Zomerse minestronesoep
Allerhande 2002
porties: 4 personen
ingrediënten
- 30 g fusilli pasta
- 2 kleine rode uien
- 1 teentje knoflook
- 150 g haricots verts
- 8 snijbonen
- 4 stengels bleekselderij
- ½ venkelknol
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 tablet groentebouillon
- 1 ciabattina
- 4 eetlepels pesto
- 15 g basilicum verse
- 100 g Parmezaan geraspte
Bereidingswijze
- Pasta beetgaar koken.
- Pasta overdoen in vergiet, afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.
- Ui pellen en in dunne ringen snijden.
- Knoflook pellen en fijnsnipperen.
- Steeltjes van haricots verts snijden.
- Snijbonen schuin in ruiten snijden.
- Bleekselderij dun schillen en schuin in ruiten snijden.
- Venkelknol schoonmaken en in dunne parten snijden.
- Venkelgroen fijnsnijden en apart houden.
- In ruime pan olie verhitten, knoflook en ui 2 minuten zachtjes bakken.
- Bouillontabletten erboven verkruimelen en 1,5 liter water toevoegen.
- Bouillon aan de kook brengen.
- Alle groenten in de pan doen en ca. 7 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn.
- Pasta en venkelgroen door soep roeren en nog 3 minuten meekoken.
- Zijkanten van broodje snijden en brood in 4 plakken snijden.
- Sneetjes in broodrooster goudbruin roosteren en besmeren met 1 eetlepel pesto.
- Steeltjes van basilicum halen, grote blaadjes in stukken scheuren.
- Soep in vier diepe borden doen, in elk bord 1 pestobroodje leggen, garneren met blaadjes basilicum.
Tips / Opmerkingen
Kaas er apart bij serveren.