Gefrituurde witlof
Allerhande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
Bereidingswijze
- Ik gebruik alleen het binnenste van de witlof, dat is tegenwoordig helemaal niet bitter meer,
- maar kleine witlofjes kun je ook in hun geheel frituren.
- Niets moeilijks aan: je bestrooit gare, goed uitgelekte witlofjes met zout en peper en haalt ze
- achtereenvolgens door wat bloem, losgeklopt eiwit en (in de keukenmachine) tot heel fijn kruim gemalen witbrood.
- Zo krijg je een dun paneerlaagje.
- Dan de witlofjes een voor een in hete frituurolie laten glijden en goudbruin bakken.
- Niet vergeten er opnieuw wat peper en zout over te strooien.
- Serveer ze met wat sinaasappelrasp erover als amuse of geef ze als bijgerecht bij gebakken (wild)biefstuk.
- Je kunt er zelfs een spannend vegetarisch hoofdgerecht van maken als je de kern uit de witlofjes snijdt en voor het paneren de holtes opvult met een mengsel van aardappelpuree en munster of geitenkaas.