Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm in kruidenmarinade

Allerhande 2002
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
porties: 6 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Bereidingswijze

  • Limoenen uitpersen.
  • In schaal marinade kloppen van limoensap, olie, zout, peper en suiker naar smaak.
  • Dille en helft van bieslook fijn knippen en door marinade roeren.
  • Zalm met scherp mes in dunne plakjes snijden.
  • Plakjes zalm in marinade leggen.
  • Schaal afdekken met plasticfolie en zalm minimaal 1 uur op koele plek laten marineren.
  • De vis 'gaart' zo in de marinade en verkleurt van transparant naar helderroze.
  • Plakjes na een halfuur voorzichtig omdraaien.
  • Plakjes zalm uit marinade nemen en op zes borden leggen.
  • Resterende marinade over zalm scheppen.
  • Garneren met rest van bieslook en blaadjes rucola.

Recept afdrukken
No ratings yet

Wortelsalade met radijs

Recept categorieën: Salade
Dieët: Vegetarisch
Auteur: odin.nl

ingrediënten

evtueel

Bereidingswijze

  • Meng radijsjes door de geraspte wortel en rooster de pijnboompitten in en droge pan.
  • Snijd eventueel het radijsloof fijn.
  • Maak de dressing en schep deze door de rauwkostsalade.
  • Meng eventueel het fijngesneden radijsloof er door en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tonijnroomsaus met pasta

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Saus
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tagliatelle gaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Courgette wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Tonijn afgieten.
  • In hapjespan olie verhitten.
  • Ui ca. 2 minuten bakken.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Courgette toevoegen en al
  • omscheppend ca. 3 minuten meebakken.
  • Wijn, tonijn, dille en slagroom toevoegen.
  • Saus al roerend aan de kook brengen en binden met allesbinder.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tagliatelle afgieten en op twee borden scheppen.
  • Saus erover verdelen.
  • Kappertjes erover strooien.
  • Garneren met toefjes peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tijgerbrood met eiersalade

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
  • Intussen van asperges bovenste 10 cm afsnijden (rest wordt niet gebruikt).
  • In weinig water en zout asperges in ca. 15 minuten beetgaar koken.
  • Laten uitlekken.
  • Paprikareepjes ca. 1 minuut onderdompelen in kokend water.
  • Eieren onder koud water afspoelen, pellen en fijnprakken.
  • Mayonaise, crème fraîche en dille erdoor mengen.
  • Op smaak brengen met wat zout en peper (= eiersalade).
  • Brood besmeren met boter.
  • Eiersalade over brood verdelen.
  • Paprikareepjes elk om 3 aspergepunten knopen, zodat bundeltjes ontstaan. Bundeltje op eiersalade leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rauwkostsalade met sandwiches

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Salade, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maïs afgieten en door salade scheppen.
  • In kommetje mayonaise, slagroom en dille tot sausje roeren.
  • Op smaak brengen met citroensap, zout en peper.
  • Brood dun besmeren met sausje.
  • Op vier sneetjes brood elk 3 plakjes ham leggen.
  • Andere sneetjes erop leggen, diagonaal doorsnijden en op bord leggen.
  • Rest van saus door salade scheppen en naast sandwiches scheppen.
  • Garneren met tuinkers.

Recept afdrukken
No ratings yet

Witlofsoep met gerookte forel

Recept categorieën: Soep, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
Auteur: Sonja van de Rhoer

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de sjalot of ui.
  • Maak het witlof schoon, was de struikjes en snijd ze in reepjes.
  • Houd 2 eetlepels gesneden witlof achter voor de garnering.
  • Smelt de boter en bak de sjalot of ui hierin glazig.
  • Doe het witlof erbij en bak het al roerend 1-2 minuten.
  • Blus met de witte wijn (of een scheut bouillon), roer alles door en schenk de bouillon erbij.
  • Breng alles aan de kook en laat de soep, afgedekt, ± 8 minuten zachtjes koken.
  • Warm de soep nog even goed door.
  • Snijd de gerookte forel in reepjes.
  • Knip de dille fijn en houd enkele takjes achter voor de garnering.
  • Schenk de room bij de soep en breng deze op smaak met zout en peper.
  • Schep er vlak voor het serveren de forel door en garneer met de achtergehouden reepjes witlof en de dille.

Tips / Opmerkingen

Variatietip 1:

Vervang de gerookte forel door rauwe of gekookte ham. Voeg dan tijdens het bakken van de sjalot of ui 1-2 theelepels mosterd aan de soep toe.

Variatietip 2:

Garneer met bieslook in plaats van dille.

Variatietip 3:

Neem geen visbouillon, maar groente- of vleesbouillon.

Info:

Witlof wordt - om ons als consument een plezier te doen -, helemaal op water gekweekt in plaats van in een laag aarde. Dit kan het hele jaar door en geeft schone, blanke witlof die amper hoeft te worden gewassen en niet meer bitter smaakt. Wel bevat deze witlof meer water en is hij minder compact dan de witlof van de koude grond. Het verwijderen van de kern of pit is in principe niet meer nodig. Het kenmerkende bittertje heeft de teler er de laatste jaren voor het grootste gedeelte uitgeteeld. Houdt u toch niet van het laatste beetje overgebleven bittere smaak, verwijder dan eventuele groene blaadjes van de struikjes.
Witlof blijft mooi blank van kleur als u er tijdens het koken enkele druppels citroensap aan toevoegen.
De groente kan in de koelkast ± één week worden bewaard, mits niet in plastic verpakt.
Honderd gram witlof bevat slechts 16 kilocalorieën en zit vol calcium, natrium, ijzer, koolhydraten en vitamine B1, B2 en wat C.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rauwkostsalade met sandwiches

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Broodjes, Lunch, Salade, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maïs afgieten en door salade scheppen.
  • In kommetje mayonaise, slagroom en dille tot sausje roeren.
  • Op smaak brengen met citroensap, zout en peper.
  • Brood dun besmeren met sausje.
  • Op vier sneetjes brood elk 3 plakjes ham leggen.
  • Andere sneetjes erop leggen, diagonaal doorsnijden en op bord leggen.
  • Rest van saus door salade scheppen en naast sandwiches scheppen.
  • Garneren met tuinkers.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zweedse balletjes in mosterd dillesaus

Hoofdgerecht,vlees
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Zweden
porties: 4
Auteur: maikel van den berg

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de boter in de koekenpan.
  • Bak hierin de gehaktballetjes op een middelhoog vuur bruin.
  • Schud de pan regelmatig.
  • Voeg de kastanjechampignons toe en bak het gerecht 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Schep alles regelmatig om.
  • Roer de wijn erdoor en stoof het gerecht nog 5 minuten.
  • Roer de mosterd, suiker, dille en room door het gerecht en laat alles op middelhoog vuur warm worden.
  • Breng het gerecht pittig op smaak met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappelrösti, haricots verts en
cranberrycompote.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidenrolletje

Smeuïge roomkaas, verse kruiden en knapperige noten. Samen opgerold tot een perfect voorgerecht. Uit de Allerhande 2002
Recept categorieën: Noten, Voorgerechten, Wraps
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hak de walnoten grof.
  • Verwarm de wraps in ca. 2 min. in een droge koekenpan.
  • Leg de wraps op een snijplank en besmeer dik met de roomkaas.
  • Strooi de walnoten erover.
  • Verdeel de takjes dille en bieslook over het midden van de wrap.
  • Pluk de blaadjes munt van de takjes en leg op de roomkaas.
  • Bestrooi de wraps met peper en zout.
  • Rol de wraps rond de vulling stevig op.
  • Bewaar de wraps tot gebruik in plasticfolie in de koelkast.
  • Haal de wraps uit de folie.
  • Snijd de zijkanten van de rol.
  • Snijd de rollen elk in 6 stukken.
  • Steek de rolletjes met een cocktailprikker vast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Koude komkommersoep met dille

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 min
Recept categorieën: Groenten, Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 55kcal

Equipment

Bereidingswijze

  • Komkommer wassen, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen.
  • Komkommer in stukjes snijden.
  • Sjalot pellen en snipperen. In pan boter verhitten.
  • Sjalot ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Komkommerstukjes, bouillontablet en 1/4 liter water toevoegen.
  • Komkommer in ca. 8 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Dille fijnhakken.
  • Soep met staafmixer pureren.
  • Dille en zure room erdoor roeren en soep op smaak brengen met zout en peper.
  • Laten afkoelen.
  • Soep in espressokopjes scheppen en serveren met flinterdun uitgestoken rondje geroosterde oudewijvenkoek.

Nutrition

Calorieën: 55kcal | koolhydraten: 7g | Eiwit: 1g | Vet: 4g