Recept afdrukken
No ratings yet

Zeebaars met Parmezaanse Kaas

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Wereldkeuken
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak een mengsel van Parmezaanse kaas, broodkruim, citroenrasp, zout en peper.
  • Bestrooi de visfilets aan beide zijden met zout en peper.
  • Klop de eieren los in een diep bord en haal de visfilets aan beide kanten door het ei.
  • Druk de filets stevig in het kaasmengsel.
  • Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan tot ze dampen en bak de filets ongeveer 4 minuten per kant, tot ze gaar en goudbruin zijn.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm Spinazierolletjes

Recept categorieën: Hapjes, Vis, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Equipment

Bereidingswijze

  • Laat de spinazie uitlekken in een zeef.
  • Bedek een ovenschaal (32 x 39 cm) met bakpapier en verwarm deze in een voorverwarmde
  • oven op 200°C.
  • Druk de spinazie goed droog en hak hem grof.
  • Roer de eieren, melk en mineraalwater door de bloem.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de spinazie en geraspte kaas door het beslag.
  • Vet het bakpapier in.
  • Verdeel het beslag er gelijkmatig over en bak het 17-20 minuten in de oven.
  • Haal het uit de oven en laat het afkoelen.
  • Roer de roomkaas glad en strijk deze over de pannenkoek.
  • Verdeel 200 g zalm erover en besprenkel de vis met citroensap.
  • Rol de pannenkoek op met behulp van het bakpapier.
  • Snijd de rol in stukken.
  • Garneer met de overgebleven zalm, peterselie en dille.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm Quiche

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat het bladerdeeg ontdooien en gebruik het om een springvorm te bekleden.
  • Prik met een vork enkele gaatjes in het bladerdeeg.
  • Maak de zalm los met een vork.
  • Klop de eieren met de room, sherry, peper, zout, kaas en de peterselie goed door elkaar.
  • Meng dit met de zalm.
  • Giet het zalm-ei-mengsel in de met bladerdeeg beklede springvorm.
  • Leg bovenop de zalm de plakken ananas.
  • Bak de quiche gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 ºC, tot deze mooi
  • goudbruin is.

Tips / Opmerkingen

Serveer de quiche met een gemengde of pittige salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Echte Saoto Soep

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Suriname
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snijd ze in miniatuur frietjes, zo klein mogelijk.
  • Verhit royale hoeveelheid zonnebloemolie in een wok en frituur de aardappeltjes tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Bak de kipfilets, laat ze afkoelen en pluk ze in kleine hapklare reepjes.
  • Hak de ui en knoflook fijn,snijd de laos in schijfjes en het citroengras in stukken van ongeveer 4 cm.
  • Verhit wat zonnebloemolie in een soeppan, fruit hierin de knoflook en ui.
  • Laat het even afkoelen en voeg vervolgens water, de salambladeren, citroengras,
  • pimentkorrels en laos toe.
  • Voeg ook een paar ongesneden selderijstengels toe.
  • Laat dit zachtjes doorkoken.
  • In de tussentijd snijd je de spitskool, hak je de selderij en als je dit nog niet hebt gedaan, kook je ook de rijst en eieren.
  • Breng de getrokken bouillon op smaak met Maggiblokjes.

Voor elke kom soep:

  • Voeg eventueel wat rijst en een ei toe aan de bodem van de kom.
  • Leg daar wat kip bovenop.
  • Plaats een beetje spitskool bovenop de kip en voeg vervolgens wat tauge toe.
  • Bestrooi de soep met mini-frietjes en gebakken uitjes.
  • Garneer met wat selderij.
  • Giet de bouillon eroverheen.
  • Serveer deze soep met ketjap-sambal.

Tips / Opmerkingen

Het is belangrijk om de bouillon direct voor het serveren over de overige ingrediënten te gieten, zodat ze lekker knapperig en smaakvol blijven.
Dit gerecht vereist wat voorbereidingstijd, maar is perfect om aan een grote groep mensen tegelijk te serveren.
Stel een tafel op met alle ingrediënten en plaats de bouillon in het midden.
Op deze manier kunnen gasten zichzelf bedienen naar eigen smaak, en jij kunt je bezighouden met je gasten.
Je kunt de 'mini-frietjes' ook kant-en-klaar kopen bij de toko.
Geniet van deze heerlijke authentieke Saoto Soep!

Recept afdrukken
No ratings yet

Druiventaart

Deze druiventaart is een heerlijk gebak om van te genieten.
Recept categorieën: Gebak
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kneed de zachte boter met de suiker tot het een glad mengsel is.
  • Voeg dan een heel ei toe.
  • Als het mengsel glad is, voeg dan de bloem en een snufje zout toe.
  • Kneed het deeg tot een bal en laat het minstens 1 uur rusten.
  • Rol het deeg uit en leg het in een taartvorm.
  • Prik de bodem in met een vork.
  • Schik de blauwe druiven in het midden van het deeg, in de vorm van een tros, en vul de rest van de ruimte met witte druiven.
  • Klop 2 eieren, de room, en de suiker.
  • Giet dit mengsel over de druiven.
  • Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 40 minuten.
  • Dien de taart lauw op, eventueel bestrooid met poedersuiker.
  • Deze druiventaart is een heerlijke traktatie, perfect voor bij de koffie of als dessert.
  • Geniet ervan!

Recept afdrukken
No ratings yet

Droomkoek

Dit Deense recept voor droomkoek levert een smaakvol gebak op.
Recept categorieën: Koek
Land van herkomst: Denemarken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Kluts 4 eieren met 300 g witte basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker tot het goed schuimend is. Meng dit eimengsel met 250 g zelfrijzend bakmeel.
  • Kook 2 dl melk in een pannetje met 50 g boter en meng dit voorzichtig in het deeg.
  • Doe dit in een platte vorm (24x32 cm) en bak het in de onderste helft van de oven gedurende 20 minuten op 200 ºC.
  • Terwijl de cake bakt, bereid je de vulling.
  • Smelt 125 g boter, 100 g gemalen kokos, 250 g donkerbruine basterdsuiker en ½ dl melk in een pannetje.
  • Giet de vulling over de cake en verdeel deze gelijkmatig.
  • Zet het geheel onmiddellijk weer terug in de oven die je inmiddels hebt ingesteld op 225 ºC en bak het nog eens 5 minuten.
  • Haal de cake uit de oven, laat hem afkoelen en snijd hem in stukken.
  • Dit heerlijke gebak is perfect om te serveren met koffie of thee.

Recept afdrukken
No ratings yet

Droge vlaai

Dit Belgische recept voor droge vlaai is een heerlijk gebak.
Recept categorieën: Gebak, Koek, snoep, taart, gebak, Taart
Land van herkomst: België
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Voeg het zelfrijzend bakmeel, vanillesuiker en de helft van de suiker samen.
  • Klop de eieren met de andere helft van de suiker tot het mengsel wit is.
  • Meng dit goed met een garde door het meel.
  • Zorg ervoor dat de boter goed zacht is, verwarm de boter eventueel een beetje en roer ze goed mee onder het beslag.
  • Beboter en bebloem een bakvorm.
  • Doe het deeg in een spuitzak en spuit de onderste laag in de vorm.
  • Smeer een laag abrikozenjam over de onderste laag en spuit de bovenste laag erop.
  • Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en strooi er eventueel nog wat suiker over.
  • Bak de koek in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 25 minuten.
  • Laat afkoelen en serveer.
  • Geniet van deze heerlijke, zoete vlaai.

Recept afdrukken
No ratings yet

Donuts

: Deze heerlijke donuts zijn een traktatie om van te genieten.
Recept categorieën: Gebak
Land van herkomst: America
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Decoraties voor de donuts zoals:

Bereidingswijze

  • In een kom, meng de suiker en vanillesuiker met de boter en eieren grondig.
  • Voeg de melk, vanillearoma, snufje zout en nootmuskaat toe.
  • Meng opnieuw.
  • Voeg geleidelijk de bloem en het bakpoeder, gezeefd, toe aan het mengsel.
  • Kneed goed totdat je een deeg hebt.
  • Leg het deeg op een met bloem bestoven werkoppervlak en druk het plat tot ongeveer 1 cm dik.
  • Gebruik een donutvorm om donuts uit het deeg te snijden.
  • Verhit een diepe koekenpan met zonnebloemolie om te frituren.
  • Zorg ervoor dat de olie heet is.
  • Bak de donuts een paar tegelijk tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Je kunt de donuts decoreren met gesmolten chocolade, poedersuiker of andere decoraties
  • terwijl ze nog warm zijn.
  • Geniet van je zelfgemaakte donuts!

Recept afdrukken
No ratings yet

Deeg Sterretjes

Recept categorieën: Gebak
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop de eieren met suiker en vanillesuiker tot het mengsel schuimig is.
  • Voeg de melk toe en klop door.
  • Zeef de bloem in een andere kom en giet het ei melk mengsel erbij.
  • Klop tot een glad beslag.
  • Verhit de frituurolie tot 190°C.
  • Verwarm een ster figuurtje in de hete olie.
  • Doop het figuurtje in het beslag en laat overtollig beslag afdruipen.
  • Frituur het figuurtje tot het lichtbruin is.
  • Laat de sterretjes uitlekken en bestrooi ze met poedersuiker.

Recept afdrukken
No ratings yet

Dadar isi

Recept categorieën: Bijgerecht, Vlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak een boemboe van de kruiden en fruit deze in wat olie.
  • Voeg de santen, het gehakt, en de aangelengde bloem toe en laat het geheel droog worden in de pan.
  • Maak van de eieren een omelet, schep het gehaktmengsel in het midden en rol de omelet op.
  • Serveer als bijgerecht bij nasi goreng, bami goreng, of als snack.