Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerse minestronesoep

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pasta beetgaar koken.
  • Pasta overdoen in vergiet, afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.
  • Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • Steeltjes van haricots verts snijden.
  • Snijbonen schuin in ruiten snijden.
  • Bleekselderij dun schillen en schuin in ruiten snijden.
  • Venkelknol schoonmaken en in dunne parten snijden.
  • Venkelgroen fijnsnijden en apart houden.
  • In ruime pan olie verhitten, knoflook en ui 2 minuten zachtjes bakken.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen en 1,5 liter water toevoegen.
  • Bouillon aan de kook brengen.
  • Alle groenten in de pan doen en ca. 7 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn.
  • Pasta en venkelgroen door soep roeren en nog 3 minuten meekoken.
  • Zijkanten van broodje snijden en brood in 4 plakken snijden.
  • Sneetjes in broodrooster goudbruin roosteren en besmeren met 1 eetlepel pesto.
  • Steeltjes van basilicum halen, grote blaadjes in stukken scheuren.
  • Soep in vier diepe borden doen, in elk bord 1 pestobroodje leggen, garneren met blaadjes basilicum.

Tips / Opmerkingen

Kaas er apart bij serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van fusilli en paprika

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Pasta, Salade
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Paprika's op bakplaat in oven leggen en in ca. 20 minuten zacht laten worden. Halverwege paprika's keren.
  • Uit oven in schaal leggen, afdekken en ca. 10 minuten laten staan.
  • Intussen fusilli koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Broccoliroosjes van stronk snijden.
  • In pan met weinig water en zout broccoliroosjes in ca. 4 minuten beetgaar koken. Broccoli in zeef onder koud water afspoelen.
  • Met puntig mesje inkeping in paprika's maken en vocht boven kom opvangen.
  • Met mesje velletjes van paprika's trekken.
  • Paprika's halveren en zaadlijsten verwijderen.
  • Vruchtvlees in reepjes snijden.
  • Korstjes van geitenkaas snijden.
  • Geitenkaas en ham in blokjes snijden.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • Sap bij paprikavocht schenken.
  • Knoflookpellen en erboven uitpersen.
  • Basilicum erboven fijnknippen.
  • Olie en azijn toevoegen.
  • Met staafmixer tot glad gebonden saus mengen.
  • Fusilli afgieten en met paprikareepjes, broccoli, geitenkaas en ham door saus scheppen.
  • Salade laten afkoelen.
  • In koelkast in ca. 1 uur door en door koud laten worden.

Bereiden:

  • Salade nogmaals doorscheppen. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van fusilli en paprika

Aller Hande 1996
Voorbereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd5 minuten
wachten1 Uur
Recept categorieën: Pasta, Salade
Calorieën: 55kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Paprika's op bakplaat in oven leggen en in 20 minuten zacht laten worden.
  • Halverwege paprika's keren.
  • Uit oven in schaal leggen, afdekken en 10 minuten laten staan.
  • Intussen fusilli koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Broccoliroosjes van stronk snijden.
  • In pan met weinig water en zout broccoliroosjes in 4 minuten beetgaar koken.
  • Broccoli in zeef onder koud water afspoelen.
  • Met puntig mesje inkeping in paprika's maken en vocht boven kom opvangen.
  • Met mesje velletjes van paprika's trekken.
  • Paprika's halveren en zaadlijsten verwijderen.
  • Vruchtvlees in reepjes snijden.
  • Korstjes van geitenkaas snijden.
  • Geitenkaas en ham in blokjes snijden.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • Sap bij paprikavocht schenken.
  • Knoflookpellen en erboven uitpersen.
  • Basilicum erboven fijnknippen.
  • Olie en azijn toevoegen.
  • Met staafmixer tot glad gebonden saus mengen.
  • Fusilli afgieten en met paprikareepjes, broccoli, geitenkaas en ham door saus scheppen.
  • Salade laten afkoelen.
  • In koelkast in 1 uur door en door koud laten worden.

BEREIDEN:

  • Salade nogmaals doorscheppen.
  • Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Nutrition

Calorieën: 55kcal | koolhydraten: 6g | Eiwit: 12g | Vet: 20g

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met pittige reepjes, romige spinazie, pijnboompitten en rozijnen

Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Breng water aan de kook en kook de pasta vervolgens in 8-9 minuten gaar.
  • Bak de pijnboompitten.
  • Doe de spinazie en fijngeperste knoflook samen met de Alpro®soya Cuisine in een wok.
  • Laat het geheel slinken in een scheutje Alpro® soya Bak en Braad.
  • Breng het vervolgens op smaak met een beetje zout en peper.
  • Voeg daarna de Alpro®soya pittige Reepjes toe aan de spinazie en bak het kort mee.
  • Voeg nu naar eigen smaak Chili snippers toe.
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan het geheel.
  • Maak het gerecht af met de rozijnen,pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas.

Fusilli met pestosaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Fusilli met pestosaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pasta
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Fusilli beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In droge koekenpan pijnboompitten roosteren.
  • Tomaten in stukjes snijden.
  • Spinazie mengen met tomaat en dressing.
  • In steelpan slagroom verwarmen.
  • Pesto erdoor roeren.
  • Fusilli mengen met pestosaus.
  • Over vier borden fusilli verdelen.
  • Pijnboompitten en kaas erover verdelen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met spinaziesalade.

Fusilli met roomsaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Fusilli met roomsaus

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Fusilli koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Laatste 4 minuten broccoli toevoegen en meekoken.
  • Intussen tomaten wassen en halveren.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In pan olie verhitten en ui ca. 2 minuten fruiten.
  • Boursin en koksroom toevoegen en op laag vuur kaas al roerend laten smelten.
  • Tomaat toevoegen en ca. 1 minuut meeverwarmen.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Fusilli en broccoli mengen met saus.
  • Direct serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fusilli met pestosaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pasta
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Fusilli beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In droge koekenpan pijnboompitten roosteren.
  • Tomaten in stukjes snijden.
  • Spinazie mengen met tomaat en dressing.
  • In steelpan slagroom verwarmen.
  • Pesto erdoor roeren.
  • Fusilli mengen met pestosaus.
  • Over vier borden fusilli verdelen.
  • Pijnboompitten en kaas erover verdelen

Tips / Opmerkingen

Serveren met spinaziesalade

Recept afdrukken
No ratings yet

Fusilli met roomsaus

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Fusilli koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Laatste 4 minuten broccoli toevoegen en meekoken.
  • Intussen tomaten wassen en halveren.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In pan olie verhitten en ui ca. 2 minuten fruiten.
  • Boursin en koksroom toevoegen en op laag vuur kaas al roerend laten smelten.
  • Tomaat toevoegen en ca. 1 minuut meeverwarmen.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Fusilli en broccoli mengen met saus.
  • Direct serveren.

Tips / Opmerkingen

Snel te maken

Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme pastasalade met worst

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta, Salade
Land van herkomst: Italië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pasta volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Paprika schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
  • In koekenpan olie verhitten en ui en knoflook 3 minuten fruiten.
  • Champignons toevoegen en 5 minuten bakken.
  • Met zout en peper op smaak brengen.
  • Worst ontvellen en in plakjes snijden.
  • Pasta afgieten en met koud water afspoelen.
  • Pasta mengen met tapenade, paprika, worst en champignons.
  • Salade met zout en peper op smaak brengen.
  • Peterselie fijnhakken en salade met peterselie bestrooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fusillisalade met ham en artisjokken

Recept categorieën: Pasta, Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de pasta in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing gaar, spoel hem daarna koud en laat uitlekken.
  • Kook de wortel in kokend water ± 5 minuten, spoel hem daarna koud en laat uitlekken.
  • Snijd de ham in dunne reepjes en de artisjokken in schijfjes.
  • Meng de pasta met de wortel, ham en artisjokken en de umer met de knoflook, zout en peper.
  • Vermeng de saus met de salade en bestrooi met bieslook.