Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
Instructies
- Schil met een scherp mesje het geel van de helft van de citroenen en snijd dit in zeer smalle reepjes of gebruik een zesteur.
- Kook de zestes drie minuten in kokend water.
- Giet af en laat ze uitlekken.
- Breng 10 cl water aan de kook en los hier de suiker in op.
- Voeg de zestes toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
- Snijd 4 ananas schijven in blokjes.
- Verhit het klontje boter en de olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes ananas.
- Keer regelmatig zodat de ananas een mooi kleurtje krijgt.
- Zet de wasemkap uit en flambeer de ananas met de rum.
- Voeg de zestes toe met 2 eetlepels van het vocht.
- Snijd de geschilde citroen door midden en knijp uit over de ananas.
- Meng dit alles goed door elkaar.
- Snijd de eendenborst aan de velkant kruislings in.
- Bak de eendenborst 7 minuten op de velkant, draai dan om en bak nog een minuut of 5.
- Haal de eendenborst uit de pan en laat hem 10 min rusten onder aluminiumfolie.
- Snijd de eendenborst in plakken.
- Verdeel de ananas over de borden en leg er de plakken eendenborst op.
- Snijd plakken van de overgebleven citroen en serveer deze erbij.
Voedingswaarden
Calories: 461 kcal