Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelkoek met haring

Recept categorieën: Groenten, Vis
porties: 2 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

voor de garnering:

Bereidingswijze

  • Snijd de haringfilets van de graat en snijd ze in reepjes.
  • Hak de ui, dille en kervel.
  • Meng alles goed met de zure room en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Was de augurk, halveer hem in de lengte, verwijder met een lepel de zaadlijsten, snijd hem in plakjes en schep die door het haringmengsel.
  • Bak van de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking 2-4 koeken, schep op iedere
  • aardappelkoek enkele lepels haringsalade en garneer met forelkuit en imitatiekaviaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cha ca thang long

En toen: we zouden op vakantie gaan naar Viëtnam, maar mooi niet. 2 dagen voor vertrek brak ik mijn rug. Weg mooie reis. Maar wel een heerlijk recept gevonden.
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Vietnam

Equipment

ingrediënten

Voor de marinade:

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg daar de brokken vis, na eerst goed afgedept te hebben, in.
  • Schaal afdekken en 2 uur laten staan.
  • Weer de vis droog deppen en in een braadpan voorzichtig bakken, niet langer dan 5 min.
  • Voeg de gefruite ui en de peper toe en bestrooi met dille en pinda’s.
  • Maak er een komkommer salade bij en opdienen met witte rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kabeljauw met asperges en venkel uit de oven

Recept categorieën: Groenten, Ovenschotel, Pasta, Vis
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pak een ovenschaal en bedek de bodem met een beetje tomatensaus
  • Verdeel nu de groenten erover
  • Leg bovenop de kabeljauw haasjes, met een beetje peper en zout
  • Voeg nu de tomatensaus toe
  • Verwarm voor op een temp van 200 graden
  • Zet de schaal nu in de oven voor ong 15 min
  • Intussen kook je de tagliatelle en doe er een 1/2 bosje dille door en leg de mozzarella erop.

Tips / Opmerkingen

Leg de tagliatelle op het bord met dille en mozzarella
Erop schep je de kabeljauw met de groenten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen in roomsaus

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: België
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De aardappeltjes in weinig water met wat zout beetgaar koken, afgieten en warm houden.
  • Voor de saus de boter smelten, de bloem ineens toevoegen en tot een slap deegballetje roeren, dat van de wanden en de bodem van de pan loslaat.
  • De helft van de warme bouillon erbij schenken en de massa gladroeren, de rest van de bouillon erbij kloppen zodat een gladde saus ontstaat.
  • De room losroeren met een lepel hete saus, dit papje straalsgewijs door de saus kloppen en deze op smaak afmaken met citroensap, de wijn en peper.
  • De dille door de saus roeren en de aardappeltjes erin mee warmen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gegrilde zalm en peultjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen au gratin

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer alles glad.
  • Roer er dan deel voor deel de melk en de bouillon bij en maak op smaak met de wijn, de fijngesneden verse kruiden, de uitgeperste knoflook, zout, versgemalen peper en wat nootmuskaat.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes en kook die 1 minuut in ruim water met zout
  • (blancheren).
  • Laat ze uitlekken en leg ze in een beboterde ovenschaal.
  • Schenk de saus erover en bestrooi het gerecht met de geraspte kaas.
  • Zet de schotel op een rooster midden in een tot warm voorverwarmde oven (ca 200°C) en laat het gerecht in ca 45 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Shoarmabroodje met vegaballetjes

AllerHande 2006
Recept categorieën: Warme hapjes
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de frituurolie en verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Rasp de komkommers met een grove rasp (of snijd ze in plakken) en schep ze om in een kom met de yoghurt, de mayonaise, dille en knoflook.
  • Verdeel de balletjes in 3-4 porties en frituur ze per portie in 3 minuten gaar.
  • Verwarm de shoarmabroodjes volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd ze daarna open.
  • Schep nu in elk broodje wat komkommersalade en 3 of 4 balletjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige tuinerwtensoep met gerookte paling

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep, Vis
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In (soep)pan olie verhitten en bosui en helft van dille 1 minuut fruiten.
  • Tuinerwten (3 eetlepels bewaren) even meefruiten.
  • Bouillon erbij schenken en erwten in 3-4 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Met staafmixer soep pureren.
  • Krieltjes aan soep toevoegen en in 5-6 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Rest van erwten en roomkaas door soep roeren en kaas laten smelten.
  • Paling en rest van dille door soep roeren en even meewarmen.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper en over twee borden verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige mosselsoep met bosui en dille

AllerHande 2006
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de mosselen; gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg.
  • Breng de mosselen in de bouillon en de wijn aan de kook en laat ze 2-3 minuten koken, tot ze openstaan.
  • Neem de mosselen uit de pan.
  • Hang een zeef boven een andere pan, leg er een theedoek over en schenk het mosselkookvocht erop.
  • Neem de mosselen uit de schelp (bewaar 12 mosselen in de schelp).
  • Verhit de olie in een soeppan en fruit de bosui en bleekselderij 2-3 minuten.
  • Roer de crème fraîche erdoor, schenk het mosselvocht erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Warm de laatste 5 minuten de mosselen mee.
  • Bestrooi met dille.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige broccolipuree met dille

AllerHande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen.
  • In ruim water met wat zout aardappels in ca. 15 minuten gaarkoken.
  • Intussen broccoliroosjes van de stronk snijden.
  • Stronk dun schillen en in blokjes snijden.
  • Broccoliroosjes en-blokjes laatste 5 minuten van kooktijd aan aardappels toevoegen en beetgaar koken.
  • Aardappels en broccoli afgieten en fijnstampen.
  • Zure room en dille toevoegen en alles tot smeuïge puree roeren.
  • Puree op smaak brengen met enkele druppels citroensap, zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij zalm of andere vis.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met vissaus AllerHande

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan met ruim kokend water en wat zout fusilli in 10-12 minuten gaar koken.
  • In pan met dikke bodem boter laten smelten.
  • Bloem erdoor roeren en dit mengsel 2-3 minuten zachtjes bakken, zonder dat het gaat kleuren.
  • Al roerend een derde van melk erbij schenken en blijven roeren tot dikke gebonden saus ontstaat.
  • Scheut voor scheut rest van melk toevoegen om de saus te verdunnen.
  • Blijven roeren tot de saus mooi glad is.
  • Bouillontablet boven saus verkruimelen en knoflook erboven uitpersen.
  • Ui, kabeljauw en garnalen erdoor roeren en saus nog 10 minuten zachtjes verwarmen, tot
  • kabeljauw gaar is en uit elkaar valt.
  • Slagroom erdoor roeren en geheel nog even goed doorwarmen.
  • Dille erdoor roeren.
  • Pasta afgieten en over vier diepe borden verdelen.
  • Vissaus erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met broccoli.