Gegrilde Paprika’s gevuld met Mediterrane Couscous

Een realistische foto van gegrilde paprika’s gevuld met mediterrane couscous, geserveerd op een keramieken bord op een doorleefde houten tafel. De rood, geel en oranje paprika’s zijn perfect geroosterd en gevuld met luchtige couscous, gemengd met gehakte tomaten, olijven, feta en verse kruiden. Een drizzle olijfolie en een snufje zwarte peper maken het gerecht af. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra couscous, kruiden en een schaaltje olijfolie, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht benadrukt de texturen en kleuren, wat zorgt voor een uitnodigende, verse uitstraling.

Gegrilde Paprika's gevuld met Mediterrane Couscous

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram couscous
  • 250 ml groentebouillon van ½ tablet
  • 1 zakje lente-uitjes 8 stuks
  • 6 tomaten in fijne reepjes
  • 100 gram olijven fijngesneden
  • 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 paprika's
  • 1 bol mozzarella in dunne plakjes

Instructies

  • Giet de groentebouillon over de couscous en laat het 5 minuten wellen.
  • Snijd de helft van de lente-uitjes in ringetjes.
  • Roer de tomaten, lente-uitjes, olijven en pijnboompitten door de couscous.
  • Voeg de komijn, citroensap en 1 eetlepel olijfolie toe, en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadjes.
  • Bestrijk de buitenkant van de paprikahelften lichtjes met olie en vul ze royaal met het couscousmengsel.
  • Bedek de paprika's met plakjes mozzarella.
  • Leg de paprika's in een grillmand op het rooster van de barbecue en rooster ze ongeveer 15 minuten op matig vuur, tot het vel licht geblakerd is.
  • Leg het deksel op de barbecue of dek de paprika's losjes af met aluminiumfolie om de couscous goed op te warmen en de kaas sneller te laten smelten.
  • Gril de resterende lente-uitjes 1-2 minuten en leg ze naast de paprika's.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een Castel Chardonnay Vin de Pays d’Oc past goed bij dit gerecht.
 
 
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten