Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Zorg ervoor dat je mooie eendenborsten hebt met het vel er compleet aan.
Dep de eendenborsten goed droog en snijd ze aan de velkant ondiep kruislings in op ongeveer 1½ centimeter afstand van elkaar.
Wrijf de eendenborsten in met versgemalen peper en een klein beetje zout, vergeet de insneden niet.
Bak de eendenborsten in een droge pan op matig hoog vuur aan de velkant.
Draai ze om en bak de andere zijde in het gesmolten eendenvet op matig vuur bruin.
De bedoeling is om het vet uit de eend goed te laten smelten en de huid krokant te bakken.
Haal de eendenborsten uit de pan wanneer ze een mooie kleur hebben.
Pak ze in aluminiumfolie en laat ze tien minuten rusten.
Het is belangrijk om ze niet te lang te bakken, want eendenborsten moeten binnenin roze en mals zijn.
Giet het overtollige braadvet af, maar laat wat achter in de pan.
Voeg een klontje boter toe om de saus te maken.
Laat de boter lichtbruin worden en blus deze af met vers sinaasappelsap.
Voeg sinaasappelmarmelade, versgemalen peper en wat zout (tenzij je gezouten boter hebt gebruikt, in welk geval je het zout moet aanpassen) toe.
Laat het geheel kort inkoken.
Proef de saus en voeg een druppel citroensap toe als deze te zoet is.
Je kunt ook een scheutje Grand Marnier of Triple Sec likeur toevoegen voor extra smaak.
Snijd de eendenborsten schuin in plakken.
Giet het vrijgekomen sap bij de saus en zorg ervoor dat de saus niet te dun wordt.
De dikte van de plakken zal je vertellen hoe gaar ze zijn.
Als de plakken nog roze van
binnen zijn, laat ze dan drie tot vier minuten opwarmen in de saus om ze precies goed te krijgen.
Warm de schaal en de saus goed op en leg de plakken eendenborst dakpansgewijs in de saus.
Serveer en geniet van je heerlijke eendenborsten in sinaasappelsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Eendenborsten in Sinaasappelsaus