Recept afdrukken
No ratings yet

Gefrituurde witlof

Allerhande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Ik gebruik alleen het binnenste van de witlof, dat is tegenwoordig helemaal niet bitter meer,
  • maar kleine witlofjes kun je ook in hun geheel frituren.
  • Niets moeilijks aan: je bestrooit gare, goed uitgelekte witlofjes met zout en peper en haalt ze
  • achtereenvolgens door wat bloem, losgeklopt eiwit en (in de keukenmachine) tot heel fijn kruim gemalen witbrood.
  • Zo krijg je een dun paneerlaagje.
  • Dan de witlofjes een voor een in hete frituurolie laten glijden en goudbruin bakken.
  • Niet vergeten er opnieuw wat peper en zout over te strooien.
  • Serveer ze met wat sinaasappelrasp erover als amuse of geef ze als bijgerecht bij gebakken (wild)biefstuk.
  • Je kunt er zelfs een spannend vegetarisch hoofdgerecht van maken als je de kern uit de witlofjes snijdt en voor het paneren de holtes opvult met een mengsel van aardappelpuree en munster of geitenkaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Borrelballetjes van geitenkaas

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hapjes, Kaas
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • Op snijplank laten afkoelen en grof hakken.
  • Paprikapoeder op schoteltje strooien.
  • Bieslook boven schoteltje fijn knippen.
  • Geitenkaas ontkorsten, in stukken snijden en met vork door crème fraîche mengen.
  • Op smaak brengen met fijngemalen peper.
  • Tussen handen ca. 36 balletjes van geitenkaasmengsel draaien, zo groot als knikkers.
  • In porties verdelen.
  • Geitenkaasballetjes door respectievelijk paprikapoeder, bieslooksnippers of pijnboompitten
  • rollen, zodat 3 verschillende kleuren balletjes ontstaan.
  • In elk balletje cocktailprikker steken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinazie geitenkaasquiche met amandelen

Allerhande 2002
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Kaas, Noten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Deze quiche met amandelen heeft bite en is een traktatie voor Popeye en vegetariërs.
  • Snel klaar, dankzij kant-en-klaar bladerdeeg.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C. Spinazie in zeef laten ontdooien.
  • Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 min. laten ontdooien.
  • Vorm invetten.
  • Aanrecht bestuiven met bloem.
  • Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm doorsnede.
  • Vorm bekleden met bladerdeeg.
  • In kom eieren loskloppen met mespunt nootmuskaat, zout, peper en slagroom.
  • Kaas erboven verkruimelen en erdoor kloppen.
  • Met lepel vocht uit spinazie drukken.
  • Spinazie door eimengsel roeren.
  • Spinazie-eimengsel in taart scheppen.
  • Taart in midden van oven ca. 20 min. bakken.
  • Haal de taart uit de oven en verdeel de grofgehakte amandelen erover.
  • Taart in oven in nog ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken.

Tips / Opmerkingen

Lekker erbij tomatensalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roggebroodsandwich met geitenkaas

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Kaas, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden.
  • Komkommer schillen en (met kaasschaaf) schuin in plakjes schaven.
  • In droge koekenpan pijnboompitten en paprikareepjes al omscheppend in 2 minuten bruin roosteren.
  • Van vuur af citroensap en olie erdoor scheppen.
  • Roggebrood dik besmeren met geitenkaas.
  • Helft van sneetjes roggebrood beleggen met plakjes komkommer.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Paprikareepjes en pijnboompitten op rest van besmeerde sneetjes roggebrood leggen.
  • Sneetjes roggebrood op elkaar leggen en met scherp mes diagonaal doormidden snijden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Peultjessalade met geitenkaas

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • Basilicumblaadjes van takjes nemen en blaadjes in grove reepjes snijden.
  • In schaal olie, azijn, mosterd, zout en peper tot dressing roeren.
  • Basilicum erdoor roeren.
  • Bevroren peultjes erdoor scheppen en in 3 uur laten ontdooien.
  • Af en toe omscheppen.
  • Intussen korstjes van kaas snijden en kaas verkruimelen.

BEREIDEN:

  • Peultjessalade nogmaals omscheppen.
  • Geitenkaas en peperbessen erover strooien.
  • Serveren bij gegrilde entrecote en risotto.

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met pompoen en geitenkaas

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas, Rijst
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 645kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Van risotto maak je een echt herfstgerecht met pompoen.
  • Maak de pompoen schoon, schil en snijd hem in blokjes.
  • Snipper de ui en knoflook.
  • Ris de tijm van het takje.
  • Hak de rest van de kruiden fijn (rozemarijn wordt niet gebruikt).
  • Rooster in een droge wok de pijnboompitten.
  • Laat op bord afkoelen.
  • Verhit in een wok de olie en roerbak de pompoen ca. 3 min.
  • Schep op een bord.
  • Schep de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit zachtjes de ui en knoflook ca. 2 min.
  • Schep de rijst erdoor en blijf roeren totdat de korrels glazig zijn.
  • Roer de sherry en driekwart van de kruiden erdoor.
  • Verkruimel de bouillontablet boven de rijst en voor het water toe als alle sherry is opgenomen.
  • Laat de rijst in ca. 15 min. op zacht vuur gaar worden.
  • Schep de pompoen erdoor en laat ca. 5 min. mee warmen.
  • Verkruimel de geitenkaas.
  • Schep de boter,
  • Parmezaanse kaas, helft van de geitenkaas en pijnboompitten door de risotto.
  • Neem de wok van het vuur en laat nog ca. 5 min. afgedekt nagaren.
  • Schep de risotto op borden en verdeel de rest van de geitenkaas, pijnboompitten en kruiden erover.

Nutrition

Calorieën: 645kcal | koolhydraten: 61g | Eiwit: 21g | Vet: 31g

Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme linzensalade met geitenkaas

Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Salade
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Calorieën: 335kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bosuitjes schoonmaken en schuin in ringetjes snijden.
  • Steeltjes van peterselie verwijderen, blad fijn hakken.
  • Olijven in vieren snijden. In zeef linzen laten uitlekken.
  • In magnetronschaal linzen, uienringetjes, peterselie, olijven en kappertjes door elkaar scheppen.
  • In magnetron afgedekt ca. 3 minuten verwarmen op vol vermogen (700 Watt). Linzen op smaak brengen met dressing, zout en peper.
  • Sla over twee grote borden verdelen.
  • Linzensalade in het midden scheppen.
  • Plakken geitenkaas op bordje leggen en in magnetron ca. 1 minuut verwarmen op vol vermogen.
  • Smeltende kaas op linzensalade leggen en honing erover druppelen.
  • Serveren met grof volkorenbrood.

Tips / Opmerkingen

Warme geitenkaas uit de magnetron is ook als nagerecht heerlijk.
Druppel er wat meer honing over en serveer met aardbeien of druiven en geroosterde amandelen.
 

Nutrition

Calorieën: 335kcal | koolhydraten: 23g | Eiwit: 18g | Vet: 19g

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto van rode bieten, kastanje champignons en reepjes

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Begin met het weken van de gedroogde paddenstoelen in 1 liter gekookt water.
  • Fruit ondertussen de fijngesneden knoflook en ui in een scheutje Alpro® soya Bak en Braad totdat ze glazig zijn.
  • Voeg de risotto rijst toe en smoor het geheel voor 2 min.
  • Blus de risotto rijst af met de witte wijn, 1 glas.
  • Als de witte wijn opgelost is, regelmatig 1 pollepel van de gedroogde paddenstoelen bouillon toevoegen en herhaal dit totdat de paddenstoelen bouillon op is.
  • Roer af en toe door de risotto.
  • Snij ondertussen de rode bieten in blokjes van ca. 1 cm.
  • Snij daarnaast de kastanje champignons in stukjes en bak ze in een koekenpan samen met de Alpro® soya reepjes.
  • Voeg de rode bietjes, kastanje champignons en de Alpro® soya reepjes samen toe aan de risotto rijst ,na ongeveer 15 min.
  • Bestrooi het gerecht voor het serveren met de geitenkaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pompoenrisotto met pittige reepjes, witlof en geitenkaas

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Rijst, Vleesvervangers
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Schil de pompoen en snij hem door, verwijder de pitten.
  • Snij een helft in grove stukken en breng aan de kook met 1½ liter water.
  • Voeg zout naar smaak toe.
  • Kook gedurende 10 minuten.
  • Snij de andere pompoen helft in kleine blokjes.
  • Snipper de ui, knoflook en het fruit in een scheutje Alpro® soya Bak en Braad.
  • Voeg de kleine stukjes pompoen toe en de risotto rijst.
  • Voeg een paar lepels van de pompoen bouillon toe en laat het vocht volledig opnemen door de risotto.
  • Voeg vervolgens weer een aantal lepels vocht toe en roer totdat alles verdampt is.
  • Blijf dit herhalen gedurende ca. 20 minuten.
  • Voeg de pittige Alpro® soya reepjes toe en warm even goed door.
  • Halveer de witlofstronken in de lengte.
  • Bak de halve stronken om en om, ca. 5 minuten, in een scheutje Alpro® soya Bak en Braad ,eerst de ronde kant van de witlof stronk in de pan.
  • Leg ca. 5 minuten een deksel op de pan.
  • Serveer de risotto met daar op de gebakken witlof.
  • Verdeel stukjes geitenkaas over de risotto.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fruitfilet met pastinaak chips en spinazie

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Schil de pompoen en snij hem door, verwijder de pitten.
  • Snij een helft in grove stukken en breng aan de kook met 1½ liter water.
  • Voeg zout naar smaak toe.
  • Kook gedurende 10 minuten.
  • Snij de andere pompoen helft in kleine blokjes.
  • Snipper de ui, knoflook en het fruit in een scheutje Alpro soya Bak en Braad.
  • Voeg de kleine stukjes pompoen toe en de risotto rijst.
  • Voeg een paar lepels van de pompoen bouillon toe en laat het vocht volledig opnemen door de risotto.
  • Voeg vervolgens weer een aantal lepels vocht toe en roer totdat alles verdampt is.
  • Blijf dit herhalen gedurende ca. 20 minuten.
  • Voeg de pittige Alpro soya reepjes toe en warm even goed door.
  • Halveer de witlofstronken in de lengte.
  • Bak de halve stronken om en om, ca. 5 minuten, in een scheutje
  • Alpro soya Bak en Braad ,eerst de ronde kant van de witlof stronk in de pan.
  • Leg ca. 5 minuten een deksel op de pan.
  • Serveer de risotto met daar op de gebakken witlof.
  • Verdeel stukjes geitenkaas over de risotto.