Recept afdrukken
No ratings yet

Geitenkaasgnocchi met spinazie en truffelolie

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom ricotta, geitenkaas, griesmeel, 100 g bloem en eieren tot deeg kneden.
  • Helft van pecannoten erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper, 10 minuten laten rusten.
  • In koekenpan paprikareepjes in helft van olijfolie 5 minuten zachtjes bakken.
  • Bestrooien met zout en peper. Deel van bloem op plat bord strooien.
  • Met rest van bloem handen bestuiven en ca. 24 balletjes maken van deegmengsel.
  • Als het niet compact genoeg is, wat meer bloem toevoegen.
  • Indien het te droog is, wat extra losgeklopt ei toevoegen.
  • Deegballetjes (= gnocchi) door bloem rollen en op groot bord leggen (niet op elkaar!).
  • Gnocchi en paprikareepjes tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • In pan bouillon aan de kook brengen, vuur dan lager draaien.
  • Helft van gnocchi in hete bouillon laten glijden en in 10 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Gnocchi met schuimspaan uit pan nemen en warmhouden.
  • Rest van gnocchi op zelfde wijze .
  • Intussen in wok rest van olijfolie verhitten en spinazie in gedeelten al omscheppend laten slinken.
  • Laatste minuut munt erdoor scheppen en even meewarmen.
  • Spinazie op smaak brengen met zout en peper.
  • (In magnetron) paprikareepjes 30 seconden verwarmen.
  • Gnocchi, spinazie en paprikareepjes over vier borden verdelen.
  • Truffelolie erover sprenkelen en gerecht met rest van pecannoten bestrooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Superhamburger

Recept categorieën: Brunch, Lunch, Rundvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Korsten van brood snijden.
  • Uit 12 sneden brood rondjes steken van ongeveer 10 cm doorsneden (bijvoorbeeld met leeg
  • conservenblik).
  • Rest brood in keukenmachine verkruimelen.
  • Gehakt mengen met zout, peper, 1 ei en broodkruim.
  • Van gehakt 8 platte schijven vormen van ca. 10 cm doorsnede.
  • Rest eieren in 7 minuten hard koken.
  • In koekenpan margarine verhitten.
  • Hamburgers in 8 min bruin en gaar bakken.
  • Halverwege keren.
  • Intussen broodrondjes roosteren.
  • Tomaten in plakjes snijden.
  • Sla schoonmaken en in reepjes snijden.
  • Dressing roeren van mayonaise en azijn.
  • Eieren pellen en in plakjes snijden.
  • Grootste deel sla mengen met plakjes ei, helft van tomaten en dressing.
  • Van broodrondjes 4 op borden leggen.
  • Deel van sla erop leggen.
  • Gehaktschijf erop leggen, plakje tomaat erop leggen en tomatenketchup erop spuiten.
  • Afdekken met broodrondje en alles herhalen.

Tips / Opmerkingen

Hamburger met salade serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinaziesalade met spekjes en aardappel

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, in blokjes snijden en 5 minuten koken.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In koekenpan margarine verhitten en aardappelblokjes met ui 15 minuten bakken.
  • In andere koekenpan spekreepjes knapperig bakken.
  • In pan ruime hoeveelheid water met eieren aan de kook brengen.
  • Als water kookt, eieren nog 8 minuten koken.
  • Eieren laten schrikken onder koud water, pellen en in plakjes snijden.
  • Tomaten wassen en in partjes snijden.
  • Tomaten, spinazie en dressing mengen en over vier borden verdelen.
  • Met ei garneren.
  • Spekjes, aardappelblokjes en ui door elkaar scheppen en bij salade serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinaziesalade met spekjes en aardappel

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, in blokjes snijden en 5 minuten koken.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In koekenpan margarine verhitten en aardappelblokjes met ui 15 minuten bakken.
  • In andere koekenpan spekreepjes knapperig bakken.
  • In pan ruime hoeveelheid water met eieren aan de kook brengen.
  • Als water kookt, eieren nog 8 minuten koken.
  • Eieren laten schrikken onder koud water, pellen en in plakjes snijden.
  • Tomaten wassen en in partjes snijden.
  • Tomaten, spinazie en dressing mengen en over vier borden verdelen.
  • Met ei garneren.
  • Spekjes, aardappelblokjes en ui door elkaar scheppen en bij salade serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebraden ananas met vloeibaar chocoladecakeje

Allerhande 2006
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Een vanillestokje opensnijden, merg eruit schrapen en door helft van suiker roeren.
  • Onder- en bovenkant van ananas snijden.
  • Ananas rechtop op snijplank zetten, van bovenaf schil in repen eraf snijden en bruine pitjes
  • wegsnijden.
  • Overige 2 vanillestokjes in de lengte halveren.
  • Met satéstokje in ananas 4 diepe inkepingen maken en telkens half vanillestokje hierin steken.
  • Kruidnagels evenredig verdeeld in ananas prikken.
  • Oven voorverwarmen op 160 °C.
  • In pan ananas in 50 g boter aanbraden en uit pan nemen.
  • Honing en 50 g suiker door bakboter roeren en laten oplossen.
  • Room door honingmengsel roeren.
  • Ananas met honingmengsel in ovenschaal leggen en in midden van oven 1 uur braden, elk kwartier kwartslag draaien.
  • Ovenschaal uit oven nemen, azijn toevoegen en ananas laten afkoelen.
  • Ananas met braadvocht in afgesloten plastic zak minimaal 24 uur in koelkast laten liggen, zodat smaak zich kan ontwikkelen.
  • In grote pan laag water aan de kook brengen.
  • Chocolade boven kleinere pan verbrokkelen en 100 g boter in klontjes toevoegen.
  • In kom eieren met 50 g suiker loskloppen.
  • Rest van suiker over espressokopjes verdelen en binnenkant van kopjes ermee bedekken.
  • Vuur laag draaien en kleine pan in pan met kokend water hangen.
  • Chocolade al roerend laten smelten.
  • Pannetje van vuur nemen en eimengsel erdoor roeren.
  • Bloem er voorzichtig door spatelen.
  • Chocoladebeslag over kopjes verdelen en koel zetten.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Ananas opnieuw in saus verwarmen.
  • Ananas uit saus nemen, in vieren snijden en harde kern verwijderen.
  • Rest van (koude!) boter in blokjes snijden, ineens aan warme saus toevoegen en met garde snel door saus kloppen, tot saus licht bindt.
  • Saus warm houden.
  • Kopjes met chocoladebeslag op rooster in midden van oven schuiven en ca. 10 minuten bakken zodat buitenkant gestold, maar binnenkant nog vloeibaar is.
  • Chocoladecakejes uit oven nemen en minimaal 2 minuten laten rusten.
  • Voorzichtig op buitenkant van cakeje kloppen of deze stevig genoeg aanvoelt.
  • Zo niet, nog even laten staan.
  • Niet in cakejes prikken!
  • Op elke kopje bord leggen, omkeren en 30 seconden laten rusten.
  • Kopjes van cakejes af tillen.
  • Ananas met saus ernaast scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met vanilleroomijs.

Recept afdrukken
No ratings yet

Franse boerenomelet

Allerhande 2005
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In wok 2 eetlepels olie verhitten en ui, paprika en courgette omscheppend 5 minuten bakken.
  • Tomatenblokjes toevoegen en nog 2 minuten bakken.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Groenten op laag vuur warm houden.
  • Eieren loskloppen met zout en peper.
  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en van kwart van eimengsel omelet bakken.
  • Met rest van ei en olie zo nog 3 omeletten bakken.
  • Warm houden in aluminiumfolie.
  • Omeletten op vier borden leggen.
  • Groenten op onderste helft van omeletten scheppen en camembert hierover verdelen.
  • Omeletten over vulling vouwen en serveren met volkorenbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Flensjes met mandarijn

Allerhande 2005
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel de mandarijnen, haal de partjes los en snijd met een scherp mesje de vliesjes weg (vang het sap op).
  • Roer een flensjesbeslag van de bloem met een mespunt zout,de eieren,melk en gesmolten boter.
  • Verhit telkens een beetje boter in een kleine koekenpan (15-18 cm) en laat een juslepel beslag over de bodem uitvloeien.
  • Keer de flensjes als de bovenkant droog is en bak ook de onderkant goudbruin.
  • Maak zo een stapel van 8 flensjes op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Vouw de flensjes in vieren en leg ze op vier borden.
  • Schep de mandarijnpartjes erbij en stuif er eventueel poedersuiker over.

Tips / Opmerkingen

Lekker met (walnoten)roomijs.

Recept afdrukken
No ratings yet

Flensje met sinaasappel amandelboter

Allerhande 2004
Recept categorieën: Dessert, Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Amandelen fijnhakken en in droge koekenpan kort roosteren.
  • In kom 2 eieren met olie, melk en mespunt zout loskloppen.
  • Bloem boven eimengsel zeven en erdoor roeren.
  • In kommetje 2 eetlepels boter met honing en dooier loskloppen.
  • Sinaasappel schoonboenen, boven kommetje helft van schil raspen.
  • Rasp met amandelen door botermengsel roeren.
  • Sinaasappel dik schillen en partjes met scherp mesje tussen vliesjes uit snijden.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag klontje boter smelten en van beslag 4 flensjes bakken.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Flensjes zo in schaaltjes leggen dat ze ruim over rand hangen.
  • In elk schaaltje ½ eetlepels sinaasappel-amandelboter scheppen en schaaltjes nog 10 minuten in midden van oven zetten.
  • Sinaasappelpartjes over flensjes verdelen en bol ijs erin scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Eieren in gerookte zalm

Allerhande 2006
Recept categorieën: Ei, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard.
  • Spoel ze af onder koud stromend water, pel ze en laat ze afkoelen.
  • Bekleed de bodem en wand van de ingevette kopjes met plasticfolie.
  • Bekleed ze daarna met plakjes gerookte zalm.
  • Meng de Hüttenkäse met bieslook en dille en breng hem op smaak met zout en (citroen)peper.
  • Schep in elk vormpje een lepel van dit mengsel en duw er dan een ei in met de spitse kant naar beneden.
  • Schep er Hüttenkäse op, verdeel die rond het ei en druk alles goed aan.
  • Dek de bovenkant af met een stukje zalm en zet de vormpjes minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
  • Verwijder de grove steeltjes uit de waterkers en verdeel de blaadjes over vier bordjes.
  • Keer op elk bordje een kopje en trek het vormpje voorzichtig omhoog.
  • Garneer eventueel met een takje verse dille.

Tips / Opmerkingen

Lekker met vers geroosterde plakjes stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ei uit de oven met dragon

Allerhande 2006
Recept categorieën: Brunch, Ei, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Meng de slagroom met de dragon en zout en peper naar smaak.
  • Verdeel de dragonroom over de ovenschaaltjes.
  • Breek boven elk schaaltje een ei en zet de schaaltjes in de braadslee.
  • Schenk heet water in de braadslee tot 1 centimeter onder de randen van de schaaltjes.
  • Zet de braadslee in het midden van de oven en bak de eieren in 15 minuten gaar.

Tips / Opmerkingen

Lekker met geroosterd brood en roomboter.
Geen gedroogde dragon in huis?
Met een eetlepel verse bieslook smaakt dit gerecht ook erg lekker.