Couscous met feta, spinazie en fruit
Allerhande 2006
porties: 2 personen
ingrediënten
- 125 g gewelde tutti frutti in kleine stukjes
- 300 g couscous
- 2 zakken panklare spinazie à 300 g
- 1 zakje verse koriander 15 g, fijngesneden
- 200 g feta verbrokkeld
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 sjalotten gesnipperd
Bereidingswijze
- Roer de tuttifrutti in een grote kom door de droge couscous.
- Schenk er 500 ml kokend water over.
- Laat de couscous 10 minuten staan tot al het water is opgenomen.
- Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten zachtjes.
- Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat hem op hoog vuur al omscheppend slinken.
- Ga door tot al het vocht verdampt is.
- Meng de couscous met de koriander en de helft van de feta, breng op smaak met zout en peper.
- Serveer het couscous mengsel met de spinazie ernaast en strooi de rest van de feta over het gerecht.