Recept afdrukken
No ratings yet

Rookworstpasteitjes met Pittige Mosterdsaus

Bereidingstijd35 minuten
calorieën: 550kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd het grote plak bladerdeeg in vier gelijke kwarten.
  • Maak schuine inkepingen met een pizzasnijder op de onderste helft van de plakken bladerdeeg.
  • Maak de saus door grove mosterd, fijngesneden dille, honing en sambal te mengen.
  • Verdeel over elk plak bladerdeeg een theelepel van de saus (op de kant zonder inkepingen).
  • Snijd met een koksmes de uiteinden van de rookworst zodat deze mooi past in het bladerdeeg.
  • Leg de rookworst op de saus.
  • Vouw de kant met inkepingen voorzichtig over de worst en druk het bladerdeeg samen met een vork.
  • Smeer de bovenkant van de broodjes in met losgeklopt ei.
  • Bak de Rookworstbroodjes gedurende 24 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.

Notities

Een licht gekoelde rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir, vormt een mooie aanvulling op de hartige smaak van de rookworst en de pittige mosterdsaus.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 20g | Vet: 38g | Zout: 2mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Broodje Gyros met Tzatziki

Recept categorieën: Broodjes, Kip
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 2
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Gyros:

Instructies

Stap 1: Maak de Gyros Marinade

  • Meng in een ruime kom Griekse yoghurt met olijfolie, Gyros Kruidenmix, Hot & Spicy Kruidenmix, fijngesneden knoflooktenen en de rasp van de citroen.
  • Snijd de kippendijfilets in reepjes en voeg ze toe aan de marinade.
  • Meng goed door en laat de kip 1 tot 3 uur marineren in de koelkast.

Stap 2: Bereid de Tzatziki

  • Snijd de komkommer over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een theelepel.
  • Rasp de komkommer met een blokrasp en laat het uitlekken in een vergiet.
  • Druk met een lepel het overtollige vocht uit de komkommer.
  • Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje en voeg de uitgelekte komkommer toe.
  • Pers de knoflooktenen uit en voeg ze samen met een scheut extra vierge olijfolie toe aan de yoghurt.
  • Hak de muntblaadjes en peterselie fijn en voeg ze toe aan de tzatziki.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de tzatziki in de koelkast tot gebruik.

Stap 3: Bereid de Broodjes Gyros

  • Bak de naanbroden zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd de tomaat in plakken en de rode ui in dunne ringen.
  • Verwarm de friteuse voor op 170 graden Celsius en bak de frietjes goudbruin volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak de gemarineerde kipstukjes gaar in een droge koekenpan.
  • Beleg de naanbroden met een laagje tzatziki, plakken tomaat, frietjes, rode uienringen en de gyros.
  • Garneer de broodjes met grof gesneden peterselie en dille.
  • Serveer de broodjes Gyros direct en geniet ervan!

Notities

Nu ben je klaar om te genieten van deze heerlijke broodjes Gyros met zelfgemaakte tzatziki! Eet smakelijk!

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmpâté in Korstdeeg met Dillesaus

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zalm
calorieën: 1800kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de zalmpâté:

Optioneel:

Instructies

Bereiding:

  • Bladerdeegplakjes, na het ontdooien, in de ingevette bakvorm leggen en met een vork in de bodem een paar gaatjes prikken.
  • De zalm in de keukenmachine of met een vork pureren.
  • Voeg de losgeklopte eieren, slagroom, peper, zout, en eventueel gerookte zalmsnippers toe aan de zalmpuree.
  • Goed doorspatelen.
  • Doe het zalmmengsel in de bakvorm en dek het af met twee overgebleven bladerdeegplakjes, waarin een gaatje is gemaakt voor de vochtafvoer.
  • Bak het geheel in ongeveer 40 minuten in een oven op 180°C.

Bereiding dillesaus:

  • Meng mayonaise, kwark, een beetje witte wijn, en wat peper tot de gewenste sausdikte is bereikt.
  • Voeg fijngehakte dille toe aan de saus en roer goed door.

Notities

Opmerking: Zowel de zalmpâté als de saus kunnen van tevoren worden bereid.
Bij dit gerecht zou een droge witte wijn goed passen, bijvoorbeeld een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. Deze wijnen hebben vaak een frisse smaak met hints van citrus en passen goed bij de zalm en de dille in het gerecht.

Nutrition

Calories: 1800kcal | koolhydraten: 120g | Protein: 90g | Vet: 150g

Recept afdrukken
No ratings yet

Ingelegde Eieren

Recept categorieën: Hapjes
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Plaats de hardgekookte eieren in een glazen pot en bestrooi ze rijkelijk met de gehakte ui.
  • Breng in een pan de azijn, water en kruiden aan de kook en laat enkele minuten sudderen.
  • Giet dit mengsel over de uien en eieren in de pot.
  • Sluit de pot goed af en laat het geheel goed doortrekken voor gebruik.
  • Dit is lang houdbaar!

Notities

(PS: De eieren moeten zonder schaal in het glas worden geplaatst).
Geniet van deze ingelegde eieren als smakelijke hapjes!

Recept afdrukken
No ratings yet

Mousse van Asperges

Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 8 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

Voorbereiden:

  • Zonodig asperges schillen en in stukjes snijden (circa 12 hele asperges achterhouden).
  • Kook de asperges in kokend water in 5-10 minuten gaar.
  • Laat ze uitlekken.
  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water.
  • Pureer de warme asperges in een keukenmachine.
  • Los de uitgeknepen gelatine erin op.
  • Zeef het mengsel.
  • Meet 6 dl puree af en laat het al roerend afkoelen.
  • Klop de slagroom lobbig en meng het door de aspergepuree.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de zalm in dikke repen.

In vorm doen:

  • Doe 1/3 deel van de mousse in de cakevorm.
  • Leg de helft van de achtergehouden asperges en repen zalm erop.
  • Voeg de helft van de mousse toe, dan de rest van de asperges en zalm, en dek af met de rest van de mousse.
  • Zet de vorm afgedekt in de koelkast en laat het minstens 3 uur opstijven.

Afwerken:

  • Roer in een kom de crème fraîche door met dille, zout, peper en citroensap.
  • Garneer de mousse met zalmeitjes en takjes dille en/of groene asperges.
  • Serveer de saus apart.

Notities

Geniet van deze heerlijke mousse van asperges als voorgerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmcarpaccio

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
Feestdagen etc: Kerst
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de zalm in flinterdunne plakjes en verwijder eventuele donkere delen.
  • Schil de grapefruit dun en snijd de schil in heel dunne reepjes.
  • Kook de reepjes kort in kokend water en spoel ze daarna direct koud.
  • Pers de grapefruit uit en breng het sap op smaak met cayennepeper.
  • Marineer de zalm in het grapefruitsap en zet het afgedekt 1 uur in de koelkast.
  • Schik de lollo bionda op borden.
  • Leg de gemarineerde zalm erop en schenk de marinade erover.
  • Verdeel de blokjes avocado en kappertjes over de zalm.
  • Garneer indien gewenst met de reepjes grapefruitschil en takjes dille.

Notities

Variatie:

Voor een tonijnvariant: Schik 250 g rauwe tonijnfilet in zeer dunne plakjes op borden. Maak een dressing van 1 eetlepel Japanse sojasaus, 6 eetlepels druivenpitolie, 1/2-1 eetlepel balsamico-azijn en 2 eetlepels kippenbouillon. Breng op smaak met zout en peper. Schep 4 fijngehakte shiitake-paddenstoelen erdoor en serveer met lollo rosso.

Wijnadvies:

Bij zowel de zalmcarpaccio als de tonijnvariant past een volle droge witte wijn, zoals een Chablis. Geniet van dit verfijnde voorgerecht met een goed glas wijn!

Recept afdrukken
No ratings yet

Zeepaling met Broccolipuree

Hondshaai
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: België
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Voor het pocheervocht:

Instructies

  • Kook de broccoli beetgaar in gezouten water en de aardappelen gaar in gezouten water met het groentebouillonblokje.
  • Bereid de visbouillon met het kruidenblokje en pocheer de vis ongeveer 7 minuten hierin.
  • Houd de gepocheerde vis warm in aluminiumfolie in de oven op 70°C.
  • Neem een deel van het pocheervocht en laat dit tot de helft inkoken. Voeg room en dille toe, en voeg naar smaak wat citroensap toe.
  • Pureer de broccoli en aardappelen, en voeg de kruiden en het ei toe, samen met een scheutje olijfolie.
  • Serveer op een voorverwarmd bord, leg de vis overgoten met de saus en bestrooi met peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm Spinazierolletjes

Recept categorieën: Hapjes, Vis, Zalm
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Equipment

Instructies

  • Laat de spinazie uitlekken in een zeef.
  • Bedek een ovenschaal (32 x 39 cm) met bakpapier en verwarm deze in een voorverwarmde
  • oven op 200°C.
  • Druk de spinazie goed droog en hak hem grof.
  • Roer de eieren, melk en mineraalwater door de bloem.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de spinazie en geraspte kaas door het beslag.
  • Vet het bakpapier in.
  • Verdeel het beslag er gelijkmatig over en bak het 17-20 minuten in de oven.
  • Haal het uit de oven en laat het afkoelen.
  • Roer de roomkaas glad en strijk deze over de pannenkoek.
  • Verdeel 200 g zalm erover en besprenkel de vis met citroensap.
  • Rol de pannenkoek op met behulp van het bakpapier.
  • Snijd de rol in stukken.
  • Garneer met de overgebleven zalm, peterselie en dille.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmsausje

Recept categorieën: Bijgerecht, Saus, Vis, Zalm
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Meng de ingrediënten met een garde of lepel.
  • Het sausje is nu klaar.

Notities

Dit heerlijke sausje kan dienen als dip voor gerookte zalm

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm Papillot met Venkel en Witte Selder

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Bestrijk 4 vellen aluminiumfolie met olie.
  • Leg op elk vel een stuk zalmfilet. Kruid met peper, zout en dille.
  • Voeg de groenten toe.
  • Giet de witte wijn erover en vouw de pakketjes goed dicht.
  • Plaats ze ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.