Zalm in kruidenmarinade
Allerhande 2002
porties: 6 personen
Equipment
ingrediënten
- 3 limoenen
- 6 eetlepels olijfolie
- zout
- versgemalen vierseizoenenpeper
- suiker
- 15 g dille verse
- 12½ gr bieslook verse
- 2 Schotse zalmhaasjes
- 30 g rucolasla
Bereidingswijze
- Limoenen uitpersen.
- In schaal marinade kloppen van limoensap, olie, zout, peper en suiker naar smaak.
- Dille en helft van bieslook fijn knippen en door marinade roeren.
- Zalm met scherp mes in dunne plakjes snijden.
- Plakjes zalm in marinade leggen.
- Schaal afdekken met plasticfolie en zalm minimaal 1 uur op koele plek laten marineren.
- De vis 'gaart' zo in de marinade en verkleurt van transparant naar helderroze.
- Plakjes na een halfuur voorzichtig omdraaien.
- Plakjes zalm uit marinade nemen en op zes borden leggen.
- Resterende marinade over zalm scheppen.
- Garneren met rest van bieslook en blaadjes rucola.