Griekse Feta Gehaktballen

Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g gekruid gehakt
  • 16 Feta blokjes 4 per gehaktbal
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 ei
  • ½ ui fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • Boter om te bakken

Instructies

  • Kneed het ei door het gehakt in een grote kom.
  • Voeg de gesnipperde ui, geperste knoflook, peper en zout toe aan het gehakt en kneed alles goed door elkaar.
  • Verdeel het gehaktmengsel in vier gelijke delen.
  • Druk 3-4 blokjes feta in het midden van elk gehaktmengsel en vorm er dan een bal van.
  • Verhit flink wat boter in een pan op middelhoog vuur.
  • Leg de gehaktballen voorzichtig in de pan en laat ze rustig bruin worden gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Verhoog vervolgens het vuur een beetje om een mooie bruine kleur te krijgen en bak nog eens 5 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze Griekse gehaktballen met feta passen goed bij een frisse Griekse witte wijn, zoals Assyrtiko, of een lichte rode wijn zoals Xinomavro.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 18 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Griekenland