdsoep!

Recept afdrukken
No ratings yet

Gnocchi met spruitjes en spekjes

Recept categorieën: Groenten, Pasta, Varkensvlees

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak de ui met de spekjes
  • Maak de spruiten schoon en 3 minuten koken
  • Wok de gnocchi
  • Doe alles in een ovenschaal
  • Maak van de kaas en crème fraîche en de geklopte eieren een sausje.
  • Giet dit over het spruiten mengsel heen en zet dit in het minuten midden van de oven op 180 graden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lamsfilet met sinaasappelsaus

Dit heerlijke gerecht gaat heel goed samen met hele fijne parel couscous.
Recept categorieën: Lamsvlees

Bereidingswijze

  • Doe het sap samen met de knoflook, ui, tijm, rozemarijn en honing in de panen laat het geheel zachtjes 15 min.
  • koken.
  • Pureer de saus tot een mooi glad geheel, evt.
  • verdikken met een beetje paneermeel.
  • Bak nu de lamsfilet in 4 minuten aan, blijft vanbinnen rosé.
  • Leg de filets op een bord en doe de saus nu door de bakboter en zo nodig laten inkoken.
  • Serveer nu de filets, samen met saus en sinaasappelschilletjes.
  • Zorg dat de couscous goed kruimelig is, geen klonters!
  • Zelf heb ik er nog geweekte abrikozen en pruimen bijgestaan, ter garnering van de couscous.
  • Als groenten heb ik 2 courgettes en 3 gekleurde paprika’s gegrild en warm opgediend, door elkaar.
  • Ziet er kleurig uit.

Recept afdrukken
No ratings yet

Parikasoep

Recept categorieën: Soep
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe 1/2 liter water in de pan en met de bouillonblokjes aan de kook brengen
  • Doe nu alle groente erbij en 15 min laten koken
  • Nu met een staafmixer alles pureren.
  • Opdienen met basilicum en crème fraîche.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinazietaart

Recept categorieën: Hartige taart, Vlees

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op onderwarmte voor op 180 graden
  • Rul het gehakt, samen met de tomaat, sjalot, knoflook en kruiden
  • Neem de ontdooide spinazie en giet heel goed af
  • Pak een grote kom en doe daar alles in en goed door elkaar husselen.
  • Bekleed een vorm met bladerdeeg en iets achter de hand houden om op te maken
  • Doe de spinazie in de vorm en snijdt reepjes van de rest van het bladerdeeg.
  • Leg de reepjes in ruitvormig over de spinazie heen.
  • Zet de vorm voor 10 minuten in de oven.
  • Zet de oven daarna op boven en onderwarmte en nu 30 minuten afbakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Maissoep

Recept categorieën: Soep
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui en knoflook op zacht vuur 3 min fruiten, doe er nu de peper bij en fruit 1 min
  • Doe nu de Mais erbij, maar wel 4 el apart houden voor de garnering
  • Melk en peper toevoegen en aan de kook brengen en 10 min op zacht vuur laten sudderen
  • Pak de staafmixer en pureer de soep tot een glad geheel.
  • Nu de peper en Vr fr erbij en zachtjes meekoken en roeren
  • Op smaak brengen met een snufje zout en dan in kommen verdelen.
  • Doe nu de peterselie erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Radijssoep met croutons

Lekker pittig soepje.
Recept categorieën: Soep
porties: 4

Bereidingswijze

  • Kook het groen met de aardappelen en uien en de bouillonblokjes
  • Snij de 8 radijsjes in plakjes
  • Pureer de soep
  • Doe de plakjes radijs nu bij de soep
  • De soep met crème fraîche en de croutons in kommen opdienen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Portobello gevuld met spekjes

Recept categorieën: Varkensvlees, Voorgerechten

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak de spekjes samen met de ui en paprika
  • Roer nu alles door elkaar met de crème fraîche en de basilicum erbij.
  • Vul hiermee de portobello’s
  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Bak de portobello’S in 15-18 min gaar

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelflensjes van Frans Huits

Recept categorieën: Groenten, Pannenkoeken
porties: 8 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • 500 gr aardappelen schillen en in water met zout in 20 minuten gaar koken.
  • Aardappelen fijnstampen, ½ ltr melk erdoor roeren en mengsel 1 uur laten afkoelen.
  • 4 El bloem, zout, 1 el tijmblaadjes, 4 eieren, 4 eiwitten en 2 el crème fraîche door aardappelmengsel roeren tot stevig beslag.
  • Klontje boter in grote koekenpan smelten, hierin kleine hoopjes beslag van 6 cm doorsnee scheppen.
  • Flensjes in 6-10 minuten gaar en lichtbruin bakken, flensjes halverwege keren.

Tips / Opmerkingen

Flensjes warm houden in voorverwarmde oven van 175°C.