Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 150 gram couscous
- 250 ml groentebouillon van ½ tablet
- 1 zakje lente-uitjes 8 stuks
- 6 tomaten in fijne reepjes
- 100 gram olijven fijngesneden
- 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 paprika's
- 1 bol mozzarella in dunne plakjes
Instructies
- Giet de groentebouillon over de couscous en laat het 5 minuten wellen.
- Snijd de helft van de lente-uitjes in ringetjes.
- Roer de tomaten, lente-uitjes, olijven en pijnboompitten door de couscous.
- Voeg de komijn, citroensap en 1 eetlepel olijfolie toe, en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadjes.
- Bestrijk de buitenkant van de paprikahelften lichtjes met olie en vul ze royaal met het couscousmengsel.
- Bedek de paprika's met plakjes mozzarella.
- Leg de paprika's in een grillmand op het rooster van de barbecue en rooster ze ongeveer 15 minuten op matig vuur, tot het vel licht geblakerd is.
- Leg het deksel op de barbecue of dek de paprika's losjes af met aluminiumfolie om de couscous goed op te warmen en de kaas sneller te laten smelten.
- Gril de resterende lente-uitjes 1-2 minuten en leg ze naast de paprika's.