Venkelslaatje met Antwerps rookvlees
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 venkelknol
- 4 eetlepels druivepitolie
- 1 eetlepel wijnazijn
- ½ eetlepel citroensap
- 1 takje dille
- 8 radijsjes
- 200 gr rookvlees heel fijn gesneden
- peper
- zout
Bereidingswijze
- Reinig de venkelknol en snijd hem ,liefst met een snijmachine in heel fijne plakjes.
- Meng de olie met de wijnazijn, het citroensap, peper en zout.
- Doe het slaatje glanzen met de vinaigrette en verdeel het over 4 borden.
- Versier met sprietjes dille en dunne plakjes radijs, die een inkeping krijgen, zodat ze in golfbeweging kunnen worden gelegd.
- Drapeer de plakjes rookvlees op de rand van de borden.
Tips / Opmerkingen
Serveer met toost en een glaasje droge rosé.